Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταβέρνες της Κύπρου

Οι κορυφαίες κυπριακές ταβέρνες για τη σεζόν 2018-2019φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα στα 15αCyprus Eating Awards 2019

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2019

Τα Cyprus Eating Awards 2019 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 12 κατηγορίες και τα 85 φετινά υποψήφια εστιατόρια. 

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 12 κατηγορίες, μία από τις πιο δημοφιλείς του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή της Καλύτερης Ταβέρνας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας.

Φέτος, 10 παραδοσιακές ταβέρνες με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποια θα είναι άραγε φέτος η ταβέρνα της χρονιάς;

Οι υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα είναι:

Ψήφισε ΕΔΩ.

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟΝ 
Έκανε τη διαφορά από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Ο chef Κυριάκος Φώκου δημιουργεί κυριολεκτικά σε κάθε πιάτο. Η Δημιουργική ταβέρνα Το Πατρικόν, που ήδη βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταβέρνα το 2017, μεταφέρθηκε σε νέα στέγη και με νέες δημιουργικές προτάσεις, που προτείνουν παραδοσιακές πρώτες ύλες σε ανατρεπτικούς συνδυασμούς, επιμένει σε ντόπια προϊόντα και δημιουργικότητα σε κάθε της πιάτο.
>> (24424831) Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας.

2. Η ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑ (ΤΑΚΗΣ) 
Παραδοσιακή, κυπριακή κουζίνα, φτιαγμένη όπως της αρμόζει, στη γραφική ταβέρνα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βαβατσινιά. Από το 2006, που πρωτοξεκίνησε, φροντίζει να σου προσφέρει όλα τα καλούδια που ετοιμάζουν ο κ. Τάκης και η
οικογένειά του με φροντίδα και μεράκι, με τα καλύτερα υλικά και τις πιο αυθεντικές γεύσεις. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ο κυπριακός παραδοσιακός μεζές.
>> (24342780) Βαβατσινιά, επ. Λάρνακας.

3. ΚΑΡΑΤΕΛΛΟ 
Η παραδοσιακή ταβέρνα Καρατέλλο έχει αγαπηθεί για τη γνήσια κυπριακή κουζίνα που προσφέρει αναδεικνύοντας τις κλασικές γεύσεις και τα αρώματα του τόπου με συνταγές προσαρμοσμένες στο σήμερα. Η δυνατότητα να επιλέξεις τον πλούσιο παραδοσιακό μεζέ, αλλά και να συνδυάσεις πιάτα à la carte, ανάλογα με τα δικά σου γούστα, είναι αυτά που κάνουν την ταβέρνα στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου να ξεχωρίζει.
>> (25820464) Λεμεσός.

4. ΜΟΥΣΙΚΟΣ 
Εμβληματική, βραβευμένη, παραδοσιακή ταβέρνα, που από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της μέχρι και σήμερα συμβάλλει στη συντήρηση και διατήρηση της αυθεντικής τοπικής κουζίνας και της απαράμιλλης κυπριακής φιλοξενίας. Τα πιάτα της θα θυμίσουν στους παλαιότερους ξεχασμένες γεύσεις και συνταγές που έχουν αγαπήσει, μα και θα διδάξει στους νεότερους την πατροπαράδοτη κουζίνα.
>> (23828833) Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου.

5. ΣΤΟΥ ΡΟΥΣΙΑ 
Αυθεντικό και μερακλίδικο μαγειρείο-ταβερνείο με παραδοσιακές γεύσεις και ωραία αυλή, που αποτελεί πλέον κλασική αξία για τους λάτρεις του μεζέ. Στου Ρουσιά θα γευτείς τους καλύτερους κυπριακούς μεζέδες και τα πιο αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα του τόπου μας, φτιαγμένα με σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές.
>> (24400676) Λάρνακα.

6. ΣΥΜΠΟΣΙΟ 
Σε ένα πετρόκτιστο, αναπαλαιωμένο σπίτι του χωριού με τη δική του αυλή και περιβόλι, η ταβέρνα Συμπόσιο σού σερβίρει πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές γεύσεις της κυπριακής κουζίνας και στα εποχικά προϊόντα, τα οποία οι ίδιοι παράγουν. Εξάλλου, ο κ. Νίκος, με 35 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, σε περιμένει για μερακλίδικους μεζέδες φτιαγμένους με όλα τα καλούδια του τόπου.
>> (99404348) Πελένδρι, επ. Λεμεσού.

7. ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΜΑΣΙΑΣ 
Μία ταβέρνα που τιμά και με το παραπάνω την παράδοση του τόπου μας, σερβίροντας αυθεντική κυπριακή κουζίνα με έμφαση στα εποχικά υλικά. Ό,τι φτιάχνει, το κάνει με αγάπη και μεράκι χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα ντόπια προϊόντα και θησαυρούς της κυπριακής γης.
>> (23825144) Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.

8. ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ 
Πιστό στην παράδοση της κυπριακή κουζίνας, το Κυπριακόν σου υπόσχεται ένα ψαγμένο ταξίδι γεύσεων προτείνοντάς σου συνταγές κυπριακής γαστρονομίας πέραν των 100 χρόνων, γνωστές σε όλους μας από τις γιαγιάδες μας. Δοκίμασε τα πιο γνώριμα κυπριακά εδέσματα, όλα φτιαγμένα με αγνά παραδοσιακά υλικά και σερβιρισμένα σε χειροποίητα πήλινα σκεύη.
>> (25101555) Λεμεσός.

9. TTAPPIS TAVERN 
Είναι πραγματικά ένα μαγαζί με σταθερή αξία που ακολουθεί απόλυτα τα πρότυπα της παραδοσιακής κυπριακής ταβέρνας και καταφέρνει να ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Το δημοφιλές ταβερνάκι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ακολουθεί μία
επιτυχημένη πορεία δεκαετιών με κύριο χαρακτηριστικό του τη σταθερότητα στη γεύση, την ποιότητα των υλικών και την πάντοτε άψογη εξυπηρέτηση.
>> (23821909) Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.

10. ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕΛΗ 
Μια γραφική, παραδοσιακή ταβέρνα και μια σπουδαία ανακάλυψη γεύσης αποτελεί το φιλόξενο ταβερνάκι στην Παρεκκλησιά. Ξεκίνησε το 2005 και έκτοτε οι άνθρωποί του φροντίζουν να σερβίρουν ό,τι καλύτερο προσφέρει η ντόπια αγορά -εποχικά πιάτα και παραδοσιακές νοστιμιές- όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Το ταβερνάκι είναι φημισμένο για το άριστης ποιότητας κρέας, που ψήνει με αριστοτεχνικό τρόπο.
>> (25635253) Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close