1-3 August 2019
Μη χάσετε , Μουσική

Φέγγαρος 2019: Η γιορτή της μουσικής επιστρέφει στον Κάτω Δρυ τον Αύγουστο

Στον Κάτω Δρυ θα στηθούν τρεις σκηνές και θα εμφανιστούν πέραν των 40 συγκροτημάτων

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2019

Το πρωτοποριακό και δημοφιλές φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Μεσόγειο και όχι μόνο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1-3 Αυγούστου 2019, στο γραφικό χωριό Κάτω Δρυς, της επαρχίας Λάρνακας και στις τρεις σκηνές του, πρόκειται να εμφανιστούν περισσότερα από σαράντα συγκροτήματα.

Ο Φέγγαρος ως διοργάνωση, εστιάζει σε καλλιτέχνες που καινοτομούν στην pop μουσική και δίνει στο ακροατήριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου πρόσβαση στη διεθνή μουσική σκηνή.  Αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση του νησιού, που λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών από όλο τον κόσμο. Έτσι κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να  απολαύσει καλλιτέχνες της pop , rock , dance , hip hop αλλά και παραδοσιακής μουσικής σκηνής. Ταυτόχρονα στόχος του φεστιβάλ είναι  να εισάγει τους ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση, μέσω της διαμονής τους στο αγροτουριστικό χωριό του Κάτω Δρυ.


 
Αυτή τη χρονιά, θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες τη μεγαλύτερη ροκ μπάντα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τους Planet of Zeus, καθώς και τους Thrax Punks και Balothizer, οι οποίοι συνδυάζουν τη μουσική παράδοση με το σύγχρονο ήχο. Ο δημοφιλής Κύπριος ράπερ JUΛIO με τις ανατρεπτικές του δημιουργίες, θα εμφανιστεί επίσης στη σκηνή του Φέγγαρου, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Κατά τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα απολαύσουμε συναυλίες σύγχρονης pop μουσικής, από καλλιτέχνες όπως η  τραγουδοποιός Nalyssa Green, η οποία έχει κυκλοφορήσει ένα από τους ωραιότερους ελληνόφωνους δίσκους τη χρονιά που μας πέρασε, όπως επίσης και το ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό project του Νικόλα Μεταξά με το όνομα METAXAS x GHSTWRLD.

Η Marina Satti με το γκρουπ Fones, θα αποτελέσουν την κορύφωση της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τις ξεχωριστές τους δημιουργίες, οι οποίες συγχωνεύουν τα παραδοσιακά μεσογειακά, βαλκανικά και ανατολίτικα ακούσματα με τη σύγχρονη pop και hip hop μουσική. Την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ, θα απολαύσουμε το μοναδικό Φοίβο ​​Δεληβοριά μαζί με όλη του τη μπάντα,  οπως επίσης θα γίνει και μία αποκλειστική εμφάνιση της Βασιλικής Αναστασίου με την χορωδία Amalgamation Choir, γνωστές ως Vasiliki and the Amalgamation, που θα παρουσιάσουν αυθεντικά τους κομμάτια, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.  Ανάμεσα σε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και δημιουργούς, θα εμφανιστούν το freakout ψυχεδελικό τρίο Fumaça Preta από την Πορτογαλία και η μαγευτική τραγουδοποιός Eleni Era.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ Φέγγαρος, έχουν λάβει μέρος καλλιτέχνες όπως οι βραβευμένοι με Grammy, Fantastic Negrito και Joss Stone, καθώς και τα μεγάλα ονόματα της pop μουσικής Joan As  Police Woman, Alice Phoebe Lou, Deerhoof, TootArd, Soccer96 και Larry Gus.

Χορηγός: Carlsberg
Υποστηρικτές: #EUandME, Υφυπουργείο Τουρισμού, Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δρυ
Ιστοσελίδα: www.fengaros.com 
Facebook: www.facebook.com/fengaros
Instagram: www.instagram.com/fengaros

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close