Μουσική , Συναυλίες & Events

Afrobanana Festival σε ένα παραδεισένιο σημείο της Κύπρου όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα

Mια πενθήμερη γιορτή τέχνης και μουσικής, στο καταπράσινο περιβάλλον του Val’s Place, στη Γιαλιά

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε από το δάσος, συνέχισε στην παραλία και αυτόν τον Ιούλιο, στις 17, 18, 19, 20 και 21, το ετήσιο ραντεβού με το Afrobanana Festival συνδυάζει βουνό και θάλασσα, σε μια πενθήμερη γιορτή τέχνης και μουσικής, στο καταπράσινο περιβάλλον του Val’s Place, στη Γιαλιά, μόλις 200 μέτρα από την θάλασσα.



Αυτή τη χρονιά, η ΜΚΟ “ABR - Alternative Brains Rule”, η οποία βρίσκεται πίσω από την οργάνωση του Φεστιβάλ, ταράζει τα νερά! Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, καθεμία από τις πέντε μέρες της φετινής διοργάνωσης θα έχει ως πρωταγωνιστή κι έναν διαφορετικό «φίλο» του Φεστιβάλ. To Afrobanana + Friends Festival 2019 τιμά τους πιο άξιους συντρόφους και συμπαραστάτες σε αυτό το καλλιτεχνικό και μουσικό ταξίδι. Καλωσορίζει δύο από τα πιο εμβληματικά μπαρ του νησιού, το New Division και το Sousami, καθώς και την κολεκτίβα “Brandy Sour”, το Animafest φεστιβάλ animation, το υπαίθριο θεατρικό φεστιβάλ «Αντίσκηνο», καθώς και την ομάδα Roots Crew, που έχει στήσει το δικό της reggae ηχοσύστημα, ως τους καθημερινούς οικοδεσπότες της φεστιβαλικής διασκέδασης!


 
Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ συνεχίζει τη συνεργασία του με την Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση δημιουργικών πρωτοβουλιών με συμμετοχή νέων καλλιτεχνών και δράσεις με στόχο τη θετική επίδραση στην τοπική πολιτιστική σκηνή. Η Τράπεζα Κύπρου πιστεύει στην κουλτούρα και στον πολιτισμό και ενδυναμώνει την έκδοση του AfroBanana & Friends, δίνοντας την ευκαιρία στο φεστιβάλ να αναδείξει ακόμη περισσότερους νέους υποσχόμενους καλλιτέχνες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα αλλά και ήδη εδραιωμένους. 



Tο φετινό πρόγραμμα
Σε απόλυτη Afrobanana διάθεση, το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από ένα πολυσυλλεκτικό μείγμα από μπάντες, DJs και performers, από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, που θα πλαισιωθούν από τους σπουδαιότερους μουσικούς του νησιού. Τα πιο καυτά ονόματα περιλαμβάνουν τους Kutiman, αρχιτέκτονες της psychedelic space funk μουσικής, από το Τελ Αβίβ, τον Iάπωνα καλλιτέχνη Anchorsong, ο οποίος ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, δημιουργώντας αποκλειστικά live ηλεκτρονική μουσική χρησιμοποιώντας μονάχα ένα σάμπλερ κι ένα συνθεσάιζερ, καθώς και τους Ghetto Kumbe, που αναμιγνύουν τις Αφρό-Καραϊβικές ρίζες τους με φουτουριστικά house beats. 

Από το φεστιβάλ δεν θα λείψουν, βέβαια, και τα εγχώρια ταλέντα, όπως η μπάντα Trio Tekke, που θα βάλει φωτιά στη νύχτα με τον δυναμικό της ήχο, καθώς και οι French Experience, που θα κινηθούν στα γνώριμα spacey grooves μονοπάτια, συγχωνεύοντας τα ακουστικά στοιχεία των ντραμς με την ηλεκτρονική χροιά των συνθεσάιζερ, σε έναν μοναδικό αυτοσχεδιασμό. 



Όπως πάντα, το Φεστιβάλ στοχεύει σε μια εμπειρία συνολική και σφαιρική, προσφέροντας μια συναρπαστική ποικιλία από εργαστήρια που ακονίζουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, καθώς και μια σειρά από δραστηριότητες για κάθε ηλικία, βιωματικές καλλιτεχνικές εμπειρίες, προβολές ταινιών και προβολές animation από το Animafest, καθώς και διαδραστικά θεατρικά events από το «Αντίσκηνο». Στον χώρο του Φεστιβάλ θα στηθούν, φυσικά, σταντ εδεσμάτων και μπαρ που θα προσφέρουν τα απαραίτητα «καύσιμα» στους θαμώνες του φεστιβάλ. 

Οι κατασκηνωτές μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους κάτω από τον σκιερό παράδεισο των πανέμορφων κήπων του Val’s Place, με θέα τη θάλασσα. Δεδομένου ότι ο χώρος που φιλοξενεί το φετινό Φεστιβάλ είναι μικρότερων διαστάσεων, προτρέπουμε τους πιστούς του Afrobanana να προμηθευτούν από νωρίς τα εισιτήριά τους και να φροντίσουν για την έγκαιρη μετάβασή τους στον χώρο, ώστε να μην λείψει κανείς από το καθιερωμένο μας ραντεβού!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες: 
Τετάρτη – Κυριακή, 17-21 Ιουλίου 2019
Val’s Place, Γιαλιά, Επαρχία Πάφου 

Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 3 μμ, στις 17 Ιουλίου και κλείνουν στις 5μμ, στις 21 Ιουλίου. 

Εισιτήρια:
5-ήμερο - €35
1-ήμερο Τετάρτη 17/7, Πέμπτη 18/7 ή Παρασκευή 19/7 -  €10
1-ήμερο Σάββατο 20/7 - €20
Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα - €12
(ισχύει από ένα μέχρι τέσσερα βράδια)
Κυριακή 21/7 -  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Περιορισμένη Χωρητικότητα - Προτεραιότητα στους κατόχους εισιτηρίων.

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Σημεία προπώλησης:
www.afrobanana.com
New Division Pub, Λευκωσία
Sousami Bar, Λεμεσός
Vin Café, Λάρνακα
Val’s Place, Γιαλιά, Πάφος
Alsos Café Bar, Πάφος
Παραμύθι Restaurant Bar, Πάφος

Σημαντικά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διατίθενται σε online προπώληση στο www.afrobanana.com μέχρι και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τη λήξη της περιόδου της προπώλησης. Εαν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισητήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ. 

Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ, το πλήρες πρόγραμμα, καθώς και για τα πρακτικά ζητήματα, επισκεφτείτε την σελίδα www.afrobanana.com 

Ακολουθείστε μας στο “TheAfroBananaRepublic” στο facebook, και στο “afrobananarpb” στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις και τα νέα για το Φεστιβάλ. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close