Πάμε Ταξίδι , Guide

Πώς η Ryanair παραπλανεί χιλιάδες πελάτες της

Χρεώνει έως και 6% περισσότερο σε πτήσεις που πληρώνονται με λίρες

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2019

Η Ryanair εφαρμόζει μια τακτική που παραπλανεί μερικούς από τους πελάτες με πολύ έξυπνο τρόπο, χρεώνοντας τους έως και 6% περισσότερο σε πτήσεις που πληρώνονται με λίρες, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα καταναλωτών διαπίστωσε πως η αεροπορική εταιρεία χρέωσε παραπάνω 30 λίρες σε μια τετραμελή οικογένεια που χρησιμοποίησε την επιλογή «μετατροπή νομίσματος» σε μια κράτηση online.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ο ιστότοπος εμφανίζει τις τιμές των εισιτηρίων στο νόμισμα της χώρας από την οποία αναχωρεί το αεροπλάνο. Με άλλα λόγια, οι τιμές των πτήσεων που αναχωρούν από την Ιταλία ή την Γαλλία θα εμφανίζονται σε ευρώ. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της κράτησης η τιμή μετατρέπεται αυτόματα σε λίρες χρησιμοποιώντας τη βρετανική συναλλαγματική ισοτιμία.

Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να αποχωρήσουν και η πληρωμή να μην γίνει σε λίρες, ωστόσο η επιλογή κρύβεται πίσω από την περιγραφή «περισσότερες πληροφορίες» η οποία επίσης περιλαμβάνει την προειδοποίηση ότι η πτήση θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Οπότε, πολλοί ”φοβούνται” να βγουν από την συναλλαγή και την ολοκληρώνουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, με την μετατροπή του νομίσματος σε ευρώ η πτήση θα κοστίσει αρκετά λιγότερα από την ενδεικνυόμενη τιμή.

Και άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ακολουθούν την ίδια τακτική, όπως η Aer Lingus, άλλα λίγο πριν το check out κάνει αυτόματη μετατροπή στο νόμισμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούν την Ryanair για τις διαφορές στις τιμές λόγω νομισμάτων.

Πηγή: huffingtonpost.gr/The Sun

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close