Eating News , Εστιατόρια

Ο Γρηγόρης Κοντός, νικητής του Starbucks Barista Championship 2019 στην Κύπρο

Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον μεγάλο τελικό Barista Championship 2019 στο Λονδίνο.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2019

Ο συναρπαστικός τελικός του Starbucks Barista Championship, του διαγωνισμού δεξιοτεχνίας, γνώσεων και πάθους για την  παρασκευή καφέ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στο κατάστημα Starbucks στο Nicosia Mall. 

Οι λάτρεις του καφέ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά με ιδιαίτερη αγωνία, όλες τις δοκιμασίες ανάμεσα στους 3 φιναλίστ, οι οποίοι ξεδίπλωσαν τη δική τους προσωπική σχέση με τον καφέ μέσα από μια σειρά απαιτητικών δοκιμασιών.

Οι 3 φιναλίστ

Συγκεκριμένα οι 3 διαγωνιζόμενοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και το πάθος τους για τον καφέ και τη δεξιοτεχνία τους στην τέχνη του Latte Art, καθώς και την ικανότητά τους να παρουσιάσουν ένα δικό τους ρόφημα και να εμπνεύσουν τους άλλους baristas.

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Κοντός  από το κατάστημα Q -city της Λάρνακας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον μεγάλο τελικό Barista Championship 2019 στο Λονδίνο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ανδρέας Γεωργίου από το κατάστημα του Nicosia Mall και την τρίτη ο Ραφαήλ Περικλέους  από το κατάστημα της Γερμασόγεια στη Λεμεσό. 

Σε δηλώσεις του ο νικητής ανέφερε ότι η συμμετοχή του στον τελικό  του Barista Championship 2019 αποτέλεσε για αυτόν μια μοναδική και ανεκτίμητη εμπειρία, καθώς του έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνει τις γνώσεις του για τον καφέ και την αποστολή των Starbucks «να εμπνέουν και να καλλιεργούν το ανθρώπινο πνεύμα, ένα άτομο, ένα φλιτζάνι καφέ και μία γειτονιά κάθε φορά».

O Γρηγόρης πρόσθεσε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ξεκίνησε πολύ καιρό πριν τον μεγάλο τελικό. Όλη αυτή η προετοιμασία για τον διαγωνισμό, με την ομάδα που με βοήθησε, ήταν τόσο ευχάριστη που μόνο κουραστική δεν θα την χαρακτήριζα. Τα πράγματα που έμαθα όλο αυτόν το διάστημα της προετοιμασίας ήταν πολλά και με βοήθησαν στο να φτάσω στον μεγάλο τελικό και να είμαι ο νικητής αλλά και ο τυχερός που θα εκπροσωπήσω την Κύπρο στο Λονδίνο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε και θα βάλω τα δυνατά μου να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.» 

Να αναφέρουμε πως ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής, που με τις βαθμολογίες τους ανέδειξαν το μεγάλο νικητή, εκτός από εκπροσώπους των Starbucks υπήρχαν και άτομα από τα ΜΜΕ. Ανάμεσά τους και δύο δημοσιογράφοι από τα Μέσα του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΣ, από CITY και Check In Cyprus, αντίστοιχα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close