Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Δεκαπενταύγουστος σε 20 χωριά της Κύπρου

Παίζουμε τόμπολα, απολαμβάνουμε μουσική και βλέπουμε υπαίθριο σινεμά!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2019

Όπου κι αν πας, καλοκαίρι όπως στο χωριό, δεν θα ζήσεις πουθενά! 

Γι' αυτό, αν είσαι από τους τυχερούς που επέλεξαν να περάσουν τον Αύγουστο στο χωριό, καλά θα κάνεις να πας οργανωμένος και... ενημερωμένος για το πόσο ωραία θα περάσεις!

Εμείς πάντως συγκεντρώσαμε και σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα από τα 20 διαφορετικά χωριά της Κύπρου που έφτιαξαν πρόγραμμα, προετοιμάστηκαν κατάλληλα και περιμένουν να σε υποδεχτούν για ένα Δεκαπενταύγουστο διαφορετικό.

Κυπερούντα
Καλοκαίρι στο χωριό μάς καλεί να κάνουμε φέτος το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας και το ΘΟΙ Κυπερούντας, οι οποίοι έφτιαξαν ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα ώστε να περάσουμε δροσερές μέρες και νύχτες στην Κυπερούντα. Σημείωσε:
- Τετάρτη 14 Αυγούστου: 12ο Τουρνουά Μini Futsal εις μνήμη του Νικόλα Ράιτ, για τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο! Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης Κυπερούντας, 10.30.
- Σάββατο 17 Αυγούστου: Ο πιο Αδύναμος Κρίκος στην Πλατεία Κυπερούντας στις 20.3.. Ποιος νομίζει ότι μπορεί να φτάσει στο τέλος και να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο; Ποιος θα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος;
Δηλώστε συμμετοχή για να παίξετε: 99240304-Ραφαέλλα, 99158628-Παύλος. 

Κοιλάνι
Το Κοιλάνι, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού, τα οποίο μάλιστα είναι και ένα από τα Κρασοχώρια της επαρχίας, πέρα παπό την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, αυτό το καλοκαίρι έχει κι άλλες ιστορίες να μας διηγηθεί.
Μάλιστα έφτιαξε ένα πρόγραμμα με απογευματινή τόμπολα (14 και 15 Αυγούστου), μουσική βραδιά (15 Αυγούστου, 20.00) και θέατρο (Η Μαρικκού που τα Λεύκαρα, 20.00).
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα. 

Λόφου
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου διοργανώνει το 29ο Φεστιβάλ του Δεκενταυγούστου στη Λόφου, με ένα ιδιαίτερα ποιοτικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ και φέτος θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού. Διαφορετικές μουσικές βραδιές, μουσικοθεατρική παράσταση και διαγωνισμοί τόμπολας.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Αυγούστου, θα διεξαχεί διαγωνισμός καραόκε και τόμπολας. Έναρξη: 9 μμ. Είσοδος ελεύθερη.
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, οι παρευρικόμενοι θα απολαύσουν λαϊκή βραδιά με τον δημοφιλή Κύπριο καλλιτέχνη Σταύρο Κωνσταντίνου.. Έναρξη συναυλίας: 9 μμ. Εισιτήριο εισόδου: 5 ευρώ (από μαθητές γυμνασίου και άνω).
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, στο χωριό θα πάμε για ροκ και έντεχνο τραγούδι με τη "Μουσική Σκηνή Κύκλος". Έναρξη συναυλίας: 9 μμ. Εισιτήριο εισόδου: 5 ευρώ (από μαθητές γυμνασίου και άνω).
Τέλος, το Σάββατο 17 Αυγούστου, μας περιμένει μεγάλη συναυλία με τον γνωστό Ελλαδίτη τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο. Προπώληση εισιτηρίων στους φούρνους Sunfresh στην Λεμεσό προς €15 και €5 για μαθητές δημοτικού. Στην είσοδο: €18 και €7 για μαθητές δημοτικού. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δηµοτικό Σχολείο Λόφου.
Πληροφορίες 99517073.

Kαμινάρια
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καμιναριών μάς προσκαλεί στη θεατρική παράσταση την οποία θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός όμιλος Ακρωτηρίου με το έργο του Γιώργου Κωνσταντίνου "Το Παραστράτημα του Νικολή" σε σκηνοθεσία Χάρη Αριστείδου. 
Τετάρτη 14 Αυγούστου, Κοινοτικό Πάρκο Καμιναριών, 20.00. Είσοδος ελεύθερη. 

Αγρός
Το διάσημο χωριό της επαρχίας Λεεμσού, στο πλαίσιο των καλοκαιριών εκδηλώσεων του, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 24 του μήνα, θα φιλοξενήσει μεγάλη συναυλία με τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Κωνσταντίνα και τον Κούλλη Θεοδώρου, βραδιές με τόμπολα, μουσικές βραδιές, παιχνίδια κ.ά.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα. 

Άλωνα
Για άλλη μία χρονιά η πανέμορφη Άλωνα της επαρχίας Λευκωσίας διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις. Για δέκα ολόκληρες ημέρες το γραφικό χωριουδάκι θα αποκτήσει και πάλι ζωή με τις φωνές και τα τραγούδια μικρών και μεγάλων, ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Τόμπολα, μουσική βραδιά, καφές της αγάπης, προβολή της ταινία Βουράτε Γειτόνοι και λαϊκό πανηγύρι περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμά της.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Όμοδος
Η μεγάλη πλατεία του χωριού μπροστά στο μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ο μεσαιωνικός ληνός, τα στενά δρομάκια, τα πετρόκτιστα σπίτια όλα χωμένα στο πράσινο, προσδίδουν στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία που σε περιμένει όλους τους μήνες τους χρόνου. Ωστόσο κι αυτό το καλοκαίρι θα γεμίσουν ζωή και εκδηλώσεις, όπως τόμπολα, παραστάσεις θεάτρου και Καραγκιόζη.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Βουνί
Το Βουνί, ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες, μεγάλα παράθυρα, στενά μπαλκόνια και εσωτερικές αυλές, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, ελκύει ντόπιους και ξένους, κάθε εποχή του χρόνου. Αυτό το καλοκαίρι πάντως έχει ακόμα περισσότερες ιστορίες να μας διηγηθεί. Ιστορίες άκρως καλοκαιρινές... με τόμπολα, μουσική βραδιά κι παλουζέ. 
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Βάσα Κοιλανίου
Το πανέμορφο κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, η Βάσα Κοιλανίου, αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για εκδρομή το σαββατοκύριακο. Πόσω μάλλον τον Αύγουστο, οπόταν φτιάχνει πρόγραμμα με εκδηλώσεις, οι οποίες σου δίνουν πολλούς ακόμα λόγους για να επισκεφθείς το γραφικό χωριό. Ανάμεσά τους, καλοκαιρινό πάρτι νεολαίας, βραδιές τόμπολας, Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού με τον Θέμη Αδαμαντίδη και τους Kings κ.ά.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα. 

Φοινί
Το Κέντρο Νεότητας Φοινιού έφτιαξε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις και μας προσκαλεί στο χωριό για να διασκεδάσουμε, να χαλαρώσουμε και να πάρουμε μία γεύση από καλοκαίρι...
- Τετάρτη 14/08/2019, ώρα 20:00: Ψυχαγωγικό Παιχνίδι "Ο πιο αδύναμος κούζος", με τον Εφραίμ Χρίστου
- Πέμπτη 15/08/2019, ώρα 20:00: Μουσική Βραδιά με τους "Μαρωνίτες" - Θα προηγηθεί Τόμπολα
- Παρασκευή 16/08/2019, ώρα 17:00: ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους - Τόμπολα (σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φοινιού)
- Παρασκευή 23/08/2019, ώρα 20:00: Φιλανθρωπική Μουσικη Βραδιά με τον Παναγιώτη Θεοφάνους και Τόμπολα για την οικονομική στήριξη του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κοινοτική Πλατεία Φοινιού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Πελέντρι
Το ορεινό χωριό της Λεμεσού, στο πλαίσιο του 18ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πελενδριού, το χωριό διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες συνεχίζονται αυτήν την Τετάρτη 14 Αυγούστου, με προοβλή ταινιών στο Θερινό σινεμά που θα στηθεί στα Αναπαυτήρια ΠΕΟ, στις 21.00.

Λεύκαρα
Το χωριό που είναι γνωστό μεταξύ άλλων για τα λευκαρίτικα κεντήματά του, διοργανώνει και φέτος το καλοκαιρινό του φεστιβάλ, δίνοντάς μας την καλύτερη αφορμή για να το επισκεφθούμε! Άλλωστε, μια εκδρομή στο γραφικό χωριό, επιβάλλεται, μιας και σου δίνει πολλές επιλογές διασκέδασης.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Καλοπαναγιώτης
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποδήμων και το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού έφτιαξαν για το καλοκαίρι ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και μας καλούν να επισκεφθούμε το χωριό και να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη δροσιά του χωριού και όχι μόνο!
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Φαρμακάς
Το Κέντρο Νεότητας Φαρμακά διοργανώνει το «Summer Music Festival 2019» από τις 15 μέχρι και τις 18 Αυγούστου και μας προσκαλεί σε ένα άκρως καλοκαιρινό τετραήμερο εκδηλώσεων! Το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για 7η συνεχή χρονιά, αποτελώντας πλέον θεσμό για το χωριό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
15 Αυγούστου – Θερινό Σινεμά, Καραόκε και Παιχνίδια: Στις 20.00 θα δοθεί το σήμα έναρξης για το παιχνίδι γνώσεων, στη συνέχεια το καραόκε παίρνει σειρά και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας Avengers endgame στο θερινό σινεμά κάτω από το φως του φεγγαριού που θα στηθεί μέσα στις λεύκες στη δροσιά του Φαρμακά.
16 Αυγούστου – Λαϊκό-έντεχνη ζωντανή μουσική βραδιά με τους Θεόδωρο Αγαθοκλέους και Στέλιο Πατρίκιο. Πλατεία Φαρμακά, 21.00, €7 με ένα ποτό ή πιστώνεται στο μπουκάλι η ανάλογη αξία. Θα σερβίρονται είδη σχάρας (σουβλάκια) €5. Πληροφορίες & κρατήσεις: +357 96758920 & +357 97659747.
17 Αυγούστου – Summer Music Festival Vol.7 with Dj Aggelo. Πλατεία Φαρμακά, 22.00. Τιμή Εισόδου: €10 με ένα ποτό ή πιστώνεται στο μπουκάλι η ανάλογη αξία. Πληροφορίες & κρατήσεις: +357 96758920 & +357 97659747.
18 Αυγούστου – Fun Day «Οδηγώ Υπεύθυνα – Περπατώ Υπεύθυνα»: Με αφορμή την εκστρατεία της Οδικής Ασφάλειας που εξήγγειλε ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) και στηρίζει ο Οργανισμός Νεολαίας πραγματοποιείται η πιο πάνω εκδήλωση με στόχο την επαγρύπνηση των γονιών και την ενημέρωση των παιδιών για θέματα οδικής συνείδησης και ασφάλειας. Στο «FunDay» πέραν από δραστηριότητες θα υπάρχουν και διαδραστικά παιχνίδια όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να αναγνωρίσουν και να εναρμονιστούν με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τα σήματα τροχαίας και τους βασικούς κανόνες των δρόμων.

Άρσος
Το Άρσος, ένα απ’τα μεγαλύτερα κρασοχώρια της Κύπρου, βρίσκεται κτισμένο στην πλαγιά του βουνού Λαόνα σε υψόμετρο 1092 μέτρων, σε απόσταση 10 λεπτών απ’ το Όμοδος, 20 λεπτών απ’ τις Πλάτρες και 25 λεπτών απ’ το Τρόοδος. Και είναι ιδανικός προορισμός για εξορμήσεις τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο μάλιστα μάς δίνει ακόμα περισσότερους λόγους για να επισκεφθούμε το χωριό, μιας και έφτιαξε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις. 
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Πολύστυπος
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κοινότητα Πολυστύπου μάς προσκαλεί να λάβουμε μέρος στις εκδηλώσεις ενός πλούσιου φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ανάμεσά τους και το διάσημο -μουσικό- Φεστιβάλ Ξαρκής.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς
Ο Άγιος Ιώννης Πιτσιλιάς έφτιαξε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις και μας προσκαλεί να επισκεφθούμε το χωριό.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Δορά
Αυτό το καλοκαίρι η Δορά μας καλωσορίζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ο πολιτισμός, η προσφορά και η ψυχαγωγία, σε απόλυτη συνάφια με την παράδοση, σας προσκαλούν να περάσετε από την Δορά.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

*Φωτογραφία: Demetris Kalochorites Photography

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close