Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ανακαλύψαμε ένα ταβερνάκι στο χωριό με πανοραμική θέα και μεζέ €10

Μία ταβέρνα σε ένα σχεδόν άγνωστο αλλά και ιστορικό χωριό της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2019

Αν αναζητάς το κάτι διαφορετικό, εκείνη την ταβέρνα που δεν την ξέρουν οι πολλοί, το μαγαζί που θα το ανακαλύψεις εσύ και θα το προτείνεις στους υπόλοιπους φίλους και γνωστούς, σου έχω μία πολύ καλή πρόταση: Ταβέρνα Ερωτόκριτος στο μικρό χωριουδάκι της Πάφου, την Κρήτου Τέρρα, το χωριό των Δραγομάνων όπως λέγεται χαρακτηριστικά. 

Σε ένα ειδυλλιακό, καταπράσινο τοπίο στην αγκαλιά ψηλών βουνοκορφών ξεπροβάλλει η Κρήτου Τέρρα. Οι ψηλές αυτές βουνοκορφές αγκαλιάζουν το χωριό σε όλες τις πλευρές, εκτός από βόρεια από όπου του επιτρέπουν να αγναντεύει τη θέα του κόλπου Χρυσοχούς. 

Η Κρήτου Τέρρα είναι ένα χωριό της επαρχίας Πάφου, χτισμένο σε υψόμετρο 570 μέτρων. Στα ανατολικά του γειτνιάζει με τα χωριά Πάνω και Κάτω Ακουρδάλια, στα νότια με τα χωριά Κάθηκα, Αρόδες και Δρούσια, ενώ στα βόρεια με τα χωριά Τέρρα, Χόλη και Σκούλι. Από την πόλη της Πάφου απέχει περίπου είκοσι εννέα χιλιόμετρα.

Στο κέντρο του χωριού, σε ένα ύψωμα με θέα μέχρι και τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς θα συναντήσεις το όμορφο ταβερνάκι με αυλή του κυρίου Γλαύκου το οποίο είναι ανοικτό καθημερινά. Η ταβέρνα δεν διαθέτει μενού αλλά σου φτιάχνει πιάτα και μεζέδες της ώρας, πολύ καλό σουβλάκι, σαλάτα από τον κήπο του, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και πάντα χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά εποχής. Χρεώνει 10 ευρώ το άτομο τις καθημερινές για τον μεζέ του ενώ τις Κυριακές φτιάχνει νόστιμη σούβλα με διάφορα συνοδευτικά με 12 ευρώ το άτομο. 

Ο χώρος του θα σε ανταμείψει με την πανοραμική του θέα που βλέπεις μέχρι και τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς. Ένα στέκι που πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στη λίστα σου για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις. 

Πληροφορίες: 99650114. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close