Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

7 events για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε όλη την Κύπρο

Η πανσέληνος του Aυγούστου πλησιάζει... γι' αυτό κι εμείς φτιάξαμε πρόγραμμα!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2019

Το πιο πολυσυζητημένο ίσως αστρολογικό γεγονός! Ο λόγος για το τόσο ξεχωριστό Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Όχι δεν είναι που είμαστε ρομαντικοί… αλλά όπως και να το κάνεις είναι ένα από τα trademarks του καλοκαιριού!

Η πανσέληνος του Αυγούστου λοιπόν φέτος πέφτει στις 15 του μήνα (ωσάν να θέλει και ο Ουρανός να γιορτάσει μαζί μας τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστου) και τι πιο ρομαντικό από μια βόλτα σε έναν αρχαιολογικό χώρο κάτω από το μαγικό φως του φεγγαριού στην καρδιά του καλοκαιριού ή έστω μία συανυλία υπό το φως του φεγγαριού;

Οι εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο, με σκοπό να απολαύσεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι, είναι πολλές, αρχίζουν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου, κι εμείς σου τις προτείνουμε:

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με Δημήτρη Μπάση και Γεράσιμο Ανδρεάτο
Μια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί αγαπημένη συνήθεια για τους κατοίκους της Πέγειας και όχι μόνο, πραγματοποιείται και φέτος με πρωτοβουλία του Δήμου Πέγειας. Η "Αυγουστιάτικη Πανσέληνος", θα εντυπωσιάσει και φέτος όσους μεταβούν στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου, που θα είναι ειδικά ανοιχτός για τον σκοπό αυτό, το βράδυ της Δευτέρας, 12 Αυγούστου, στις 8.30μμ.
Πέραν της πανσελήνου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και μάλιστα δωρεάν και μια συναυλία με δύο εκ των πλέον αγαπημένων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου: Τον Δημήτρη Μπάση και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πλατειακό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.
>> Δευτέρας 12 Αυγούστου, αρχαιολογικός χώρος Αγίου Γεωργίου, Πέγεια, Πάφος, 20.30. 

Music n' Stars: Μία μαγευτική βραδιά με βροχή από αστέρια στο Τρόοδος
O Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση Music n' Stars στο Βοτανικό Κήπο Τροόδους στον Αμίαντο. Σε ένα χώρο όπου κατακλύζεται από μυρωδιές βοτάνων με την συνοδεία ατμοσφαιρικής μουσικής από τον dj Τακη Χριστοδουλίδη και κάτω απο τον έναστρο ουρανό θα παρακολουθήσουμε το φαντασμαγορικό φαινόμενο των Περσείδων. Φέτος οι Περσείδες θα είναι σε περίοδο κοντά στη Πανσέληνο άρα το φαινόμενο θα παρουσιαστεί μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ο σκοτεινός όμως ουρανός της περιοχής θα βοηθήσει στην καλύτερη θέαση του. Ο Κυπριακος Οργανισμος Αστρονομιας εχει επιλεξει το Σάββατο ως καλύτερη ημέρα θέασης καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται σε μικρότερη φάση.
>> Σάββατο 10 Αυγούστου, Βοτανικός Κήπος Τροόδους, Αμίαντος, 21.00. Πληρ. 70088010.

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι
Την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στο θέατρο «Μικρή Σαλαμίνα» στο Πάρκο Γλυπτικής του Φίλιππου Γιαπάνη, στη Φασούλα. Μουσική και Ποίηση για τον Έρωτα, τον Άνθρωπο και τη Ζωή, κάτω από το φως της Πανσελήνου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Γιώργος Περρής, Στάθης Σούλης, Βάσος Αργυρίδης, Άντρια Θεοδώρου, Σταύρος Λούρας, Έλενα Χειλέτη, Φίλιππος Σοφιανός, Μιχάλης Παπαευαγόρου και Σκεύη Τσιάκκα. Συντονισμός – Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης.
>> Κυριακή 11 Αυγούστου, θέατρο «Μικρή Σαλαμίνα», Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη, Φασούλα, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες στο 99 396386.


Μουσικό Φεστιβάλ «ΦυντουκκοΣέληνος» 
Ένα άπιαστο όνειρο ζωής που θα σας περιμένει στον Πολύστυπο στις 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Μαγευτικό Φυντουκοδάσος, κάτω από χιλιάδες αστέρια, με 4 εξαιρετικά μουσικά συγκροτήματα, που θα παίζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μοναχά για πάρτι σας.... Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φυντουκκιού στον Πολύστυπο, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο ρεπερτόριο με Ρεμπέτικο, Λαϊκό, Νέο Κύμα, Μπουάτ, Σύγχρονη Ελληνική Ακουστική Σκηνή. Συμμετέχουν τα ακόλουθα Μουσικά Σχήματα: Ονειροδρόμοι, Ρε 5ης Μαγκιόρε, Μουσικό Σχήμα Ορφέας και το Duo Μαυρογιάννη. (Δεν θα υπάρχουν καθίσματα, φέρτε τις κουβέρτες σας, δεν θα υπάρχει καντίνα, φέρτε τις παγωνιέρες σας).
Σάββατο, 10 Αυγούστου, Κλάδος ΧατζηΜατθαίου (Πλατεία Παρακανιά), Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας, 21.00.

Περσείδες στην Κυπερούντα
Αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες.
Το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα ανακοινώνει ότι αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες. Το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2019, με καλύτερη ημέρα παρακολούθησης τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων. Το ακτινοβόλο σημείο ευρίσκεται στο βραδινό ουρανό με κατεύθυνση ΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ, όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα.
Το ωραίο αυτό φαινόμενο συμβαίνει διότι η Γη αυτές τις μέρες διασχίζει την τροχιά του Κομήτη Swift-Tuttle που είναι γεμάτη από τα υπολείμματα που εγκαταλείπει στην τροχιά του, ενώ περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο. Τα υπολείμματα αυτά εγκαταλείπει κάθε φορά που ευρίσκεται στο περιήλιό του.
Οι φίλοι του Ουρανού φέτος θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με την βροχή των διαττόντων αστέρων , να παρακολουθήσουν και τους πλανήτες Δία , Κρόνο , τον Αστερισμό του Σκορπιού καθώς και την Σελήνη. Σημειώνουμε ότι φέτος η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα είναι στις 15 Αύγουστου ωσάν να θέλει και ο Ουρανός να γιορτάσει μαζί μας την μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστου. Ο κύκλος του Αυγουστιάτικου φεγγαριού ξεκίνησε ακριβώς την πρώτη Αυγούστου με την Νέα Σελήνη και θα κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου με την Πασέληνο. 
Η εκδήλωσή μας φέτος θα είναι αφιερωμένη στην αδικοχαμένη μας Αστροφυσικό Ναταλία Χριστοφόρου. 
>> Δευτέρα 12 Αυγούστου, προαύλιο Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου, Κυπερούντα, 21.30. Είσοδος ελεύθερη. 

Μουσική βραδιά στην παραλία, παρέα με τ' αστέρια
Φέτος το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι θα το απολαύσουμε στην παραλία, παρέα με καλή μουσική και φαγητό. Συγκεκριμένα θα πάμε στην Παραλία του ΝΟΛ (Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού) όπου εκεί θα στηθεί μία υπέροχη μουσική βραδιά. Σ' αυτήν θα συμμετέχουν οι Έλενα Αναγιωτού | Φωνή – κιθάρα, ο Δημήτρης Σουρουλλάς | Κιθάρα – Φωνή και ο Ευθύβουλος Θεοχάρους | Μουσική Επιμέλεια – Πιάνο.  Η βραδιά πέρα από καλή μουσική, θα περιλαμβάνει και καλό φαγητό. 
>> Κυριακή, 18 Αυγούστου, Παραλία του ΝΟΛ (Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού), 20:30. Είσοδος: 20 ευρώ (Πίττα Σουβλάκι/Χαλλούμι & 1ο ποτό), 23 ευρώ (Καλαμάρι & 1ο ποτό). Πώληση Εισιτηρίων: Γραφεία ΝΟΛ & Καντίνα Μελών ΝΟΛ. Πληροφορίες: 25318181 (09:30 – 13:00, 16:00 – 19:00).

Υπέροχος Χατζιδάκις κάτω από τα αστέρια στο Άνασσα
Μια μαγική βραδιά κάτω από τ’ αστέρια, με την αξεπέραστη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, διοργανώνει το ξενοδοχείο Άνασσα στην κεντρική βεράντα του, την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, στις 7:30μμ. Ο γνωστός τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους και ο χαρισματικός πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης, μαζί με την ορχήστρα τους θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα με διασκευές γνωστών τραγουδιών από τον Μάνο Χατζιδάκι, όπως «Το χαμόγελο της Τζοκόντα», ένα από τα πιο γνωστά άλμπουμ του Έλληνα συνθέτη και ένα από τα πιο κλασικά άλμπουμ της μουσικής του 20ού αιώνα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κομμάτια και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Με τα τραγούδια μιας άλλης εποχής να δίνουν μια νοσταλγική νότα στην εκδήλωση και τις Περσείδες του αυγουστιάτικου ουρανού να χορεύουν στον ρυθμό τους, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη βραδιά. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα σερβίρονται δροσιστικά κοκτέιλ και platters, τα οποία θα ετοιμαστούν ειδικά για την περίσταση. 
>> Τετάρτη, 14 Αυγούστου, Anassa Hotel, Πάφος, 19.30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 26888000.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close