21-22 July 2019
Θέατρο , News

Μεγάλα Μπαλέτα 2019 με κορυφαίους Κύπριους και ξένους χορευτές

Διεθνούς εμβέλειας σύγχρονος χορός

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2019

Ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει και φέτος στο κυπριακό κοινό τα Μεγάλα Μπαλέτα. Ο  διεθνούς εμβέλειας ετήσιος αυτός  θεσμός που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα τόσο για την πόλη μας όσο και ολόκληρη την Κύπρο. 

Τα Μεγάλα Μπαλέτα 2019 θα λάβουν χώρα στις  21 και 22 του προσεχούς Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο της Λεμεσού και παρουσιάζουν για μία ακόμα χρονιά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης παραγωγής με τη σημαντική ποιοτικά και ποσοτικά συμμετοχή διακεκριμένων Κυπρίων χορευτών, η φετινή παραγωγή έρχεται να προσθέσει μια ευρωμεσογειακή χροιά στον θεσμό αφού δύο ομάδες χορού, μια κυπριακή και μια ισραηλινή, φιλοξενούνται επί σκηνής. 

Κυπριακή συμμετοχή με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
Την παράσταση θα ανοίξει η κυπριακή συμμετοχή. Εννέα αξιόλογες χορεύτριες με διεθνή καριέρα, μαζί με τις χορογράφους Δάφνη Μουγιάση (για 9 χρόνια σολίστ στην Ομάδα του διάσημου χορογράφου Maurice Bejart ) και Ελένη O Keef ( χορεύτρια στην Ομάδα Inbal Dance Theatre – Barak Marshal αποτίνουν το δικό τους ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι, ένα μεγάλο Έλληνα συνθέτη και πνευματικό άνθρωπο με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατο του. Συμμετέχουν οι σολίστες Ιωάννα Αβραάμ ( Σολίστ Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης ) Όλγα Μάρκαρη (Όπερα Wrocławska Πολωνίας), Ναστάζια Φιλίππου (Semper Όπερα Δρέσδης),  Μάγδα Αργυρίδου, Μαρία Γερασίμου,  Αντιγόνη Νεοφύτου (Europa Danse Company),  Νατάσα Δημητριάδου (Eliot Dance Company), Μελίνα Σοφοκλέους και Φούλη Στυλιανίδου.

Επί σκηνής γι’ αυτό το μοναδικής ευαισθησίας αφιέρωμα θα βρίσκονται  επίσης η ηθοποιός Μαρίνα Αργυρίδου, ο Βύρων Αθηνοδώρου στην κιθάρα, τετραμελής ομάδα κρουστών και ο Βάσος Αργυρίδης στο πιάνο και την μουσική διεύθυνση. 

Διεθνούς Εμβέλειας Ομάδα Σύγχρονου Χορού Kibbutz
Στο κύριο μέρος η διεθνούς φήμης Ομάδα Σύγχρονου Χορού Kibbutz από το γειτονικό Ισραήλ σε χορογραφία του παγκοσμίως γνωστού και πολυβραβευμένου καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας Rami Be’er. Ο μοναδικός χαρακτήρας της δουλειάς του αποτελεί σήμα κατατεθέν της ομάδας εντός και εκτός Ισραήλ

Παρουσιάζουμε την πιο πρόσφατη δουλειά του που τιτλοφορείται «ΑΣΥΛΟ»  στην οποία ο Be’ er πραγματεύεται έννοιες όπως  αυτές της ταυτότητας και  ετερότητας, του διαφέρειν και του ανήκειν,  της ελευθερίας,  της ταύτισης, της πατρίδας, της νοσταλγίας και του τόπου καταγωγής.

Σύμφωνα με τον Be’er οι έννοιες αυτές είναι αυτές με οι οποίες είναι “σχετικές προς οποιοδήποτε άνθρωπο από υπαρξιακής πλευράς οπουδήποτε αυτός ή αυτή μπορεί να βρίσκεται μέσα στον χώρο και τον χρόνο.” Η διαρκής αναζήτηση για ένα μέρος το οποίο μπορεί κανείς να αναγνωρίσει σαν “σπίτι του” αποτελεί σύμφωνα με τον χορογράφο αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης υπαρξιακής εμπειρίας.

Η παραγωγή η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές από έγκυρα έντυπα χαρακτηρίζεται ως  “μια αξιοθαύμαστη συνένωση στοιχείων, δουλειά ενός ώριμου καλλιτέχνη, αριστοτέχνη της συνθετικής ικανότητας” Η ομάδα, που χαρακτηρίζεται από “δυναμική ευαισθησία” έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την τεχνική και αισθητική αρτιότητα της. 

Η παρουσίαση της σημαντικής και πολλά υποσχόμενης αυτής παράστασης θα γίνει σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στις 11:00 π.μ. 

Ο θεσμός των Μεγάλων Μπαλέτων αποτελεί για τη Λεμεσό μια μοναδική διοργάνωση που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας.. Οι προετοιμασίες για τη παραγωγή είναι σε εξέλιξη και το εξαιρετικά ψηλό επίπεδο τόσο των Κυπρίων όσο και των ξένων συμμετεχόντων διασφαλίζει την αναμενόμενη επιτυχία των παραστάσεων. 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει από τα ταμεία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου 25-377277 & www.pattihio.com.cy και την Sold out Tickets www.soldoutticketbox.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close