Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα το σαββατοκύριακό μας

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2019

Επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιούλη στην Κύπρο.

Εξάλλου, βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού, γι' αυτό κι εμείς σου δίνουμε τις καλύτερες αφορμές για να βγεις, να διασκεδάσεις και να χαλαρώσεις! 

"Λυσιστράτη" από την Ιταλία
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2019 συνεχίζεται με την Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε μια παραγωγή του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών της Ιταλίας (Fondazione INDA), με τη βραβευμένη Elisabetta Pozzi στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών και συντελεστών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος Tullio Solenghi. Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη συγκαλεί τις γυναίκες της Αθήνας, της Σπάρτης και των άλλων πόλεων για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι γυναίκες συγκεντρώνονται και η Λυσιστράτη τους προτείνει αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα μέχρι οι άντρες να σταματήσουν τον πόλεμο. Αν και αρχικά αρκετές από αυτές αντιδρούν, στο τέλος πείθονται από τη Λυσιστράτη και τη Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, συσπειρώνονται και καταστρώνουν το σχέδιό τους.

Ικέτιδες του Ευριπίδη
Ο ΘΟΚ και το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, συνεργάζονται για το ανέβασμα μιας μεγάλης τραγωδίας ‘Οι Ικέτιδες’ του Ευριπίδη, ένα έργο πολιτικής χροιάς γραμμένο το 422 π.Χ., αγγίζει το ευαίσθητο θέμα του σεβασμού στην ταφή των νεκρών. Μία εμβληματική τραγωδία για τον πόλεμο και τους άταφους νεκρούς αλλά και για την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια και την πίστη, σε μια νέα μετάφραση από τον ποιητή Γιώργο Κοροπούλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. 
>> Παρασκευή 12, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77772717.

Κυπριακή "Λυσιστράτη" στην Αξιοθέα
Η «κυπριακή Λυσιστράτη», μια παραγωγή-σταθμός στην πορεία του Θ.Ε.ΠΑ.Κ., ανεβαίνει ξανά για να δροσίσει τη ζεστή αυτή νύκτα του Ιουλίου με τη φρεσκάδα του αριστοφανικού χιούμορ και τη χυμώδη κυπριακή διάλεκτο, την οποία ο Κώστας Μόντης αναδεικνύει αριστοτεχνικά μέσα από την έξοχη απόδοσή του και τις έξυπνες γλωσσικές και υφολογικές μεταφραστικές λύσεις του.  Στην παράσταση του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. ο κυπριακός χαρακτήρας εκτείνεται και στο επίπεδο της γενικότερης μουσικής και ρυθμικής οργάνωσης του έργου, το οποίο εντάσσεται πλέον στην πολιτισμική κοιτίδα της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης της Κύπρου. Σε αυτό το εγχείρημα, πέρα από τη σκηνοθεσία και την κινησιολογία, σημαντικό ρόλο έχει παίξει η μουσική του Ευαγόρα Καραγιώργη, η οποία συνομιλεί δημιουργικά με την κυπριακή δημοτική παράδοση καθώς και η ενδυματολογική προσέγγιση του Χρίστου Λυσιώτη που εμπνέεται από τις παραδοσιακές κυπριακές φορεσιές. Τη δραματουργική προσαρμογή, σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Πιερής.
>> Παρασκευή 12 Ιουλίου, Αξιοθέα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531 & 22894532.

Οι Rumba Attack στη Λεμεσό
Με το κυπριακό μουσικό σχήμα Rumba Attack αρχίζει στην Πλατεία Ηρώων, το 14ο Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο. Τους Rumba Attack αποτελούν οι Κωνσταντίνος Λυράς και Μέμνων Αρέστη στις κιθάρες και ο Σάββας Θωμά στο cajon / κρουστά. Οι αυθεντικές συνθέσεις του σχήματος σε Flamenco-Rumba στυλ, αποτελούν ένα μουσικό συνονθύλευμα που ξεχωρίζει, με επιρροές και ήχους από Rock, Bossa nova και από τη Μέση Ανατολή. Οι επιρροές του συγκροτήματος από διάφορα στυλ μουσικής αναδεικνύονται συνεχώς και στις ζωντανές εμφανίσεις τoυς με καλεσμένους διακεκριμένους μουσικούς στη φωνή, τρομπέτα, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά και λύρα, ενώ το συγκρότημα συνεργάστηκε κατά καιρούς και με τοπικές σχολές χορού. Αυτή τη στιγμή οι Rumba Attack ηχογραφούν το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
>> Παρασκευή 12 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 77777745.
 
«Μια τρελλή… τρελλή σαραντάρα» 
Την ελληνική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Μια τρελλή… τρελλή σαραντάρα» ανεβάζει το Θέατρο Διόνυσος σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου από σήμερα. Η θεματική του έργου έχει να κάνει με τον έρωτα μιας γυναίκας, που τη δεκαετία του εξήντα, ερωτεύεται στα  σαράντα και… για πρώτη φορά. Όταν ερωτευτεί μια γυναίκα φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς  σίγουρα για τις γυναίκες το θέμα έρωτας είναι πιο σύνθετο και πολύπλοκο απ’ ότι στους άντρες, καθ΄ ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο συναισθηματικές. 59 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, μεταφέρεται στη σκηνή η ιστορία της Σαραντάρας διατηρώντας το ύφος και το άρωμα της εποχής, φωτίζοντας το χιούμορ αλλά και τις διαχρονικές αξίες της κοινωνικής ηθικής που πολλές φορές στον βωμό του χρήματος αλλά και του συμφέροντος, τα ξεχνάμε όλα. Παίζουν: Έλενα Χριστοφή, Κώστας Καζάκας, Μιχάλης Μουστάκας, Ιωάννα Σιαφκάλη, Έλενα Χιλέτη, Χρήστος Γιάγκου, Χριστίνα Μαρούχου,  Χάρης Αριστείδου, Στέλιος Μαρτάς.
>> Παρασκευή 12, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999 & 99621845.
 

Οι UB40 και ο Αντώνης Ρέμος στη Λεμεσό
Ο Αντώνης Ρέμος συναντά επί σκηνής τους UB40 , σ' ένα ανεπανάληπτο  καλλιτεχνικό  μουσικό "πάντρεμα". Το πιο διάσημο reggae-pop συγκρότημα στον κόσμο, οι  UB40 , έρχονται για μία και μοναδική συναυλία μαζί με τον κορυφαίο Αντώνη Ρέμο. Το πάθος, ο παλμός, οι δυνατές ερμηνείες, τα αγαπημένα τραγούδια με παρανομαστή την πολύ καλή μουσική, αποτελούν τα συστατικά για μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση που θα συζητηθεί. Ο θεσμός έγινε παράδοση και ο Αντώνης Ρέμος για ακόμα μία φορά ενώνει  μουσικές γέφυρες με καταξιωμένους καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους σπουδαία ιστορία. Οι  UB40 με τον Αντώνη Ρέμο, θα δημιουργήσουν  μία ανεπανάληπτη - από κάθε άποψη- συναυλία.
>> Παρασκευή 12 Ιουλίου, Τσίρειο Στάδιο, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. www.tickethour.com.cy - Καταστήματα ACS COURIER, τηλ. 77777040.
 

Πέτρος Ιακωβίδης
H Absolut παρουσιάζει τον αγαπημένο Έλληνα καλλιτέχνη ΠΕΤΡΟ ΙΑΚΩΒΙΔΗ σε μια μοναδική εμφάνιση. Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9 το βραδύ ο ΠΕΤΡΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ έρχεται στο Nava Seaside στον Πρωταρά για μια βραδιά ΑΞΗΜΕΡΩΤΗ! Έχοντας στις αποσκευές του τις επιτυχίες "Ο Έρωτας μου Γίνε", "Αγκαλιά", "Κοριτσάκι μου", "Κάτσε καλά" και το πιο πρόσφατο "Bράδια Αξημέρωτα" ο Πέτρος Ιακωβίδης έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να μας παρασύρει στους δικούς του ρυθμούς! Ένα απολαυστικό live το οποίο δεν λέει να χάσετε.... είστε έτοιμοι να το ζήσετε;
POWERED BY: Super FM. Χορηγοί Επικοινωνίας: Ilovestyle.com και το Ok! Magazine Cyprus.
>> Παρασκευή 12 Ιουλίου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. 

Τα MAD Nights γιορτάζουν 5 χρόνια!
Tα ΜAD Nights κλείνουν 5 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη διοργάνωση μοναδικών πάρτι σε όλη την Κύπρο και ετοιμάζονται να το γιορτάσουν με ένα συναρπαστικό πάρτι. Συνεχίζοντας λοιπόν να μας προσφέρουν κάθε φορά και κάτι το διαφορετικό, ετοιμάζουν ένα ολονύχτιο πάρτι στο αγαπημένο τους στέκι, το STATE στη Λευκωσία, για να γιορτάσουν τα 5χρονά τους. Στις 12 Ιουλίου λοιπόν, Παρασκευή βράδυ, μας προσκαλούν παλιούς και νέους φίλους και όλους όσοι έχουν περάσει από κάποιο από τα πάρτι τους αυτά τα 5 χρόνια, σε ένα ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ πάρτι το οποίο...
Μάθε περισσότερα εδώ.
>> Παρασκευή 12 Ιουλίου, STATE, Λευκωσία, 20.00.

Into The Limbo 2019
Η Undersound παρουσιάζει για 8η συνεχή χρονιά το psychedelic stoner rock φεστιβάλ Into the Limbo, το οποίο λαμβάνει χώρα στο εγκαταλειμμένο χωριό του Αγίου Σωζομένου, το Σάββατο 13 Ιούλιου 2019. LINEUP: Stoned Jesus (UKR), Cowboys & Aliens (BE) και Cactus Cult (CY). 
>> Σάββατο 13 Ιουλίου, Άγιος Σοζώμενος, Λευκωσία, 18.00. Εισιτήρια: €17 (προπώληση), €20 (στην είσοδο). 

Μαστίχομα by Night
Το Μαστίχομα δεν χρειάζεται συστάσεις. Το απόλυτα διασκεδαστικό concept που παίζει ελληνικά... επέστρεψε για ένα ακόμα ανεβαστικό σάμμερ πάρτι! Αυτή τη φορά το μεγαλύτερο ελληνικό πάρτυ του νησιού, σσυναντά για πρώτη φορά ένα πραγματικό ναό της διασκέδασης, το θρυλικό Guaba Beach Bar για ένα μοναδικό Μαστίχομα VIP! Το Σάββατο, 13 Ιουλίου στις 19:30 πάμε να δούμε κάτι που δεν ξανάγινε! Ένα διαφορετικό στήσιμο και το Guaba να γλεντάει σε Ελληνικούς και όχι μονο ρυθμούς.
>> Σάββατο 13 Ιουλίου, Guaba Beach Bar, Λεμεσός. Πληροφορίες 99930230.

Φεστιβάλ χαλλουμιού και τραχανά 
Το Φεστιβάλ Χαλλουμιού και Τραχανά επιστρέφει και φέτος στο Μένοικο στη δεύτερή του έκδοση, με σκοπό να μας συστήσει τα προϊόντα του χωριού αλλά και να μας διασκεδάσει. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 18.00 στην πλατεία του χωριού. Το φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μενοίκου. Μάλιστα στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δούμε πώς παρασκευάζεται το  χαλλούμι και ο τραχανάς, τα οποία μάλιστα ακολούθως θα απολαύσουμε ζεστά-ζεστά. Πέραν αυτών, στη γιορτή θα παρασκευάζονται και άλλα παράγωγσα του γάλακτος, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν σούβλα και παγωμένα ποτά. Τη μουσική επιμέλεια της γιορτής θα αναλάβουν ο τραγουδιστής Στάθης Πανταζής και η Έλενα Μενοίκου.
>> Σάββατο 13 Ιουλίου, Μένοικο, επ. Λευκωσίας. Είσοδος με πλούσιο φαγητό: €10 για μεγάλους και €5 για μικρά παιδιά (μέχρι 12 ετών). Πληρ. 22821478.  


Γραμμή ζωής 2019
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), στη Λάρνακα, σας προσκαλεί στην Γραμμή ζωής το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, 20:30 στην Παραλία Φοινικούδων, Εξέδρα Δημαρχείου Λάρνακας. Τραγούδι: Ευρυδίκη feat, Παπιγιόν Band και Τζωρτζίνα Ποταμίτου. Χορός: Ομάδα Παραδοσιακού Χορού ‘ΡΥΜΒΟΣ’ και Charis Savvas Dance Studio. Παρουσιάζουν: Ηλίας Αδάμου και Άννα Kατσαντώνη. Παιχνιδογωνιές για τους μικρούς μας φίλους και αγορά με χειροτεχνίες, βιβλία, σπιτίσια γλυκά και ποτά. Υπό την Προστασία της Πρώτης Κυρίας Άντρη Αναστασιάδη. Υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα.
>> Σάββατο 13 Ιουλίου, Παραλία Φοινικούδων, Εξέδρα Δημαρχείου Λάρνακας, 20.30.



Ελευθερία Αρβανιτάκη -  Γιάννης Κότσιρας 
Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες συνεχίζουν την επί σκηνής συνεργασία τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο το φετινό καλοκαίρι. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Φέτος, ξανασυναντήθηκαν επί σκηνής μετά από μία εικοσαετία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και από τραγούδια που αγαπούν και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο από τις ερμηνείες τους.
Κυριακή 14 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού / Τρίτη 16 Ιουλίου, Σχολή Τυφλών Λευκωσία. 

Φεστιβάλ Κωστάκη Ευαγορου
Και φέτος το Φεστιβάλ Κωστάκη Ευαγόρου φιλοξενεί δύο καταξιωμένος Έλληνες καλλιτέχνες. Τον Μανώλη Ανδρουλιδακη και τον Παντελή Θαλασσινό. Σε μια μουσική βράδια σε στυλ μπουάτ με δύο Κιθάρες και δύο φωνές.
>> Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, Λουβαράς, επ. Λεμεσού. Εισιτήρια: προπώληση €10, στην ειίοδο €13. Κρατήσεις 99681191 / 99662296.

Έλα με την παωνιέρα σου
Παγωνιέρα στην παραλία, σε συνδυασμό με καλή παρέα , μουσική και χορό είναι λατρεμένο κομμάτι της καλοκαιρινής ζωής του Κυπραίου και εννοείτε και των διοργανωτών βέβαια. Ένα αυθεντικό κυπριακό πάρτι στη θάλασσα, για όσους θέλουν να περάσουν καλά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πάρεις μαζί σου την παωνιέρα σου. Το event είναι απλό όπως και το όνομά του. Οι διοργανωτές βάζουν μουσική, φωτισμό και δανείζονται την παραλία (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ) για μια νύκτα. Οι υπόλοιποι βάζουμε τις παρέες μας και φυσικά τις παγωνιέρες μας (γεμάτες). Φέτος θα βρίσκεται στο χώρο και το Baristro all day bar για εκλεκτά κοκτέιλ. Μαζί  και ο Lytras Meatery που θα παρέχει φαγητό (German Sausages). Τα πιο πάνω δεν αντικαθιστούν την φιλοσοφία της λατρεμένης παωνιέρας , απλά την αναβαθμίζουν και ευκολύνουνε αυτούς που θέλουν να κοπιάσουν εντελώς φλου.
>> Σάββατο 13 Ιουλίου, Μαζωτό, επ. Λάρνακας, 18.00. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close