Μουσική , Συναυλίες & Events

16 μεγάλες συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ για το σαββατοκύριακο

Αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες τραγουδούν στην Κύπρο αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2019

 

Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης - Γαλάνη & Μποφίλιου
Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις σε τρεις συναυλίες στην Κύπρο (οι δύο εκ των οποίων τον Σεπτέμβριο). Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική. Η ομώνυμη Ορχήστρα έρχεται να υπηρετήσει την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του, ενώ βασικός σκοπός της είναι η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του. Τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής θα ερμηνεύσουν ζωντανά οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες Δήμητρα Γαλάνη και Νατάσσα Μποφίλιου.
>> Παρασκευή, 9 Αυγούστου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 20.30. Τιμές προπώλησης εισιτηρίων: Κεντρική κερκίδα €25, Πλαϊνές κερκίδες €20. Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο €30. Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com.

 

Μαστίχομα με τον Αντώνη Ρέμο
Το Nava Seaside στον Πρωταρά παρουσιάζει τον απόλυτο NO1 καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο! Την Παρασκευή, 9 Αυγούστου ο Αντώνης Ρέμος θα μας ξεσηκώσει σε ενα μαγικό, ανατρεπτικό και φαντασμαγορικό πάρτυ με την υπογραφή του Μαστιχώματος.
>> Παρασκευή, 9 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99930230

Νίκος Μακρόπουλος
Ο Νίκος Μακρόπουλος κάνει χιλιοστά τα χιλιόμετρα και υπόσχεται ένα βράδυ γεμάτο διασκέδαση τραγουδώντας τις μεγαλύτερες του επιτυχίες!
>> Σάββατο 10 Αυγούστου, Κοινοτικό Πάρκο Πάνω Κυβίδων, επ. Λεμεσού, 20.00. Πληρ. 99418721 & 25945594. 
>> Κυριακή 11 Αυγούστου, γήπεδο "ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ" (πρώην A & E Sports Center), Πόλη Χρυσοχούς, 21.00. Είσοδος €10. 

Πάνος Κιάμος 
O αγαπημένος τραγουδιστής Πάνος Κιάμος, ετοιμάζεται για ένα άκρως ανατρεπτικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι, με ένα summer tour απόλυτα ανεβαστικό. Στο καλεντάρι της καλοκαιρινής του περιοδείας έβαλε για άλλη μία χρονιά και την Κύπρο, και συγκεκριμένα ένα χωριό της Λεμεσού. Ο Πάνος Κιάμος έρχεται Κύπρο με τις μεγάλες επιτυχίες του, τις νέες: το απόλυτο hit «θέλω να σε ξαναδώ», «αλλού εσύ», «χαρταετός», «τάσεις φυγής», «Αυτό να το θυμάσαι» και την καινούργια «Σκάνδαλο» σε συνδυασμό με τη χαρισματική επικοινωνία του με τον κόσμο ξέρει να μετατρέπει την κάθε βραδιά σε ανεπανάληπτο Party!
>> Παρασκευή 9 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκτορας, επ. Λεμεσού, 20.00. Πληρ. 99981212.

Μίλτος Πασχαλίδης και Δημήτρης Μπάσης σε ένα τριήμερο φεστιβάλ στο χωριό
Το Friendsland, το τριήμερο φεστιβάλ που μας υπόσχεται μουσική και χαλάρωση, θα επιστρέψει και φέτος στην κοινότητα Λουβαρά της επαρχίας Λεμεσού στις 9, 10 και 11 Αυγούστου. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Friendsland είναι κατακλυσμένος από γρασίδι, σε μια περιοχή εξαίρετης ομορφιάς στους πρόποδες του κρατικού δάσους Κακομάλλη. To Friendsland δεν θα είναι μόνο μουσική. Έχει και ως στόχο την ανάδειξη της κοινότητας Λουβαρά με τη ξενάγηση των επισκεπτών μας στους πολιτιστικούς θησαυρούς της. Πέραν των πιο πάνω θέσαμε και ως στόχο να συμβάλουμε στον εμπλουτισμό του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής με οργανωμένη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιήσουμε μια από τις μέρες του τριημέρου, σε συνεργασία με την τοπική αρχή. Mάλιστα στο φετινό line up συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Δημήτρης Μπάσης.
>> Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Αυγούστου, Friendsland, Λουβαράς, Λεμεσός, 19.30.

Sarah Fenwick Jazz Trio
Η τζαζ τραγουδίστρια Sarah Fenwick συναντά ξανά στη σκηνή τον εξαιρετικό κιθαρίστα Μαρίνο Νεοφύτου και τον κοντραμπασίστα Κώστα Χαλλούμα για μια μουσική βραδιά στον κήπο του Τεχνόπολις 20, το Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019, ώρα 8:30μμ. Το τρίο θα παρουσιάσει original και standard μελωδίες από το παραδοσιακό ρεπερτόριο της τζαζ και blues. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από το CD 'Jazz Origins', καθώς και γνωστά, πολυαγαπημένα τραγούδια από το American Songbook.
>> Σάββατο 10 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: €12. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Windcraft Music Fest 6
Η πιο αέρινη μουσική γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει για έκτη χρονιά και σε προσκαλεί να δεις την παράδοση με άλλη ματιά. Με πρωταγωνιστές τα πνευστά και με τη σύγχρονη δημιουργία να αντλεί από τις παραδόσεις της παγκόσμιας μουσικής, το Windcraft Music Fest επιστρέφει, έχοντας, ωστόσο, έναν ξεχωριστό τόνο, αφού σημαντική θέση στο πρόγραμμά του αποκτούν οι ‘τέχνες του δρόμου’. Το φετινό πρόγραμμα συναυλιών υπόσχεται να χαρίσει στιγμές μαγείας και χορού. Στις τρεις ειδυλλιακές σκηνές του φεστιβάλ -στο χάνι, το περβόλι και την πλατεία- θα παρουσιαστούν σχήματα που σμίγουν παραδοσιακές μουσικές με μοντέρνους ήχους. Ανάμεσά τους οι Ndiaz από τη Βρετάνη της Γαλλίας που φτιάχνουν ‘ακουστική trance’ με στοιχεία από τη μουσική της Βραζιλίας, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, οι Agios Lavrentios Brass Band που ξεσηκώνουν με τον χάλκινο ήχο τους και τις μελωδίες των Βαλκανίων και της Νέας Ορλεάνης, το τρίο του Οδυσσέα Τουμάζου που φιλοξενεί τον πρωτοποριακό μουσικό Itai Weissman (σαξόφωνο, ΕWI), αλλά και οι Windcraft Band και Batukinio που θα δώσουν το σύνθημα για την έναρξη του φεστιβάλ με τα πνευστά και τα κρουστά τους αντίστοιχα.
>> Σάββατο 10-Κυριακή 11 Αυγούστου, Κατύδατα, Σολέα, επ. Λευκωσίας, €20 (μονοήμερο), €25 (διήμερο), παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν. Πληρ. 22377748.

Γιάννης Πλούταρχος
To Πελέντρι, θα σε κερδίσει από την πρώτη επίσκεψη. Θα σε γοητεύσει με τη φυσική ομορφιά του καθώς και με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του. Θα σε γοητεύσουν όμως και οι άνθρωποί του! Άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και τον στηρίζουν! Και μη μου πεις ότι δεν έχεις επισκεφθεί το χωριό έστω για μια φορά... είτε για εκδρομή (γαστρονομική ή προσκηνυματική), είτε ως ενδιάμεσο σταθμό, είτε για συναυλία! Ναι, και για συναυλία.... Εγώ πάντως ακόμα θυμάμαι τις ουρές αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν στη συναυλία του Μητροπάνου... ενώ και στην εμφάνιση της Έλλης Κοκκίνου με τη Δέσποινα Βανδή το χωριό έσφυζε από ζωή.... όπως και στις άλλες μεγάλες συναυλίες που διοργανώνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες όπως οι Ελένη Βιτάλη, Γιώργος Νταλάρας, Νατάσα Θεοδωρίσου με τον Γιώργο Θεοφάνους, η Πέγκυ Ζήνα κ.ά. Το Πελένδρι λοιπόν και φέτος μάς επιφυλάσσει ακόμα μια μεγάλη συναυλία! Από αυτές που απολαμβάνεις καλύτερα το καλοκαίρι και κυρίως όταν βρίσκεσαι κάτω από τον έναστρο ουρανό. Και φέτος θα είμαστε στο Κοινοτικό Στάδιο Πελενδρίου, αυτή τη φορά παρέα με το καλύτερο παιδί, τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος επιστρέφει στο νησί μας το Σάββατο 10 Αυγούστου για να δώσει μια μεγάλη συναυλία. Μαζί του θα είναι και η δική μας Πωλίνας.
>> Σάββατο 10 Αυγούστου, Πελέντρι, επ. Λεμεσού, 21.00, €20. 

Ηλίας Βρεττός
Ο Ηλίας Βρεττός μαζί με 6 μελή ορχήστρα έρχονται στο Κοιλάνι Λεμεσού το Σάββατο 10 Αυγούστου! Είναι από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της γενιάς του. Επικοινωνιακός, ξεσηκωτικός και ταυτόχρονα, ατμοσφαιρικός και ερωτικός, έχει ήδη στις επαγγελματικές του αποσκευές μια βαλίτσα γεμάτη σπουδαίες επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί βαθιά. "Κάνει Μοναξιά", "Και Πετάω Ψηλά", "Μέτρα τ΄αστέρια" και άλλες αγαπημένες επιτυχίες του καλλιτέχνη, θα μας διασκεδάσουν και θα μας ξεσηκώσουν σε μία συναλία που θα πραγματοποιηθεί στο Κοιλάνι Λεμεσού.  Το opening act θα αναλάβει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου 
>> Παρασκευή 9 Αυγούστου, XS Night & Day Club στο Μακένζι, Λάρνακα, 22.00, €20. Πληρ. 97885151 - 97884407.
>> Σάββατο 10 Αυγούστου, Κοιλάνι, επ. Λεμεσού. Πληρ. 97603013 - 99642763.

Μουσικό Φεστιβάλ «ΦυντουκκοΣέληνος» 
Ένα άπιαστο όνειρο ζωής που θα σας περιμένει στον Πολύστυπο στις 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Μαγευτικό Φυντουκοδάσος, κάτω από χιλιάδες αστέρια, με 4 εξαιρετικά μουσικά συγκροτήματα, που θα παίζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μοναχά για πάρτι σας.... Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φυντουκκιού στον Πολύστυπο, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο ρεπερτόριο με Ρεμπέτικο, Λαϊκό, Νέο Κύμα, Μπουάτ, Σύγχρονη Ελληνική Ακουστική Σκηνή. Συμμετέχουν τα ακόλουθα Μουσικά Σχήματα: Ονειροδρόμοι, Ρε 5ης Μαγκιόρε, Μουσικό Σχήμα Ορφέας και το Duo Μαυρογιάννη. (Δεν θα υπάρχουν καθίσματα, φέρτε τις κουβέρτες σας, δεν θα υπάρχει καντίνα, φέρτε τις παγωνιέρες σας).
Σάββατο, 10 Αυγούστου, Κλάδος ΧατζηΜατθαίου (Πλατεία Παρακανιά), Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας, 21.00.



Γιώργος Μαζωνάκης
O Γιώργος Μαζωνάκης αυτό το καλοκαίρι και για δυόμιση μήνες θα περιοδεύσει σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο, με κλαμπίστικη διάθεση, δυνατά ντεσιμπέλ δημιουργώντας μοναδικά πάρτυ. Ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης θα βρεθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Kalivaon the beach στην Αγία Νάπα για μία μοναδική καλοκαιρινή συναυλία μαζί με τους Δήμο Αναστασιάδη και η Μελίνα Μακρή.
>> Σάββατο 10 Αυγούστου, Kaliva on the beach, Αγία Νάπα, 21.00. Πληροφορίες και κρατήσεις 99954535.

Χρήστος Δάντης & Onirama
Η κορυφαία συνάντηση του καλοκαιριού θα γίνει και φέτος στα Λεύκαρα. Ο Χρήστος Δάντης και οι Onirama ενώνονται για μια μοναδική συναυλία στις 11 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Λευκάρων και μας επιφυλάσσουν μια βραδιά με πολλή διασκέδαση και χορό. Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε στην Tickethour, σε όλα τα ACS Courier και στο cafe "Μαρικκού που τα Λεύκαρα". Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην εθελοντική ομάδα "Ανάσα ζωής".
>> Kυριακή 11 Αυγούστου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. Πληρ. 99040712.

Φεστιβάλ Reggae Sunjam 2019 
Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Reggae μουσικής στην Κύπρο, το Reggae Sunjam διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, στις 10 και 11 Αυγούστου, στην επαρχία Πάφου. Το Φεστιβάλ φέτος έρχεται ανανεωμένο καθώς μεταφέρεται σε νέο χώρο και φιλοξενεί καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο και την Κύπρο. Το Σάββατο 10 Αυγούστου οι Soul Fire, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής Reggae μουσικής σκηνής, θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ και για πρώτη φορά στην Κύπρο! Το δεύτερο μεγάλο όνομα που θα εμφανιστεί το Σάββατο στο Φεστιβάλ είναι το μουσικό σχήμα iLLBiLLY HiTEC  που έχει σαν βάση το Βερολίνο στη Γερμανία. Με εκατοντάδες συμμετοχές σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο, δική τους δισκογραφία και παραγωγές, έρχονται στην Κύπρο στα πλαίσια της παγκόσμιας τους περιοδείας για το καλοκαίρι του 2019.Το υπόλοιπο μουσικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από τα κυπριακά σχήματα The Healers, Geon Trio Reggae Bad και τους Βασίλη Βασιλείου και Χριστίνα Πολυκάρπου (Handpan and Lyra Duo), τους Hermit Dubz και Dub Cmd από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον ICY, μέλος του σχήματος Fort Bravo για μια ξεχωριστή εμφάνιση με τον DJ Constantinos, και τους Κύπριους DJs: Dub Thomas με τον MC Starlight, Syrina Sound, Suzie Selecta, IonDub, Sub Conscious Dub. Ετοιμαστείτε λοιπόν για για ένα χορευτικό διήμερο σε ρυθμούς Roots, Reggae, Dub, Steppers και Dancehall. 
>> Σάββατο 10-Κυριακή 11 Αυγούστου, πάρκο Τα Ελεούθκια, Μανδριά, Πάφος. 

Black Coffee by Music Εlement
Η Music Element και η ABSOLUT παρουσιάζουν τον μοναδικό DJ Black Coffee στην Αγία Τριάδα, στον Πρωταρά. Η ABSOLUT τολμά και παρουσιάζει, σε ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, τον Black Coffee, τον χαρισματικό και ταυτόχρονα αινιγματικό DJ από τη Νότιο Αφρική που κατάφερε να γίνει ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού όσον αφορά την house μουσική, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο φαντασμαγορικό set up της Music Element στην Παραλία της Αγίας Τριάδας στον Πρωταρά την Κυριακή 11 Αυγούστου. Ο Νοτιοαφρικανός house DJ και παραγωγός Black Coffee που θα βρίσκετε στα decks είναι πολυβραβευμένος σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ έχει αναδειχθεί ως Best International DJ. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι resident DJ στο Hi Ibiza ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνούς φήμης μουσικά φεστιβάλ όπως το ULTRA Music Festival Miami, Tomorrowland, Coachella και πολλά άλλα. Οι συνεργασίες του με διάσημους μουσικούς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους David Guetta, Alicia Keys και Drake. Χορηγοί επικοινωνίας: Το περιοδικό Check in Cyprus και η City.com.cy.
>> Κυριακή 11 Αυγούστου, παραλία Αγίας Τριάδας, Πρωταράς, 17.00. Προπώληση εισιτήριων online στην tickethour.com.cy και σε όλα τα ACS Courier Παγκύπρια.

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι
Την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στο θέατρο «Μικρή Σαλαμίνα» στο Πάρκο Γλυπτικής του Φίλιππου Γιαπάνη, στη Φασούλα. Μουσική και Ποίηση για τον Έρωτα, τον Άνθρωπο και τη Ζωή, κάτω από το φως της Πανσελήνου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Γιώργος Περρής, Στάθης Σούλης, Βάσος Αργυρίδης, Άντρια Θεοδώρου, Σταύρος Λούρας, Έλενα Χειλέτη, Φίλιππος Σοφιανός, Μιχάλης Παπαευαγόρου και Σκεύη Τσιάκκα. Συντονισμός – Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης.
>> Κυριακή 11 Αυγούστου, θέατρο «Μικρή Σαλαμίνα», Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη, Φασούλα, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες στο 99 396386.

Nervo & Skazi
Μετά από απαίτηση του κοινού οι αδελφές Mim και Liv (NERVO) επιστρέφουν στο Guaba για ένα μοναδικό πάρτι που περιλαμβάνει και τον γνωστό Ισραηλινό DJ Skazi Asher. Line up: 12:00 - 15:00 DJ Monday, 15:00 - 17:00 Just Caveill, 17:00 - 19:00 Illeven, 19:00 - 20:30 SKAZI, 20:30 - 22:00 NERVO.
>> Κυριακή 11 Αυγούστου, Guaba Beach bar, Λεμεσός. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close