Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα τοπ 10 πράγματα για να κάνεις τον Αύγουστο στην Κύπρο

Η δεκάδα με τις καλύτερες εκδηλώσεις του πιο καυτού μήνα του χρόνου

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2019

Ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού μας επιφυλάσσει πολύ όμορφες εκδηλώσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στη φύση και στην ύπαιθρο. Φέτος θα απολαύσουμε ξανά αγαπημένα καλοκαιρινά φεστιβάλ δίπλα στη θάλασσα, προβολές ταινιών στα θερινά σινεμά, μουσικές και θέατρο σε υπάιθριους χώρους και θα χαρούμε στιγμές χαλάρωσης σε όλη την Κύπρο. Ξεκινάμε με ντοκιμαντέρ, συνεχίζουμε σε μουσικά φεστιβάλ στο χωριό αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις που σου προτείνουμε! 

14o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Η αγαπημένη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει για 14η χρονιά και θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στο Ceronia Hall-Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Ταινίες ντοκιμαντέρ για θέματα που αφορούν και καθορίζουν τη ζωή του σύγχρονου πολίτη του κόσμου θα είναι και φέτος στο επίκεντρο του προγράμματος προβολών, ενώ συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, Dj sets και open air πάρτι υπόσχονται μία άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα για τους λάτρεις του κινηματογράφου της πραγματικότητας. Μην χάσεις τα καλύτερα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή! 
Θα βρεις αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών στο www.filmfestival.com.cy.

Φεστιβάλ Φέγγαρος 2019
Το πρωτοποριακό και δημοφιλές φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο και όχι μόνο. Στις τρεις σκηνές του φεστιβάλ φέτος πρόκειται να εμφανιστούν περισσότερα από 40 συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες της pop, rock, dance, hip hop, αλλά και παραδοσιακής μουσικής σκηνής, όπως Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρίνα Σάττι & Fonέs, Planet of Zeus, Nalyssa Green, Metaxas X Ghstwrld, Vasiliki & The Amalgamation κ.ά. Ταυτόχρονα, στόχος του φεστιβάλ είναι να εισάγει τους ντόπιους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση, μέσω της διαμονής τους στο αγροτουριστικό χωριό του Κάτω Δρυ.
Πεμ 1-Σ 3 Αυγ, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας, 17:00 - 04:00, €25. Πληρ. www.fengaros.com.



Οι συναυλίες στο Nava
Ένα από τα πιο hot συναυλιακά στέκια του καλοκαιριού έχει δυνατό πρόγραμμα και τον Αύγουστο. Μετά τα event του Ιούνη και του Ιούλη, με πολύ δυνατά ονόματα, ο Αύγουστος επίσης προμηνύεται καυτός, αφού το ημερολόγιο του Nava Seaside περιλαμβάνει τους Νίνο (2 Αυγ), Αντώνη Ρέμο (9 Αυγ), Θεοδωρρή Φέρρη για Μαστίχομα (13 Αυγ), Μάκη Δημάκη (15 Αυγ) και Μέλιsses (16 Αυγ).
Nava Seaside, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου, 21.00. Πληρ. 99930230.



Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, Γαλάνη & Μποφίλιου
Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε τρεις συναυλίες στην Κύπρο (οι δύο εκ των οποίων τον Σεπτέμβριο). Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική. Η ομώνυμη Ορχήστρα έρχεται να υπηρετήσει την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του, ενώ βασικός σκοπός της είναι η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του. Τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής θα ερμηνεύσουν ζωντανά οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες Δήμητρα Γαλάνη και Νατάσσα Μποφίλιου.
Παρ 9 Αυγ, Μεσαιωνικό Κάστρο, Πάφος, 20.30, €30, €25 & €20 (προπώληση). Πληρ. 22314507.


Windcraft Music Fest 6
Η πιο αέρινη μουσική γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει για έκτη χρονιά και μας προσκαλεί να δούμε την παράδοση με άλλη ματιά. Με πρωταγωνιστές τα πνευστά και με τη σύγχρονη δημιουργία να αντλεί από τις παραδόσεις της παγκόσμιας μουσικής, το Windcraft Music Fest επιστρέφει, έχοντας, ωστόσο, έναν ξεχωριστό τόνο, αφού σημαντική θέση στο πρόγραμμά του αποκτούν οι ‘τέχνες του δρόμου’. Το φετινό πρόγραμμα συναυλιών υπόσχεται να χαρίσει στιγμές μαγείας και χορού. Στις τρεις ειδυλλιακές σκηνές του φεστιβάλ -στο χάνι, το περβόλι και την πλατεία- θα παρουσιαστούν σχήματα που σμίγουν παραδοσιακές μουσικές με μοντέρνους ήχους. Ανάμεσά τους οι Ndiaz από τη Βρετάνη της Γαλλίας που φτιάχνουν ‘ακουστική trance’ με στοιχεία από τη μουσική της Βραζιλίας, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, οι Agios Lavrentios Brass Band που ξεσηκώνουν με τον χάλκινο ήχο τους και τις μελωδίες των Βαλκανίων και της Νέας Ορλεάνης, το τρίο του Οδυσσέα Τουμάζου φιλοξενεί τον πρωτοποριακό μουσικό Itai Weissman (σαξόφωνο, ΕWI), αλλά και οι Windcraft Band και Batukinio που θα δώσουν το σύνθημα για την έναρξη του φεστιβάλ με τα πνευστά και τα κρουστά τους, αντίστοιχα.
Σ 10-Κ 11 Αυγ, Κατύδατα, Σολέα, επ. Λευκωσίας, €20 (μονοήμερο), €25 (διήμερο), δωρεάν (παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις). Πληρ. 22377748.



Black Coffee by Music Εlement
Είναι ένα πράγμα να μιξάρεις κομμάτια και άλλο να το καταφέρνεις με το ταλέντο σου και τη μουσική σου κατάρτιση και να τα επανεφευρίσκεις κάτι νέο και εξίσου όμορφο και πρωτοποριακό. Αυτός ήταν μόνο ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τον Black Coffee στη σημερινή του δόξα ως ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της Αφρικής στο στερέωμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Το άλμπουμ του ‘Home Brewed’ είναι ένα ‘διαμάντι’, που απέφυγε εντέχνως τα Afro-house κλισέ, δημιούργησε έναν νέο, φρέσκο μα και απόλυτα ισορροπημένο ήχο, αυτόν που πολλοί ονομάζουν Afropolitan House. Αυτός ο ήχος είναι το δικό του αποτύπωμα σ’ ένα genre που ανταμείβει αυτούς που τολμούν και έχει κερδίσει τόσους ακόλουθους, που πια έχει δημιουργήσει ένα δικό του μουσικό ‘κίνημα’. Αυτό αποδεικνύουν, άλλωστε, οι συνεχείς παρουσίες του Black Coffee σε φεστιβάλ, όπως Coachella και Tomorrowland, το residency του στο Wynn στο Las Vegas και τα sold out Black Coffee Block Parties, που διεξάγονται ανά τον κόσμο.
Κ 11 Αυγ, Παραλία Αγίας Τριάδας, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληρ. 22100544, 99580447.


Φεστιβάλ Ξαρκής 2019
Το έβδομο σε σειρά Φεστιβάλ Ξαρκής μετακομίζει στον δροσερό Πολύστυπο, ορεινό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και ψυχαγωγικό πρόγραμμα δράσεων κι εκδηλώσεων ανοικτών προς το κοινό. Θα περιλαμβάνει τριήμερο διαπολιτισμικό πρόγραμμα, εορταστικού κι επιμορφωτικού χαρακτήρα, στις 16, 17 και 18 Αυγούστου: μουσικό, πειραματικό γλέντι (το καθιερωμένο ‘ζιαφέττιν’), εργαστήρια, ατομικές παραστάσεις (performance) σε κεντρικά σημεία του χωριού, παραδοσιακά παιχνίδια, εκθέσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις και τη βραδινή συναυλία του Σαββάτου με αξιόλογους μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Παρ 16-Κ 18 Αυγ, Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας, €15. Πληρ. www.xarkisfestival.org.



20o Paradise Jazz Festival
Το φεστιβάλ που έπαιζε jazz πριν ακόμα το είδος αυτό καταστεί τόσο δημοφιλές στα μέρη μας, παρουσιάζοντας τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, αλλά και σπουδαίους παίκτες από το εξωτερικό, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο νησί, φτάνει αισίως στην 20ή διοργάνωσή του. Το σίγουρο είναι πως το πιο δημοφιλές, διήμερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Κύπρο θα φιλοξενήσει εκ νέου την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής -κι όχι μόνο- συν ότι θα γίνουν και πάλι (όπως κάθε χρόνο) διάφορες δραστηριότητες, όπως workshop, yoga και εργαστήρια για παιδιά. Αυτό που αλλάζει είναι το location, αφού φέτος θα πας στη Γιαλιά και στο ειδυλλιακό Val’s Place!
Παρασκευή 23-Σάββατο 24 Αυγούστου, Val’s Place, Γιαλιά, επ. Πάφου.



3ο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ
Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει φέτος τον Αύγουστο για τρίτη χρονιά για να μας προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο από τις 22 μέχρι και τις 25 Αυγούστου στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. 
Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ
Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας.



Macbeth (Pafos Aphrodite Festival)
Στο πλαίσιο του 21ου Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζεται το αριστούργημα του Giuseppe Verdi, ‘Macbeth’, σε παραγωγή του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας. H δραματική όπερα ‘Macbeth’ (‘Macbetto’), βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του William Shakespeare, αποτελείται από τέσσερις πράξεις και το λιμπρέτο έγραψε ο Francesco Maria Piave. Η πρεμιέρα της όπερας πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1847, στο Θέατρο della Pergola, στη Φλωρεντία. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη Σκωτία, τον 11ο αιώνα και αφορά την αναρρίχηση του στρατηγού Macbeth στον θρόνο της Σκωτίας, αφού δολοφόνησε τον βασιλιά Duncan και τον στρατηγό Banquo. Συνεργός και υποκινητής των εγκληματικών πράξεων ήταν η σύζυγός του, Lady Macbeth. Στη συνέχεια, εκείνη αυτοκτονεί υπό το βάρος των τύψεων κι εκείνος σκοτώνεται σε μάχη, από τον ευγενή Macduff, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα στον θρόνο του Malcolm, γιού του Duncan.
Παρ 30, Σ 31 Ιουλ & Κ 1 Αυγ, Μεσαιωνικό Κάστρο, Πάφος, 20.00, €25, €40, €50 & €70. Πληρ. 26822218, www.pafc.com.cy.



Septemberfest-Nicosia Beer Fun Festival 2019
Για άλλη μία χρονιά και για μία ολόκληρη εβδομάδα θα βρεθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μπίρας της Κύπρου, το SeptemberFest Nicosia Beer Fun Festival, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλά και διαφορετικά είδη μπίρας, αλλά και εδέσματα. Πόλο έλξης βέβαια αποτελούν τα μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα που ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ. Το Septemberfest-Nicosia Beer Fun Festival 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, και στη σκηνή του θα ανέβουν οι Μέλιsses (Πεμ 29 Αυγ, 19.00, €5), οι οποίες έρχονται για να μας ‘κεντρίσουν’ το ενδιαφέρον, δίνοντας τη σκυτάλη την επόμενη μέρα στον Στέλιο Ρόκκο (Παρ 30 Αυγ, 19.00, €5), που θα μας διασκεδάσει με τις διαχρονικές του επιτυχίες. Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Πάρκο Ακαδημίας θα κάνουμε μία (ξέφρενη) αναδρομή στα 80s και 90s με τους Κώστα Μπίγαλη, Μαντώ, Πωλίνα και Δάκη, τραγουδώντας μεγάλες επιτυχίες μιας άλλης εποχής (19.00, €5). Θα υποδεχθούμε τον Σεπτέμβριο με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Prospectus και Μπλε (Κ 1η Σεπ) για μια ροκ βραδιά, ενώ την επόμενη μέρα η Νατάσα Θεοδωρίδου (Δ 2 Σεπ), η μεγάλη κυρία του λαϊκού πενταγράμμου, θα ανεβάσει το κέφι. Μαζί της θα είναι και ο Stan. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου τη διασκέδασή μας θα αναλάβουν οι Χρήστος Μενιδιάτης, Φίλιππος Κτενάς, Έλενα Ανδρέου και Τζόζεφ Σιαμμάς, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μία μεγάλη συναυλία του απόλυτου Ελλαδίτη καλλιτέχνη, του Σάκη Ρουβά (Τετ 4 Σεπ).
Πεμ 29 Αυγ-Τετ 4 Σεπ | Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία, 19.00. Είσοδος €5. Πληρ. 22485420, www.septemberfest.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close