Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 12 καλύτερα events για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Μη σκας... Ο Δεκαπενταύγουστος είναι ωραίος στην Κύπρο!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2019

Οι πολυπόθητες (για τους περισσότερους) καλοκαιρινές διακοπές είναι εδώ και μπορεί εσύ να έμεινες στο νησί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ότι έχει να σου προσφέρει ο Δεκαπενταύγουστος στην περιοχή σου.

Ειδικά αν είσαι στη Λευκωσία, μιλάμε για απόλυτη ηρεμία και αμέτρητες βόλτες στο κέντρο χωρίς να σε νοιάζει η κίνηση. Αν, όμως επιλέξεις χωριό, αυτό σημαίνει χαλάρωση, δροσιά και πολλές εκδηλώσεις από τα οργανωμένα σύνολα. 

Αυτές είναι οι "λύσεις" που θα σου προτείνουμε για να περάσεις τέλεια!

Summer Party Marathon
Το Lost and Found Drinkery, το Old Souls, το MAD Nights και το Ala D’allon μας προσκαλούν σε ένα αλλιώτικο Μαραθώνιο που θα λάβει χώρα στο Nava Seaside στις 12 Αυγούστου από τις 16:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα μοναδικό παραλιακό set up.
Ο αλλιώτικος αυτός Μαραθώνιος σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διεξαχθεί ως εξής:
α) Lost and Found και Old Souls στην παραλία! The Lost Souls! 
Το Lost and Found Drinkery που τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα Bars του κόσμου και το ξεχωριστό Old Souls, ενώνουν δυνάμεις και μας εκπλήσσουν θετικά αφού σε αυτό το Μαραθώνιο Πάρτι θα τους δούμε στο Bar του NAVA Seaside να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. 
Απλή συνταγή: Οι άνθρωποι που ξέρουν να φτιάχνουν ποτά καλύτερα από οποιονδήποτε, oι άνθρωποι που ξέρουν πώς να διοργανώνουν μοναδικά πάρτι, θα ενώσουν δυνάμεις και θα μας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία φτιάχνοντας τα ξεχωριστά τους cocktails που τόσο αγαπήσαμε, την ίδια ώρα που 3 DJs θα μας ‘απογειώνουν’ με τις μοναδικές τους μουσικές επιλογές από την σκηνή του Nava! 
Κοκτέιλ, ξεχωριστές μουσικές και bottles θα ξεκινήσουν το πάρτι που καλούμαστε να συμμετάσχουμε  για πρώτη φορά! Αυτό είναι ένα ντεμπούτο  κυριολεκτικά που δεν θα θέλαμε να χάσουμε.
β) Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι MAD Nights και Ala D'allon, οι γνωστές ομάδες πίσω από την διοργάνωση events τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσουν το πάρτι κορυφώνοντας την διασκέδαση με ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τον DJ Michael C και με πολλές εκπλήξεις κατά την διάρκεια αυτού του ολοήμερου μαραθώνιου πάρτι! 
Το Line up της βραδιάς όσον αφορά τους DJs προμηνύεται φανταστικό και έχει ως εξής: DJ Cordoba, DJ Panaman, DJ LPS, DJ Michael C.
Ετοιμαστείτε για ένα ολοήμερο πάρτι στο πανέμορφο και ξεχωριστό Nava Seaside, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού! 
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 99 328 736. Οι κρατήσεις πρέπει να φτάσουν αυστηρά πριν από τις 17:30, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία. 

«Οι Μαννοί» από το Θέατρο Σκάλα
Το θέατρο Σκάλα συνεχίζει την περιοδεία του με την επίκαιρη ρομαντική σάτιρα του Νιλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι» σε διασκευή στην κυπριακή διάλεκτο, υπό τον τίτλο «Οι Μαννοί», σε μετάφραση Μιχάλη Ττερλικκά και σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη. Ένα ευφυές θεατρικό παραμύθι, γραμμένο με παιγνιώδη και παρωδιακή διάθεση, μια έξυπνη φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, μία σύγχρονη παραβολή, που μιλάει με άκρως ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για τον φόβο, την υποταγή, τις προκαταλήψεις, την άγνοια, τις δεισιδαιμονίες και την χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης. Παίζουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ζωή Κυπριανού, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Τουμάζου, Φοίβος Γεωργιάδης, Μόνικα Μελέκη, Μαρία Ζορλή, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Ειρήνη Αθανασίου και Χρίστος Κυριάκου.
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, Πλατεία Αγγελόκτιστης, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 24652800.

Θερινό σινεμά στον… Αγρό με ελεύθερη είσοδο
Δευτέρα, 12 Αυγούστου σήμερα και το Κέντρο Νεότητας Αγρού όπως και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού ετοίμασαν προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς μας φίλους. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20:30 στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Αγρού. Είσοδος Δωρεάν.
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Αγρού, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με Δημήτρη Μπάση και Γεράσιμο Ανδρεάτο
Μια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί αγαπημένη συνήθεια για τους κατοίκους της Πέγειας και όχι μόνο, πραγματοποιείται και φέτος με πρωτοβουλία του Δήμου Πέγειας. Η "Αυγουστιάτικη Πανσέληνος", θα εντυπωσιάσει και φέτος όσους μεταβούν στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου, που θα είναι ειδικά ανοιχτός για τον σκοπό αυτό, το βράδυ της Δευτέρας, 12 Αυγούστου, στις 8.30μμ.
Πέραν της πανσελήνου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και μάλιστα δωρεάν και μια συναυλία με δύο εκ των πλέον αγαπημένων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου: Τον Δημήτρη Μπάση και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πλατειακό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.
>> Δευτέρας 12 Αυγούστου, αρχαιολογικός χώρος Αγίου Γεωργίου, Πέγεια, Πάφος, 20.30. 

Περσείδες στην Κυπερούντα
Αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες.
Το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα ανακοινώνει ότι αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες. Το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2019, με καλύτερη ημέρα παρακολούθησης τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων. Το ακτινοβόλο σημείο ευρίσκεται στο βραδινό ουρανό με κατεύθυνση ΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ, όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα.
Το ωραίο αυτό φαινόμενο συμβαίνει διότι η Γη αυτές τις μέρες διασχίζει την τροχιά του Κομήτη Swift-Tuttle που είναι γεμάτη από τα υπολείμματα που εγκαταλείπει στην τροχιά του, ενώ περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο. Τα υπολείμματα αυτά εγκαταλείπει κάθε φορά που ευρίσκεται στο περιήλιό του.
Οι φίλοι του Ουρανού φέτος θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με την βροχή των διαττόντων αστέρων , να παρακολουθήσουν και τους πλανήτες Δία , Κρόνο , τον Αστερισμό του Σκορπιού καθώς και την Σελήνη. Σημειώνουμε ότι φέτος η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα είναι στις 15 Αύγουστου ωσάν να θέλει και ο Ουρανός να γιορτάσει μαζί μας την μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστου. Ο κύκλος του Αυγουστιάτικου φεγγαριού ξεκίνησε ακριβώς την πρώτη Αυγούστου με την Νέα Σελήνη και θα κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου με την Πασέληνο. 
Η εκδήλωσή μας φέτος θα είναι αφιερωμένη στην αδικοχαμένη μας Αστροφυσικό Ναταλία Χριστοφόρου. 
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, προαύλιο Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου, Κυπερούντα, 21.30. Είσοδος ελεύθερη. 
 
Πορτρέτα με τους βετεράνους του Β Παγκοσμίου Πολέμου
Συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου η έκθεση «1940|Πρόσωπα και Εικόνες Κύπρος -Ελλάδα» η οποία παρουσιάζει τις αθέατες πλευρές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συμμετοχή του Ελληνισμού. Η έκθεση συλλέγει και αποτυπώνει τεκμήρια για τον Πόλεμο και αποτελεί ένα φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε επιμέλεια της Κατερίνας Λουί Νικήτα. Στο πλαίσιο της παρουσιάζεται η δουλειά του Δημήτρη Βαττή με φωτογραφίες βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και νιώθω χαρούμενος που υλοποίησα αυτή την ιδέα. Βλέποντας και συνομιλώντας με τους Βετεράνους, συνειδητοποίησα ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν τόσο μακριά όσο νομίζαμε, αφού ακόμα αρκετοί από τους ανθρώπους που πολέμησαν ζουν ανάμεσά μας» λέει ο ίδιος.
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, Πολιτιστικό Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90 Παλιά Λευκωσία). Μέχρι τις 21/12/19.  
 
Ceramic Waves στο Αλμύρα
Η έκθεση Ceramic Waves φιλοξενεί έργα καταξιωμένων Κυπρίων καλλιτεχνών τα οποία, μέσα από την ιδιότυπη μορφή τους - τη γνησιότητά τους δηλαδή -, συγκινούν και συνάμα εγείρουν ερωτήματα. Η έκθεση επιχειρεί να φέρει σε επαφή το κοινό της Πάφου αλλά και περιηγητές με τη σύγχρονη κεραμική της Κύπρου: με μια τέχνη τόσο παλιά όσο και τόσο νέα. «Είναι αναμφίβολα ολοφάνερο ότι στις μέρες μας η κεραμική υπερβαίνει την αξία της χρηστικότητας και οδηγείται σε σημασιολογικές περιοχές που της επιτρέπουν να διεκδικεί ομότυπη θέση με αυτή των άλλων καλών τεχνών. Η έκθεση εστιάζει στο μεταιχμιακό ή αλλιώς κομβικό σημείο, όπου το αποτέλεσμα ταλαντεύεται και τέλος γέρνει από τη μια ή την άλλη μεριά: ανάμεσα σε κάτι χρηστικό ή σε ένα μόρφωμα που θέλει να ορίζεται ως έργο τέχνης» σημειώνει ο επιμελητής Σάββας Χριστοδουλίδης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελύσια Αθάνατου, Γιώργος Γεωργιάδης, Πανίκος Γεωργιάδης, Βάσος Δημητρίου, Νίνα Ιακώβου, Αυγουστίνος Κοντός, Μελίτα Κούτα, Γιώργος Κυπρής, Παναγιώτης Πασάντας, Ελευθερία Φιλή.
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, ξενοδοχείο Αλμύρα, Πάφος, τηλ. 26 888700. Μέχρι 13/8.

Κωνσταντίνα - Τα τραγούδια της Ψυχής μας
Η αγαπημένη σε όλους τραγουδίστρια θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Πισσούρι και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο με τραγούδια – διαχρονικές επιτυχίες της μεγάλης της πορείας που όλοι έχουμε αγαπήσει αλλά πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια που η ίδια έχει ξεχωρίσει από άλλους καλλιτέχνες και σπουδαίους δημιουργούς! Μαζί της επί σκηνής θα είναι και ο Πάρης Παράσχος.
>> Tετάρτη 14 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Πισσουρίου, επ. Λεμεσού, 20.30. Τιμή Εισόδου €10.

 

Υπέροχος Χατζιδάκις κάτω από τα αστέρια στο Άνασσα
Μια μαγική βραδιά κάτω από τ’ αστέρια, με την αξεπέραστη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, διοργανώνει το ξενοδοχείο Άνασσα στην κεντρική βεράντα του, την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, στις 7:30μμ. Ο γνωστός τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους και ο χαρισματικός πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης, μαζί με την ορχήστρα τους θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα με διασκευές γνωστών τραγουδιών από τον Μάνο Χατζιδάκι, όπως «Το χαμόγελο της Τζοκόντα», ένα από τα πιο γνωστά άλμπουμ του Έλληνα συνθέτη και ένα από τα πιο κλασικά άλμπουμ της μουσικής του 20ού αιώνα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κομμάτια και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Με τα τραγούδια μιας άλλης εποχής να δίνουν μια νοσταλγική νότα στην εκδήλωση και τις Περσείδες του αυγουστιάτικου ουρανού να χορεύουν στον ρυθμό τους, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη βραδιά. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα σερβίρονται δροσιστικά κοκτέιλ και platters, τα οποία θα ετοιμαστούν ειδικά για την περίσταση. 
>> Τετάρτη, 14 Αυγούστου, Anassa Hotel, Πάφος, 19.30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 26888000.

29ο Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου διοργανώνει το 29ο Φεστιβάλ του Δεκενταυγούστου στη Λόφου από τις 14 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2019 και σας παρουσιάζει το ακόλουθο πρόγραμμα:
14 Αυγούστου: Διαγωνισμός καραόκε και τόμπολας. Έναρξη: 9 μμ. Είσοδος ελεύθερη.
15 Αυγούστου: Λαική βραδιά με τον δημοφιλή Κύπριο καλλιτέχνη Σταύρο Κωνσταντίνου.. Έναρξη συναυλίας:9 μμ. Εισιτήριο εισόδου: 5 ευρώ (από μαθητές γυμνασίου και άνω).
16 Αυγούστου: Ροκ και έντεχνο τραγούδι με τη "Μουσική Σκηνή Κύκλος". Έναρξη συναυλίας:9 μμ. Εισιτήριο εισόδου: 5 ευρώ (από μαθητές γυμνασίου και άνω).
17 Αυγούστου: Μεγάλη συναυλία με τον γνωστό Ελλαδίτη τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο. Προπώληση εισιτηρίων στους φούρνους Sunfresh στην Λεμεσό προς €15 και €5 για μαθητές δημοτικού. Στην είσοδο: €18 και €7 για μαθητές δημοτικού.
>> Τετάρτη 14-Σάββατο 17 Αυγούστου, Δηµοτικό Σχολείο Λόφου, επ. Λεμεσού. 

Χρήστος Δάντης
Η Elite Productions φέρνει κοντά σας τον ένα και μοναδικό Χρήστο Δάντη για μια ανεπανάληπτη συναυλία στις 15 Αυγούστου, στο Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς. Συμμετέχουν επίσης η Μπάντα από τις Έντεχνες Δευτέρες με τους Candy Νικολάου, Παναγιώτης Αλεξάνδρου Νικόλας Ψύλλου & Παναγιώτης Στυλιανίδης.
>> Πέμπτη, 15 Αυγούστου, Κακοπετριά, 20.00. Πληροφορίες & Προκρατήσεις για Τραπέζια: 99020056, 99020058, 96255555.

Melisses
To Summer Club Paphos παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Πάφο το Νο 1 ελληνικό συγκρότημα "Μέλισσες". Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, το κορυφαίο συγκρότημα προερχόμενο από μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες έρχεται να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μας ξεσηκώσει με τις μεγαλύτερες επιτυχίες.
>> Πέμπτη 15 Αυγούστου, Summer Club Paphos, Πάφος. Για κρατήσεις και πληροφορίες 99337975 και 99905094.
>> Παρασκευή 16 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close