Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι "Νύχτες Καλοκαιριού" έρχονται να μας δροσίσουν και φέτος στη Λευκωσία

Οι "Νύχτες Καλοκαιριού"επιστρέφουν και αυτό το καλοκαίρι με πλούσιο αναβαθμισμένο πρόγραμμα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε πλατείες, συνοικίες και γειτονιές της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2019

Ο Δήμος Λευκωσίας με τις δροσερές καλοκαιρινές του εκδηλώσεις προσφέρει φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές στους κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά και στους ξένους επισκέπτες στην πόλη μας και υπόσχεται βραδιές γεμάτες με μουσική, χορό και θέατρο, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2019 και συντροφιά με τα καλοκαιρινά φεγγάρια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου!

Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό και παραδοσιακό τραγούδι, μελοποιημένη ποίηση, ελαφρολαϊκό τραγούδι, μουσική από όλο τον κόσμο, πιάνο και πολλά άλλα. Με σκοπό να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουμε σε όλους την ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα.

Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε νέους  χώρους και πλατείες όπως του Πολυεργαστηριακού Κέντρου Χρυσαλινιώτισσας, στο άνοιγμα των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, τις Πλατείες της Λαϊκής Γειτονιάς, της Φανερωμένης, της Παλλουριώτισσας, της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί και του Δημοτικού Κήπου, ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Εκτός από τη  γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών ο κόσμος θα γνωρίσει και θα αγαπήσει και τους νέους Κύπριους δημιουργούς. Το βήμα έκφρασης και η ευκαιρία παρουσίασης της κυπριακής δημιουργίας είναι ανάμεσα στις πολιτιστικές προτεραιότητες του Δήμου μας γι’ αυτό και υποδεχόμαστε τους νέους  καλλιτέχνες φροντίζοντας να τους δίνεται πλατφόρμα παρουσίασης της δικής τους καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Στην Πλατεία  Παλλουριώτισσας την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 08:30μ.μ., μαζί με τη Ρεμπέτικη Φα Τριάς προτείνουμε ένα μαγευτικό σεργιάνι στα στενά του Πειραιά, στα καπηλειά της Αθήνας αλλά και στην όμορφη Σμύρνη.

Ακολούθως, στην Πλατεία Φανερωμένης συνεχίζουμε με τη συναυλία «Vibes of Life», μια δράση του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 08:30μ.μ.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 23 Ιουλίου, η ώρα 08:30μ.μ. θα τιμήσουμε τη παλιά πόλη της Λευκωσίας με μια συναυλία σε κλασσικές φόρμες με μουσική από τον κινηματογράφο και τον κόσμο, «Summer Breeze» λοιπόν με τους Concordia String Quartet, στο γραφικό Πολυεργαστηρικό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.

«Sounds of Nicosia» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Φανερωμένης την Πέμπτη 25 Ιουλίου η ώρα 08:30μ.μ. Η Μαρίνα Πουρίτα συνοδευόμενη από κλασσική άρπα, θα μαγέψει την καρδιά της Λευκωσίας με τραγούδια διαφόρων στυλ από όλον τον κόσμο,  κλασσικά, παλιά ελληνικά, τζαζ, μπαλάντες, κέλτικα, βραζιλιάνικα, Φάδος, Κάπο Βέρδε, αφρικάνικα, Κινέζικα.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 08:30μ.μ. η μουσική μας παρασύρει στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί με ένα αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου με το Δημήτρη Φανή με τίτλο «Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες».

Τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 5 και 6 Αυγούστου, για δυο βραδιές στο άνοιγμα των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου ο αμερικανός πιανίστας Mark Damish θα πλημυρίσει τους πεζοδρόμους με μελωδίες από έργα Μπετόβεν, Σοπέν, Κόπλαντ κλπ. Τα κονσέρτα αρχίζουν στις 08:30μ.μ.

Συνέχεια έχει η συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια από την Κύπρο και την Ελλάδα με τους Σαντούτο, επιλεγμένα με τρόπο που να καλύπτουν όλο το φάσμα της παραδοσιακής μουσικής και τα οποία έχουν εμπεδωθεί στη μνήμη του λαού, μέσα στον χρόνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 8:30μ.μ., στην Πλατεία Παλλουριώτισσας.

Η Καίτη Οικονομίδου και η Αύρα Σιάτη, φωνή και ο Μάριος Ιωάννου στο πιάνο φτιάχνουν όνειρα και τα περνούν στο κοινό αγκαλιάζοντας τη νύχτα με τραγούδια από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο, γνωστά ξένα τραγούδια από όλες τις χώρες μαζί και ταγκό στην Πλατεία Φανερωμένης την Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 8:30μ.μ.

Παραμένουμε στην Πλατεία Φανερωμένης με μια μοναδική συναυλία που περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου από τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή και άλλους και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Καλογήρου από τους μονολόγους του ποιητή Αποχαιρετισμός και Περσεφόνη, με τίτλο «Γιάννης Ρίτσος - Στις γειτονιές του κόσμου». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου η ώρα 8:30μ.μ.

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Γρηγόρης Ασσιώτης» μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε την χορευτική τους περιδιάβαση στους δρόμους της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, με κατάληξη στην συμβολή των οδών Πραξίππου και Αριστοκύπρου, παρά την Πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς όπου θα μας παρουσιάσουν χορευτικό πρόγραμμα και θα μας προσκαλέσουν να χορέψουμε μαζί τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας την Πέμπτη 29 Αυγούστου 8.30μ.μ.

Μπαίνουμε στον Σεπτέμβρη δυναμικά με τη 17μελή Λαϊκή Εστουδιαντίνα να παρουσιάζει στην Πλατεία Φανερωμένης κλασσικά λαϊκά τραγούδια «Λαϊκόν Αρχονταρίκι», την Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη στις 8:30μ.μ.!!

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πραγματοποιούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου τη συναυλία με τίτλο «Μαγεία & Νοσταλγία» στην Πλατεία Φανερωμένης η ώρα 8:00μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μέντελσον και Ντβόρακ υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Jens Georg Bachmann.

Οι «Νύχτες Καλοκαιριού 2019» κλείνουν πανηγυρικά με το 14ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας παρουσιάζει 29 συγκροτήματα από τη Μεσόγειο και την Κύπρο. 300 χορευτές θα χυθούν στους δρόμους της παλιάς πόλης από τις 6:30μ.μ. και θα μας παρασύρουν σε ρυθμούς παράδοσης και πάθους από όλες της χώρες της Μεσογείου. Η διαδρομή θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο η ώρα 8:00μμ., όπου όλοι μαζί χορευτές και θεατές θα μπούμε στο χορό όλοι μαζί!!!

H πόλη μας, η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και χωρίς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των άλλων παραλιακών πόλεων της Κύπρου, μπορεί και προσφέρει στους δημότες και επισκέπτες.

Μέσω των εκδηλώσεων και των επίλεκτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων αναδεικνύεται ως το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Όλοι μαζί ας στηρίξουμε την πόλη μας και ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους των μελλοντικών καλλιτεχνικών διοργανώσεων της πόλης!

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close