Θέατρο , News

Ο "Λορεντζάτσιο" του Αλφρέντ ντε Μυσσέ στα Κύπρια σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο από το Θέατρο Διόνυσος

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2019

Φτάνει εντός των ημερών στην Κύπρο ένας από τους κορυφαίους Ελλαδίτες σκηνοθέτες, ο Γιάννης Ιορδανίδης, προκειμένου να παρουσιάσει στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2019, σε Παγκύπρια Πρώτη Παράσταση, ένα από τα πιο διάσημα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, το αριστούργημα του Αλφρέντ ντε Μυσσέ Λορεντζάτσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λορεντζάτσιο, που στην Κύπρο ανεβαίνει σε παραγωγή του ‘‘Θεάτρου Διόνυσος’’, επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ μεταξύ 215 προτάσεων από 24 χώρες και είναι ένα έργο που έχει κάνει διεθνή καριέρα στα μεγαλύτερα θέατρα όλου του κόσμου.

Κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Ιορδανίδη, ένας λαμπρός θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς και συντελεστές θα ζωντανέψει στα πλαίσια του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος της Κύπρου, το Διεθνές της Φεστιβάλ, τον ζοφερό κόσμο του Μυσσέ, όπως αυτός απεικονίζεται στο διάσημο έργο του.

Μια παράσταση με σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση, που φιλοδοξεί να αναθεωρήσει απόψεις και να αποκαλύψει μια άλλη διάσταση του αριστουργήματος αυτού της γαλλικής δραματουργίας αναζητώντας αναλογίες με το σήμερα. Μια νέα «ανάγνωση» του έργου, που απευθύνεται στον σημερινό θεατή -τον ενεργό και συνεργό της θεατρικής πράξης- μέσα από την οποία επαναπροσδιορίζεται και η θέση του Μυσσέ στο παγκόσμιο θέατρο.

«Οι παραστάσεις των κλασικών έργων, με καινούργιες προσεγγίσεις -σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης- αποτελούν πια μια από τις θεατρικές προτεραιότητες της εποχής μας, αφού τα μεγάλα κλασικά κείμενα θέτουν ερωτήματα που επιδέχονται πολλαπλές απαντήσεις».

Ο Γιάννης Ιορδανίδης έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και με το Εθνικό Θέατρο, με πρόταση του Νίκου Κούρκουλου, εγκαινίασε ύστερα από 2.500 χρόνια το αρχαίο θέατρο της Εφέσου, με τις Νεφέλες του Αριστοφάνη.

Ας σημειωθεί πως ο Γιάννης Ιορδανίδης είναι η μοναδική περίπτωση σκηνοθέτη από την Ελλάδα, που έχει, από το 1993, μια επιτυχημένη και συνεχή παρουσία στηνΚύπρο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close