Θέατρο , News

Θεαματικά σκηνικά και συντελεστές διεθνούς ακτινοβολίας στο 21ο Pafos Aphrodite Festival

Στις 30 και 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, παρουσιάζεται στην επιβλητική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, το συγκλονιστικό αριστούργημα του Giuseppe Verdi “Macbeth”.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2019

Μια εντυπωσιακή παραγωγή του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας, με θεαματικά σκηνικά και συντελεστές διεθνούς ακτινοβολίας επιφυλάσσει στο φιλόμουσο κοινό το 21Ο Pafos Aphrodite Festival. Στις 30 και 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, παρουσιάζεται στην επιβλητική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, το συγκλονιστικό αριστούργημα του Giuseppe Verdi “Macbeth”.  

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φετινής παραγωγής ανέλαβε ο Vladimir Gridiushko, Γενικός Διευθυντής του Θέατρου Bolshoi της Λευκορωσίας, ενός από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, ο οποίος σε σημείωμά του αναφέρει πως οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια από τις λαμπρότερες και πιο μυστικιστικές όπερες του ιδιοφυή συνθέτη Giuseppe Verdi. 

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων επισημαίνει ο κ. Gridiushko «επιθυμούμε να καταπλήξουμε, να εμπνεύσουμε και να αγγίξουμε την καρδιά του κάθε θεατή. Επιθυμούμε να αφήσουμε τροφή για σκέψη στη ψυχή και το σωστό μήνυμα στην καρδιά σας. Είμαστε σίγουροι ότι η ατμόσφαιρα της Κύπρου και το εντυπωσιακό σκηνικό όπου θα διαδραματιστεί η πλοκή του έργου θα δώσουν στην παραγωγή μια ιδιαίτερη γοητεία, νέες δυνατότητες ερμηνείας και θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε αυτά που πρέπει».

Το έργο Macbeth υπογραμμίζει ο Vladimir Gridiushko, είναι η πιο τολμηρή και φιλόδοξη όπερα από τα πρώτα έργα του Verdi. Μια τυπική, για Ιταλική όπερα, πλοκή με βαρύτονο στον ομότιτλο ρόλο, με τις νέες αρχές ερμηνείας ατομικής άριας, έντονο πάθος αλλά όχι ερωτικό όπως έχει συνηθίσει το ακροατήριο, και η διαβολική, η χειρότερη μορφή ανθρώπινης συμπεριφοράς: δίψα για δύναμη, εκδίκηση, ζήλια, μίσος... Όλα αυτά, μαζί με την όμορφη μουσική κάνουν το εν λόγω έργο να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα του ιδιοφυούς Ιταλού συνθέτη. Θα πρέπει να σημειωθεί προσθέτει ο κ. Gridiushko, ότι ο σκηνοθέτης της παραγωγής Mikhail Pandzhavidze ξέρει πως να δουλέψει με το συγκεκριμένο υλικό – ακόμα και όταν οι αποφάσεις του είναι αμφιλεγόμενες, το κοινό θέλει να τις συζητήσει και να τις αναλογιστεί ξανά και ξανά. Οπότε, η παράσταση αυτή δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο ή απογοητευμένο.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της παραγωγής κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στους σολίστ, χορωδούς και μουσικούς της ορχήστρας που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, εξηγώντας πως πρόκειται για ταλαντούχους, αληθινούς και χαρισματικούς καλλιτέχνες. «Είναι τα διαμάντια του θεάτρου και η περηφάνια μας. Τους εμπιστεύτηκαν τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, είναι νικητές σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Θα παρουσιαστούν στην σκηνή και θα επιδείξουν τις ικανότητες τους με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση» τονίζει ο κ. Gridiushko.

Πληροφορίες: Pafos Aphrodite Festival Cyprus, Τηλ: 26822218 / Web: www.pafc.com.cy.
Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70. Η μετάφραση θα δίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close