Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε brunch στην εσωτερική αυλή ενός εντυπωσιακού αρχοντικού 200 ετών

Δοκιμάσαμε εξαιρετικά πιάτα σε μία κουκλίστικη αυλή ενός νέου boutique hotel της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2019

Το brunch είναι μία αγαπημένη συνήθεια χειμώνα-καλοκαίρι και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το είδος αυτό έχει εξελιχθεί αρκετά σε όλες τις πόλεις της Κύπρο ενώ παράλληλα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους μαγαζιά που σερβίρουν αποκλειστικά brunch.


 
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τη λειτουργία ενός πανέμορφου boutique hotel στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, του Sir Paul το οποίο βέβαια επισκεφθήκαμε. Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο νιώθεις πως ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Η εντυπωσιακή, μαρμάρινη σκάλα μπροστά σου σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή ενώ αμέσως εντοπίζει το αρχιτεκτονικό πάντρεμα του τότε με το σήμερα μέσα από στοιχεία ομοιόμορφα συνδεδεμένα μεταξύ τους. 


Ιστορία δύο αιώνων 
Καθίσαμε στην κουκλίστικη εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου όπου στο κέντρο της στέκει περήφανη μία ελιά, σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου, ηλικίας 180 ετών. Το ξενοδοχείο Sir Paul δεν αποτελεί απλά σήμερα ένα ακόμα εντυπωσιακό boutique hotel αλλά κουβαλάει μία ιστορία δύο αιώνων με πολλές και σημαντικές στιγμές συνυφασμένες με τη σύγχρονη ιστορία τόσο της Κύπρου όσο και της Λεμεσού. 



Το διατηρητέο αυτό κτήριο που παρέμενε αναξιοποίητο για πάνω από τρεις δεκαετίες ανήκει στην οικογένειά Μαρτίνη εδώ και 200 χρόνια και αποτελούσε τους στάβλους και το χώρο του προσωπικού του αρχοντικού του Μιχαήλ Γαβριηλίδη, ο οποίος ήταν γνωστός ως Χατζηγαβρίλης. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο πεθερός του Σερ Παύλου Παυλίδη-εξου και το όνομα του ξενοδοχείου ενώ στη συνέχεια, το 1918 αποτέλεσε το πρώτο Δημαρχείο της Λεμεσού.



Σήμερα, το Sir Paul ζωντάνεψε ξανά με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Λεμεσού το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2018. Το ξενοδοχείο διαθέτει 22 πολύ περιποιημένα και άνετα δωμάτια στον πρώτο όροφο του κτηρίου και η αποπεράτωσή του  κατέστη δυνατή μετά από δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου με εγγύηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.



Brunch στην αυλή
Εκεί στην αυλή του το ξενοδοχείο σερβίρει ένα πολύ εκλεκτικό και νόστιμο brunch κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 μέχρι τις 14.00. Ο χώρος είναι αρκετά δροσερός το καλοκαίρι ενώ σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν ειδικά κλιματιστικά στον χώρο. Το μενού του brunch είναι μικρό και περιεκτικό με πιάτα για όλα τα γούστα ενώ το ξενοδοχείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην φρεσκάδα και εποχικότητα των υλικών χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που βρίσκει την εκάστοτε εποχή και περίοδο του χρόνου. 



Εκείνο που σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις είναι το Sir Paul Sandwich (€13) που περιέχει εκλεκτό σπιτικό παστράμι (αλλαντικό), sauerkraut (ξιδάτο λάχανο), honey mustard και σερβίρεται με μοναδικές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ενώ το ψωμί φτιάχνεται και ψήνεται στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Απλά υπέροχο. Δοκιμάσαμε τη γευστικότατη Sashuka (€7) με κόκκινη σάλτσα, τηγανητό αβγό και ντομάτα, αβγά ποσέ με καπνιστό σολομό, σπανάκι και hollandaise sauce σερβιρισμένο σε brioche (€7.20). Για το τέλος αφήσαμε τα μοναδικά French tost με νόστιμο χοντροκομμένο σπιτικό ψωμί (€8.50) με φρέσκιες φράουλες και μέλι που ήταν πεντανόστιμα.

Η αυλή του Sir Paul μαζί με την ιστορία των 200 χρόνων που κουβαλάει μας ταξιδεύει νοερά στο τότε, προσφέροντας μας ταυτόχρονα και ένα γευστικό ταξίδι σε πολύ ξεχωριστά και νόστιμα πιάτα brunch. Ένας χώρος για καφέ και brunch που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς.    

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close