News , Guide

Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Κύπρου θα γίνει στο "Άλσος της Πεμπές"

Μάθε πού θα δημιουργηθεί το νέο πάρκο της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2019

To μεγαλύτερο πάρκο της πόλης κι ένα από τα μεγαλύτερα της Κύπρου δημιουργεί ο Δήμος Πάφου στο "Άλσος της Πεμπές".

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού Πάρκου της πόλης και ενός από τα μεγαλύτερα της Κύπρου, συνολικού εμβαδού 21.000 τ.μ., προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου άρχισαν τις εργασίες καθαρισμού στο γνωστό "Άλσος της Πεμπές", το οποίο καλύπτει την περιοχή που ξεκινά πίσω από την κεντρική υπεραγορά Παπαντωνίου και φθάνει μέχρι την οδό Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο με όλες απαιτούμενες ανέσεις και προδιαγραφές.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού εντοπίζονται και απομακρύνονται επίσης τόνοι σκουπιδιών, αυθαίρετων παραπηγμάτων και ευτελών υλικών, αφού η περιοχή είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη και την ερήμωση τα τελευταία 50 τουλάχιστον χρόνια, πράγμα που προκαλούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και πιθανή εστία πρόκλησης πυρκαγιάς στην καρδιά της πόλης.

Οι εργασίες άρχισαν παρουσία λειτουργών του Τμήματος Δασών, ώστε να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις γνωστών κύκλων, οι οποίοι συχνά επικαλούνται την προστασία του πρασίνου για να συγκαλύψουν επεμβάσεις και αυθαιρεσίες δεκαετιών σε δημόσιους ανοικτούς χώρους της πόλης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close