Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+1 γνωστές-άγνωστες παραλίες της Πάφου

Πάμε για βουτιές στις ωραιότερες παραλίες της Πάφου

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2019

Η Πάφος φημίζεται για τις μοναδικές παραλίες, μιας και η καθεμιά διαθέτει τη δική της γοητεία.

Αν θέλεις ρομαντικές καταστάσεις θα πας στην Πέτρα του Ρωμιού στα Κούκλια. Υπάρχει ποιο ειδυλλιακό μέρος από τον χώρο που γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη;

Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν την ηρεμία τους, θα πας στο χωριό Τίμη που κρύβει μια απόμερη παραλία με βαθιά νερά και απαράμιλλη ομορφιά που λίγοι γνωρίζουν. Αν πάλι αγαπάς την πολυκοσμία, πρέπει να κατευθυνθείς προς τη Δημοτική Παραλία της Γεροσκήπου. Μια εξίσου δημοφιλής παραλία είναι η περίφημη Coral Bay Beach.

Θα τη βρεις στον δρόμο προς Πέγεια, πίσω από τα εστιατόρια της περιοχής που φέρει το όνομά της. Ιδανική για οικογένειες είναι η Παραλία Λαουρούς στην Πέγεια που είναι μάλιστα βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη με κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, αλλά και θαλάσσια σπορ, με κρυστάλλινα νερά, ωραία άμμο και ναυαγοσώστες. Αν θα διανυκτερεύσεις σε ένα από τα ξενοδοχεία του παραλιακού στην Κάτω Πάφο δεν χρειάζεται να ανησυχείς πού θα βρεις κοντινή παραλία για να κάνεις την ηλιοθεραπεία σου.

Πάρε απλά την πετσέτα σου και κατηφόρισε στη 200 μέτρων μήκους ακτή των Αλυκών με την ολόχρυση αμμουδιά. Μια ακόμη κεντρική παραλία είναι ο Φάρος στην Κάτω Πάφο που αν και βρίσκεται στο κέντρο είναι ήσυχη και κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά, αλλά και μικρές παρέες.

Αν πάλι είσαι λάτρης του camping τότε σίγουρα γνωρίζεις ήδη ότι στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς κρύβεται η αμμώδης παραλία Δασούδι, σ’ ένα τοπίο γεμάτο με ευκαλύπτους και πράσινο.

Στον Πωμό θα αντικρύσεις μια από πιο ονειρικές παραλίες του νησιού, με βότσαλα και ολοκάθαρα, γαλανά νερά. Αν δε σε πειράζει η μακρινή διαδρομή, θα οδηγήσεις μέχρι το Κανάλι του Πωμού, κι όταν φτάσεις θα καταλάβεις γιατί άξιζαν τον κόπο τα χιλιόμετρα. Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού δεν είναι άλλη από την παραλία της Αργάκας που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Στην ίδια ζώνη ανήκουν και τα καταγάλανα νερά του Ακάμα. Ο Ακάμας είναι γεμάτος από ονειρικούς κολπίσκους που σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις. Ανάμεσα σε αυτά το Blue Lagoon, η παραλία της Λάρας, η Fontana Amorosa, τα Λουτρά της Αφροδίτης και άλλες.

Επειδή καμία παραλία δεν είναι οργανωμένη, προμηθεύσου μπόλικο νερό, καφέδες, παγωμένο τσάι, αλλά και σνακ και φυσικά σακούλα για να μαζέψεις μετά όλα σου τα σκουπίδια. Τέλος, η Πάφος διαθέτει δύο παραλίες για να πας με τον τετράποδο φίλο σου. Τη μία θα τη βρεις βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα στην Αχέλεια και τη δεύτερη στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια στο Νέο Χωριό Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close