Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βρήκαμε ένα φινετσάτο εστιατόριο για pizza, pasta & more

Το εστιατόριο που πρεσβεύει επάξια την ιταλική κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2019

Από το 2006 αποτελεί έναν διαχρονικό, γαστρονομικό προορισμό της ιταλικής κουζίνας με σταθερές την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, την προσεγμένη παρουσίαση και τις λογικότατες τιμές. Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να μας οδηγήσουν ακόμα
μία φορά σε ένα από τα τραπέζια του ψηλοτάβανου, μοντέρνας αισθητικής εστιατορίου.

Η εικόνα του pizzaiolo και του αναψοκοκκινισμένου φούρνου, το φορτωμένο με βοδινά φιλέτα διαφόρων κοπών ψυγείο ξηρής ωρίμανσης, αλλά και τα αρώματα της παλαιωμένης παρμεζάνας, της τρούφας και της φρεσκοψημένης πίτσας, δημιούργησαν από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας εκεί εξαιρετική εντύπωση. 

Το εκτεταμένο μενού, ο πανταχού και σε όλα τα πόστα ‘παρών’, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιάννης, και το εμπειρότατο προσωπικό, βοήθησαν στην επιλογή πιάτων με βάση τα δικά μας γούστα.

Αρχή κάναμε με την τεραστίων διαστάσεων σαλάτα με φρέσκα φύλλα σπανακιού, φράουλες, αποξηραμμένα σύκα και κατσικίσιο τυρί, με όλο το συνονθύλευμα να απογειώνεται γευστικά και αρωματικά με καβουρδισμένο σουσάμι και βινεγκρέτ βαλσαμικού. Συνδυάστηκε ιδανικά με τα ψωμάκια και τα χειροποίητα κριτσίνια, που βούτηξαν αμέσως στη σπιτική σος ντομάτας με βασιλικό, στην πάστα ελιάς και στο ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη.

Η γκάμα από κλασικές και ψαγμένες, λεπτόφυλλες πίτσες μάς έφερε αντιμέτωπους με την ισορροπημένη σε υλικά, υφές, αρώματα και γεύσεις Funghi burrata, δομημένη με νότες μοτσαρέλας, εκλεπτυσμένη σάλτσα ντομάτας, ποικιλία μανιταριών και μια μπαλίτσα ωμής μπουράτας στο κέντρο, δίνοντας έναν απίστευτα κρεμώδη χαρακτήρα μαζί με την τραγανή ρόκα, τα φιλετάκια τρούφας και το λάδι της.

Η κυρίως γαστρονομική μας επιλογή, το steak Black Angus rib eye, medium ψημένο στη σχάρα, πλάι σε σοτέ λαχανικά και baby πατάτες, είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα το πρότεινα ακόμη και στον πιο επιφυλακτικό λάτρη των σιτεμένων βοδινών φιλέτων.

Το ψήσιμό του είναι εξαιρετικό με κάθε σημασία της λέξης δίνοντας έμφαση στο ορθό, εξωτερικό θωράκισμα και στη διατήρηση των εσωτερικών χυμών, πετυχαίνοντας έτσι ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Γλυκά ανακαλώ και την επιδόρπια πανδαισία, που αποκαλείται Calzone dessert και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κλασικό calzone ψημένο στον φούρνο της πίτσας γεμιστό με Nutella, θρυμματισμένο μπισκότο και τυρί μασκαρπόνε, σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια στο πλάι.

Ένας πειρασμός για δυο και περισσότερα άτομα, που θα σου αφήσει μια επίγευση διαρκείας, μα και την προσμονή για επανάληψη της ίδιας γευστικής εμπειρίας στο βραβευμένο εστιατόριο Just Italian.

INFO (23744300) Λεωφ. Κάππαρη 52, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 12.30-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close