Εστιατόρια

4 καφενεδάκια στο χωριό που αξίζει να ανακαλύψεις

Παραδοσιακά με μοντέρνες πινελιές και τη νοσταλγία του παρελθόντος

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2019

Η Κύπρος είναι ένα νησί που αν προσπαθήσεις να το ανακαλύψεις, σίγουρα δεν θα καταφέρεις µε την πρώτη φορά.

Αν και µικρή σε έκταση, προσφέρει αµέτρητες επιλογές, έχει διαφορετικούς χαρακτήρες και ταιριάζει σε όλα τα γούστα και φυσικά διαθέτει πολλές κρυµµένες οµορφιές που αξίζει να γνωρίσεις.

Όπως είναι για παράδειγμα τα καφενεδάκια στα γραφικά χωριά μας, που με τον αυθεντικό χαρακτήρα τους, την ομορφιά, την αισθητική, αλλά και τον μοσχοβολιστό καφέ τους, το μαχαλεπί και τα γλυκά του κουταλιού τους, θα σου χαρίσουν ξένοιαστες και χαλαρές στιγμές.

Το μαχαλεπί
Μικρό και πολύ γραφικό Καφενείο "Το Μαχαλεπί" πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο δρόμο σου κατά την κυριακάτικη εξόρμησή σου στα βουνά. Το συναντάς πριν την είσοδο του χωριού  Άγιος Επιφάνιος στον κύριο δρόμο Λευκωσίας –Παλαιχωρίου. Και παρόλο που δεν είναι από τα μέρη που συζητούμε συχνά, εντούτοις είναι διάσημο σε πολλούς! Ο λόγος; Ο λόγος δεν είναι άλλος από το δροσερό μαχαλεπί του! Το χειμώνα σερβίρει Μαχαλεπί του γαλάτου και το καλοκαίρι το κλασικό Μαχαλεπί με ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο. Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την θέα του ποταμού από ψηλά αφού βρίσκεται πάνω από τον ποταμό της «Μαρούλλενας». 
Άγιος Επιφάνειος, επ. Λευκωσίας 
 

H Πλατεία
Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βουνί, και αποτελεί ένα από τα πιο ωραία και γραφικά σημεία στην Κύπρο. Ο παλιός καφενές, με το μεγάλο εσωτερικό και τοην υπέροχη αυλή, αυτός με τις τόνενες καρέκλες και τα μπλε μεταλλικά τραπεζάκια που παραπέμπουν σε νησί της Ελλάδας, λειτουργεί τα τελευταία 111 χρόνια, ανανεώθηκε πρόσφατα και συγκεντρώνει ντόπιους αλλά και επισκέπτες στο χωριό. Θα σε κερδίσει τόσο ο χώρος του όσο και οι άνθρωποί του. Το δε μενού ου θα σου προτείνει από καφέ ψημένο στη χόβολη, μέχρι σπιτικά γλυκά, μπακλαβά, αναψυκτικά, ζιβανία και διάφορα αλκοολούχα ποτά, σνακ και γλυκά.
Βουνί, επ. Λεμεσού

Mary's Cafeνειο
Ένας ζεστός φιλόξενος χώρος που θα βρεις στο χωριό Ασκάς. Ένα πετρόκτιστο παραδοσιακό καφενείο, που σερβίρει καφέδες, ζεστά ροφήματα, smoothies, αλκοολούχα ποτά, κρέπες, πίτες και γλυκά του κουταλιού καθημερινά από τις 16.00 το απόγευμα μέχρι και αργά το βραδύ και σαββατοκύριακα από τις 8.00 το πρωί. Εκτός, όμως, αυτού, αξίζει να το επισκεφτείς και να δοκιμάσεις την ζιβανία και το κρασί παράγωγης των ιδιοκτήτων, τα οποία θα συνοδεύσεις με τσίμπημα που θα σου ετοιμάσουν.
(99 462408) Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Καφενείο "Η Πλατεία"
Αυτό το καφενεδάκι θα το βρεις σε μία υπέροχη βεράντα στο χωριό Πάνω Λευκαρά, και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Είναι ένα παραδοσιακό και συγχρόνως μοντέρνο στέκι ιδανικό για κουβέντα, και χαλάρωση, για καφέ και γλυκό, σπιτική λεμονάδα, καφέ και φαγητό. Στα συν βάλε και τα βράδια με τις live μουσικές, που θα σε κρατήσουν εκεί μέχρι αργά. 
(96 981521) Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close