Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Σε αυτά τα μαγαζιά φάγαμε φέτος τα καλύτερα σουβλάκια

Τα κορυφαία εστιατόρια για σουβλάκι για τη σεζόν 2018-2019 φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερο Σουβλάκι στα 15α Cyprus Eating Awards 2019

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2019

Τα Cyprus Eating Awards 2019 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 12 κατηγορίες και τα 85 φετινά υποψήφια εστιατόρια.  Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 12 κατηγορίες, μία από τις πιο δημοφιλείς του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για το Καλύτερο Σουβλάκι που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας. Φέτος, 8 ξεχωριστά μαγαζιά που φτιάχνουν λαχταριστό σουβλάκι και μυρωδάτη σεφταλιά φιγουράρουν επάξια και ισότιμα στην κατηγορία αυτή.

Ποιο θα είναι άραγε φέτος το καλύτερο σουβλάκι της χρονιάς;

Οι υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερο Σουβλάκι είναι:
 

Ψήφισε το αγαπημένο σου σουβλάκι ΕΔΩ 



1. ΑΡΗΣ
Εδώ θα συναντήσεις αυθεντική, φιλική εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές. Το στέκι των Λεμεσιανών (κι όχι μόνο) επιμένει να σερβίρει καλό σουβλάκι και να ικανοποιεί τους φανατικούς του είδους. Ζουμερό, νοστιμότατο, ορθά ψημένο και χορταστικό στην πίτα. Τα τραπεζάκια που διαθέτει -μέσα κι έξω- με θέα στην πλατεία είναι ιδανικά για παρέες και οικογένειες.
(99344237), Λεμεσός. 



2. Ε.Θ.Α ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ
Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς Έγκωμης. Σπεσιαλιτέ του είναι το χοιρινό σουβλάκι και το οφτό. Καθετί που φτιάχνει το φέρνει στο πιάτο σου ζουμερό και νοστιμότατο. Ο χώρος έχει τη ζεστασιά της ταβέρνας και την ατμόσφαιρα του καλού, παραδοσιακού εστιατορίου. Γενικά, όλα όσα σερβίρει είναι μπόλικα στη μερίδα και φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
(22590233), Λευκωσία. 



3. ΕΥΘΥΜΗΣ
Τα βραβευμένα σουβλάκια του διατηρούν την ίδια γεύση και ποιότητα χρόνια τώρα -είτε τα απολαμβάνεις σε μερίδα είτε σε κυπριακή πίτα. Εξάλλου, δεν είναι μόνο το κρέας, αλλά και η ‘μαστορκά’ του ψήστη! Κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτό το γνωστό στέκι της Λάρνακας ξέρει καλά να κρατά τα σκήπτρα από το 1971, για την αναλλοίωτη ποιότητα που προσφέρει στο σουβλάκι και όχι μόνο.
(24817951), Λάρνακα. 



4. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πήρε το βραβείο για Καλύτερο Σουβλάκι το 2014, αλλά κάθε χρονιά φιγουράρει στις υποψηφιότητες, αφού παραμένει μια σταθερή αξία γεύσης και ποιότητας. Ψήνει τα περίφημα σουβλάκια του και όλα τα είδη σχάρας με αγάπη και αφοσίωση στην καλή ποιότητα. Οι μερίδες του είναι χορταστικές και οι γεύσεις του παραδοσιακές. Πουθενά αλλού, δεν πρόκειται να γευτείς ένα τόσο λαχταριστό σουβλάκι.
(22382770), Λακατάμια, Λευκωσία. 



5. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Βραβευμένο στην κατηγορία Σουβλάκι δύο φορές, ο Κυριάκος κρατά σταθερή ποιότητα και γεύση χρόνια τώρα. Ο κύριος Ανδρέας, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Κυριάκος, είναι ο μάστορας των καρβουνολιχουδιών. Όλα είναι νόστιμα, καμωμένα με αγάπη και εμμονή στην παραδοσιακή γεύση. Στου Κυριάκου στην Αγλαντζιά θα γευτείς σουβλάκια, που σου θυμίζουν τα παλιά χρόνια, τότε που όλες οι γεύσεις ήταν αγνές και φτιαγμένες με μεράκι.
(22334471), Αγλαντζιά, Λευκωσία. 



6. ΛΑΜΠΡΟΣ
Δεν είναι μόνο το καλό σουβλάκι που φτιάχνει, είναι και η ευγένεια προς τον πελάτη που του δίνει έξτρα πόντους. Το φημισμένο στέκι του Αγίου Ανδρέα, ψήνει νόστιμο σουβλάκι που το απολαμβάνεις σε μερίδα ή στην πίτα και είναι πάντοτε της ώρας. Εξάλλου, δεν είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς από ένα καθαρόαιμο, κυπριακό σουβλάκι; Ο Λάμπρος ξέρει να το ψήνει με μαεστρία και αυτό φαίνεται από την πολυπληθή πελατεία του.
(22771515), Λευκωσία. 


7. Ο ΜΙΧΑΛΟΣ
Είναι ένα φιλόξενο στέκι για καλοφαγάδες που δεν ζητούν πολλά-πολλά, αλλά λίγα και καλά. Βρίσκεται στην περιοχή Μουσαλάς της Πάφου. Οι παρέες και οι τακτικοί θαμώνες, που αποτελούν την πολυπληθή πελατεία του, σταθερά θα πιουν την μπίρα τους και θα απολαύσουν τη μερίδα τους με τα φημισμένα χοιρινά σουβλάκια, που βάζει σε γενναιόδωρη ποσότητα μέσα στην αφράτη, παχουλή παφίτικη πίτα.
(26936457), Πάφος.



8. ΤΤΑΣΗΣ
Μερακλίδικο σουβλατζίδικο που σερβίρει καταπληκτικό σουβλάκι σε μια γραφική στροφή του δρόμου. Είναι ένα περιποιημένο μαγαζί, με μια όμορφη κληματαριά να δροσίζει τον εξωτερικό του χώρο και μια χαρακτηριστική μπάρα, όπου μπορείς να πάρεις θέση και να απολαύσεις το μυρωδάτο σουβλάκι του κατευθείαν από τη σχάρα στο πιάτο σου. Και δεν μένει εδώ… Σερβίρει κι άλλες νοστιμιές όλες ψημένες στα κάρβουνα.
(22521203), Δάλι, επ. Λευκωσίας.  

Ψήφισε εδώ τα αγαπημένα σου εστιατόρια 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close