Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πώς θα καθαρίσεις τις παραλίες της Κύπρου απολαμβάνοντας τα συλλεκτικά μπουκάλια της Coca-Cola

Η Κύπρος και η ιστορία της, στα συλλεκτικά μπουκάλια της Coca-Cola, που σε βάζουν στο πρόγραμμα του Zero Waste Beach

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2019

Κι αυτό το καλοκαίρι η Coca-Cola έρχεται να διηγηθεί την μακραίωνη ιστορία και παράδοση της Κύπρου μέσα από τα artistic συλλεκτικά μπουκάλια που κυκλοφορεί στην αγορά. 

Πυρήνας της έμπνευσης για αυτή την εικαστική επένδυση στα μπουκάλια της Coca-Cola αποτελεί η Κύπρια θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η αναδυόμενη από τους αφρούς της θάλασσας της Πάφου, σύμφωνα με τον Όμηρο, θεά Αφροδίτη. Μέσα σε ένα σχήμα καρδιάς, οικουμενικό σύμβολο της αγάπης και του έρωτα, η Coca-Cola ξετυλίγει το κουβάρι της μακραίωνης κυπριακής ιστορίας.

Αναγνωρίσιμα σύμβολα της παράδοσης, της τέχνης και λαογραφίας του νησιού μας περιστοιχίζουν την θεά της Κύπρου και αναδεικνύονται μέσα σε μία κατακόκκινη καρδιά. 

Μαζί με την Αφροδίτη στα μπουκάλια της νέας συλλεκτικής έκδοσης της Coca-Cola θα εντοπίσεις το σταυρόσχημο εδώλιο του Πωμού, ένα προϊστορικό γλυπτό που ανακαλύφθηκε στο ειδυλλιακό χωριό της Πάφου και χρονολογείται περίπου στο 3.000 π.Χ., στη Χαλκολιθική εποχή. Δίπλα του η τέχνη της κυπριακής μουσικής, που εκπροσωπείται από τι άλλο, το λαούτο. Ένα όργανο-σύμβολο της πλούσιας μουσικολογικής παράδοσης της Κύπρου αλλά και των κυπριακών τσιατιστών. Ταυτόχρονα όμως και της αγάπης των Κυπρίων για τη μουσική, μέσου έκφρασης του πόνου, της αγάπης και του έρωτα αλλά και της διασκέδασης σε διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητας, σε γλέντια, γάμους και γιορτές.
 
Από αυτή την ελεύθερη απεικόνιση της ιστορίας μας δεν θα μπορούσε να λείπει το βυζαντινό παρελθόν της Κύπρου που αντικατοπτρίζεται στην ηρωική φιγούρα του Διγενή Ακρίτα, πίσω από τον οποίον έχουν δημιουργηθεί ατελείωτες ιστορίες, μύθοι και θρύλοι που πέρασαν από στόμα σε στόμα ανά τους αιώνες στο σήμερα. 



Άμεσα συνδεμένη τόσο με την θεά Αφροδίτη όσο και με τον Διγενή Ακρίτα είναι η Πέτρα του Ρωμιού στα νοτιοδυτικά της Πάφου, σημείο γέννησης της Κύπριας θεάς-σύμφωνα με τον Όμηρο-αλλά και σύμβολο της υπεράνθρωπης δύναμης του Διγενή σύμφωνα με τις παραδόσεις. Όπως αναφέρει, λοιπόν, ο θρύλος, ο ανίκητος Βυζαντινός ήρωας Διγενής Ακρίτας για να υπερασπιστεί την Κύπρο από τους Άραβες Σαρακηνούς έριξε αυτόν τον γιγάντιο βράχο, σε εκείνο το σημείο για να τους ανακόψει κατά τη διάρκεια της απόβασής τους στην Κύπρο. 

Πέραν της ιστορίας και των θρύλων της, η Κύπρος φημίζεται και για την πλούσια λαογραφική της παράδοση, με την τέχνη της κεντητικής να εντυπωσιάζει ανά τους αιώνες. Γνωστά παραδοσιακά μοτίβα των περίτεχνων κυπριακών κεντημάτων παίρνουν θέση σε αυτή την μεγάλη κυπριακή καρδιά πλάι στα κεντήματα του αργαλειού ή της «βούφας», όπως αποκαλείται στην κυπριακή διάλεκτο.
 
Κάπως, έτσι, λοιπόν η Coca-Cola μας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας και της παράδοση της Κύπρου και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε και να την αγαπήσουμε ξανά και ξανά. Εξάλλου, η δική μας καρδιά, κτυπάει και αυτό το καλοκαίρι ‘Κύπρος’!


>> Γίνε μέρος του Προγράμματος «Zero Waste Beach»

Τα νέα, συλλεκτικά μπουκάλια της Coca-Cola έρχονται παράλληλα να ενισχύσουν το σημαντικό και πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Zero Waste Beach» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Coca-Cola προσφέρει αυτό το καλοκαίρι το 15% των καθαρών εσόδων από τις  πωλήσεις του συλλεκτικού της μπουκαλιού για τον καθαρισμό δέκα παραλιών και των βυθών τους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα «Zero Waste Beach». Το ελάχιστο ποσό που θα διατεθεί από την εταιρεία είναι 15 χιλιάδες ευρώ.

Φέτος, λοιπόν, όχι μόνο απολαμβάνουμε μια παγωμένη Coca-Cola στο συλλεκτικό μπουκάλι αλλά ταυτόχρονα συμβάλουμε στο παγκόσμιο όραμα της Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close