Πάμε Ταξίδι , Guide

5 οικονομικά ταξίδια για το καλοκαίρι, σε εναλλακτικούς προορισμούς

Tα πιο value for money ταξίδια σε προορισμούς που παραμένουν υπέροχοι χωρίς ορδές τουριστών

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2019

Για αυτό το καλοκαίρι αφήστε το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη στην άκρη. Κι αυτό γιατί το Arttravel επίλεξε τα πιο value for money ταξίδια σε προορισμούς που παραμένουν υπέροχοι χωρίς ορδές τουριστών και υψηλές τιμές.

Η πιο έξυπνη ιδέα για καλοκαιρινά ταξίδια είναι να επιλέγετε εναλλακτικούς προορισμούς. Άλλωστε ποιος θέλει να πάει τον Αύγουστο στη Ρώμη, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά;  



Πράγα
Πότε να πάτε: Ιούλιος
Ιδανικό ταξίδι για: Παρέες
Γιατί να πάτε: Όλοι ξέρουμε πόσο μαγική είναι η Πράγα τους χειμερινούς μήνες τυλιγμένη στο χιόνι αλλά τότε είναι όχι μόνο ακριβότερη αλλά και γεμάτη τουρίστες. Τον Ιούλιο θα τη βρείτε πιο ήρεμη και γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το διάσημο Bohemia Jazz Fest, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ευρώπη, που φέτος θα πραγματοποιηθεί 8-23 Ιουλίου. Πού να φάτε: Στη Baráčnická rychta, την αυθεντική τσέχικη μπυραρία που στεγάζεται σε κτίριο του 19ου αιώνα με live ροκ μουσική στον κάτω χώρο της. Ξεχωρίζουν πιάτα όπως ψητό φιλέτο σολομού με φασκόμηλο και τυρί σερβιρισμένο με λαχανικά και πατάτες ή σουβλάκι ελαφιού με μπέικον και μανιτάρια σε σος κρασιού (Tržiště 23/555, τηλ.: 00420 257532461, http://baracnickarychta.cz, από €10 το άτομο).

Μαδρίτη
Πότε να πάτε:
Αύγουστος
Ιδανικό ταξίδι για: Παρέες
Γιατί να πάτε: Ναι, μπορεί να συναντήσετε υψηλές θερμοκρασίες και μερικά καταστήματα κλειστά αλλά θα πληρώσετε 21% πιο φθηνά από ότι τον Ιούλιο. Αν κάνετε προσεκτικά το πλάνο σας και επιβεβαιώσετε τα ωράρια λειτουργίας στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, το διασημότερο μουσείο της πόλης, το Πράδο, παραμένει ανοιχτό και θα θαυμάσετε τα αριστουργήματα των Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο και πολλών άλλων ζωγράφων χωρίς να δώσετε μάχες με τα πλήθη. Επιπλέον, τα μπαρ για να απολαύσετε παγωμένη sangria και gazpacho δεν κλείνουν ποτέ. Πού να φάτε: Στην καρδιά της γειτονιάς La Latina, το Casa Ciriaco σερβίρει σπιτικό φαγητό από το 1887. Όλα τα έπιπλα είναι ξύλινα ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ελαιογραφίες, φωτογραφίες από διάσημους πελάτες και αναμνηστικά από ταυρομαχίες. Μη χάσετε το pepitoria de gallina, κοτόπουλο με σάλτσα από άσπρο κρασί, κρεμμύδια και αμύγδαλα (Calle Mayor 84, τηλ.: 0034 915480620, από €20 το άτομο).

Ποζιτάνο
Πότε να πάτε:
Ιούνιος
Ιδανικό ταξίδι για: Ζευγάρια
Γιατί να πάτε: Χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρίζου βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο πράσινα βουνά, το Ποζιτάνο μοιάζει με πολύχρωμη χαλκομανία. Εδώ οι τιμές είναι πιο οικονομικές τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούλιο. Σε όλη την πόλη υπάρχουν σκαλιά που οδηγούν σε στενά δρομάκια και χρωματιστά σπίτια με θολωτές οροφές, πεζούλες και μικρούς κήπους. Πού να φάτε: Στο La Tagliata, την απλή, οικογενειακή ταβέρνα που μοιάζει με δεντρόσπιτο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βουνού. Δεν υπάρχει μενού- απλά εμπιστεύεσαι ό,τι σου φέρνουν και όλα είναι πεντανόστιμα. Φρέσκα λαχανικά, κολοκυθάκια σαλάτα, σπιτικά ζυμαρικά, νιόκι σε σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια γεμιστά με κολοκυθάκια και τυρί ρικότα. Ακολουθούν οι πιατέλες με ψητά κρέατα: κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι, κουνέλι και χοιρινό λουκάνικο με σπιτικές τηγανητές πατάτες και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (Via Monsignor Vito Talamo, 0039 089 875872, www.latagliata.com).

Βαρκελώνη
Πότε να πάτε
: Αύγουστος
Ιδανικό ταξίδι για: Οικογένειες
Γιατί να πάτε: Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θα χαζέψετε τους υπαίθριους αρτίστες, θα ξενυχτήσουμε στα μικροσκοπικά bars, θα χορτάσουμε με τοπικές λιχουδιές, θα κάνουμε ατελείωτους περιπάτους στην κοσμοπολίτικη Barceloneta και δεν θα σταματήσουμε να απαθανατίζουμε ενσταντανέ με φόντο τα αμέτρητα αξιοθέατα της πόλης. Ανάμεσά τους, 7 χαρακτηριστικά κτίρια του Γκαουντί συνθέτουν ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του έργου του, που έχει αφήσει τα σημάδια του στην αρχιτεκτονική και στην προσωπικότητα της πόλης. Πού να φάτε: Μεσημεριανό στο μοντέρνο και κομψό εστιατόριο Les Quinze Nits με λιτή διακόσμηση και μεγάλη ποικιλία καταλανικών και ισπανικών πιάτων, ένα βήμα από τη La Rambla. Φυσικά θα πρέπει να δοκιμάσετε τη διάσημη tortilla του για την οποία περιμένουν ουρά οι Ισπανοί (Placa Reial 6, τηλ.: 0034 93 3173075, www.grupandilana.com, από €12 το άτομο).

Κρακοβία
Πότε να πάτε
: Ιούλιος
Ιδανικό ταξίδι για: Μοναχικούς ταξιδιώτες
Γιατί να πάτε: Παλάτια, κάστρα, μεσαιωνικά κτίρια, γοτθικές εκκλησίες, λιθόστρωτα δρομάκια, μουσεία, γραφικά μπιστρό συνθέτουν το κινηματογραφικό σκηνικό της πόλης που συμπεριλήφθηκε πρώτη στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco το 1978. Η παλιά πόλη σώθηκε από τους ναζιστικούς βομβαρδισμούς και παραμένει ένα υπαίθριο μουσείο όπου δεσπόζει η Rynek Glowny, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία στην Ευρώπη. Πάρτε μέρος στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στα σημαντικότερα σημεία της πόλης (http://freewalkingtour.com) ενώ για τις μετακινήσεις νοικιάστε τα κοινόχρηστα ποδήλατα της KMK Bike (http://inside-poland.com). Πού να φάτε: Στο μικροσκοπικό αλλά αγαπημένο των ντόπιων U Vincenta, θα δοκιμάσετε τα καλύτερα pierogi της πόλης. Must το ομώνυμο πιάτο με pierogi γεμιστό με κιμά και πικάντικες φακές σερβιρισμένο με τηγανητά κρεμμύδια και κομματάκια μπέικον (Józefa 11, τηλ.: 0048 124306834, από €3 τα pierogi). 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close