Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φαγητό σε ένα όμορφο εστιατόριο στην παραλία, με θέα το ηλιοβασίλεμα

Θαλασσινή απόδραση με γεύση Μεσογείου.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2019

Το concept του είναι απλό και απείρως συναρπαστικό. Εδώ και 12 περίπου χρόνια προσκαλεί, μα και προκαλεί τους λάτρεις της θάλασσας, να ζήσουν σε πρώτο πλάνο τη δροσιά της, αλλά και ένα ηλιοβασίλεμα για ρομαντικούς, που σίγουρα ανακαλούν συχνά στη μνήμη τους.

Με το που παίρνεις την εύκολη στην περιδιάβαση κάρτα, ταξιδεύεις πρωτίστως σε θαλασσινά γευστικά μονοπάτια, χωρίς φυσικά να παραμελούνται οι φίλοι των vegetarian και vegan πιάτων ή των κρεατικών.

Η σαββατιάτική μας επίσκεψη επιβεβαίωσε την αγάπη των εκλεκτών, πιστών του θαμώνων, οι οποίοι είχαν πραγματικά κατακλύσει όλα τα τραπέζια, τα άνετα καναπεδάκια και τις ξαπλώστρες της παραλίας. Το δικό μας τραπέζι, που χαιρόταν απρόσκοπτη θέα 180 μοιρών ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, ήταν το κατάλληλο, ειδικά σαν έφτασε η ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Οι μυρωδιές και οι εικόνες των ουκ ολίγων φαγητών που παρελαύναν από μπροστά μας, δεν ήταν δυνατόν να μην συνεπάρουν κι εμάς, που υποκύψαμε αμέσως σε μια τετραλογία θαλασσινών ορεκτικών και κυρίως πιάτων.

Με δροσερό Côtes Du Rhône λευκό οίνο του κορυφαίου παραγωγού Εtienne Guigal, πίνουμε στην υγειά των φίλων, τσιμπολογώντας λίγο από το ήπια λεμονάτο λαβράκι σεβίτσε, που χρωματίστηκε με brunoise πιπεριές, μάνγκο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Μια καλή, δροσιστική αρχή, πριν ταξιδέψουμε σε Ασία μεριά με το επόμενο πιάτο, που δεν ήταν άλλο από τα dumpling γαρίδας σερβιρισμένα σε καλαθάκι από bamboo, μια εξάδα από λεπτόφυλλα, σαν χαρτί, dumpling γεμιστά με γαρίδες, τα οποία ο chef ράντισε με σάλτσα σόγιας ενισχυμένη με ginger μετά το ψήσιμό τους. Σχολιάζουμε γιαακόμη μια φορά την αριστοτεχνική διαρρύθμιση και το interior design του χώρου με τους χειροποίητους έλικες, τα κομψοτεχνήματα από bamboo και ξύλο, που όλα μαζί συνέθεταν ένα σκηνικό οικείο, μα συνάμα εξωτικό.

Τα αχνιστά μύδια ανακατεμένα από πάνω μέχρι κάτω με κρουτόν, σερβιρισμένα σε κατσαρόλα διανθισμένα με σάλτσα λευκού κρασιού και σκόρδου, μας έβαλαν στο όμορφο παιχνίδι της ‘εξόρυξης’ της σάρκας τους από το μισόκλειστο κέλυφος. Η τελευταία πράξη των κυρίως επιλογών γράφτηκε με το πιάτο, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν δύο φουσκωτά καλαμάρια, ψημένα στη σχάρα, που συνοδεύτηκαν με baby πατάτες και λαχανικά.

Απολαμβάνουμε παρακολουθώντας τη θάλασσα να βάφεται μαγευτικά από το φως του φεγγαριού και την τελευταία γουλιά του γαλλικού μας κρασιού, μα και δεν λέμε όχι στους signature λουκουμάδες του Plus Sea με μαλακή υφή, πασπαλισμένους με καρυδόψιχα, δροσίζοντας την κάθε μπουκιά, με παγωτό βανίλια.

INFO (25634995) Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός. Δ-Κ 09.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close