Things to Do , Προσεχώς

Μία μαγευτική βραδιά με πεφταστέρια στην Κυπερούντα

Πάμε Κυπερούντα για να απολαύσουμε τις Περσείδες

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2019

Αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες.

Το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα ανακοινώνει ότι αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα και για αυτό φέρουν το όνομα Περσείδες.

Το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2019, με καλύτερη ημέρα παρακολούθησης τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων. Το ακτινοβόλο σημείο ευρίσκεται στο βραδινό ουρανό με κατεύθυνση ΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ, όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα.

Το ωραίο αυτό φαινόμενο συμβαίνει διότι η Γη αυτές τις μέρες διασχίζει την τροχιά του Κομήτη Swift-Tuttle που είναι γεμάτη από τα υπολείμματα που εγκαταλείπει στην τροχιά του, ενώ περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο. Τα υπολείμματα αυτά εγκαταλείπει κάθε φορά που ευρίσκεται στο περιήλιό του.

Οι φίλοι του Ουρανού φέτος θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με την βροχή των διαττόντων αστέρων , να παρακολουθήσουν και τους πλανήτες Δία , Κρόνο , τον Αστερισμό του Σκορπιού καθώς και την Σελήνη. Σημειώνουμε ότι φέτος η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα είναι στις 15 Αύγουστου ωσάν να θέλει και ο Ουρανός να γιορτάσει μαζί μας την μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστου. Ο κύκλος του Αυγουστιάτικου φεγγαριού ξεκίνησε ακριβώς την πρώτη Αυγούστου με την Νέα Σελήνη και θα κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου με την Πασέληνο. 

Η εκδήλωσή μας φέτος θα είναι αφιερωμένη στην αδικοχαμένη μας Αστροφυσικό Ναταλία Χριστοφόρου. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close