Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς φέτος στον Πρωταρά

Πέντε πολύ καλές επιλογές για φαγητό στα εστιατόρια του Πρωταρά

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2019

Αν αναζητάς καλό φαγητό στον Πρωταρά σου προτείνω πέντε διαφορετικά εστιατόρια για όλα τα γούστα. 

MAMMA LEONE
Με όνομα συνώνυμο με τη φροντίδα, καταλαβαίνεις πως εδώ θα γευτείς γεύσεις που θυμίζουν σπιτικές, αφού φτιάχνονται με αγάπη, σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με απαράμιλλη θέα στη θάλασσα, απαλή μουσική και καλό κρασί κάτω από το φως του φεγγαριού. Κάπως έτσι μοιάζει η εμπειρία στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Golden Coast. Το μενού, πιστό στις ιταλικές σπεσιαλιτέ, περιλαμβάνει μοναδικά και λαχταριστά ριζότο, πίτσες βασισμένες στην αυθεντική συνταγή και επιδόρπια που μόνο στη Piazza di Roma θα βρεις.
(97650786) Golden Coast Ηotel, Πινίας 64, Πρωταράς. Δ-Κ 16.00-23.00.



HIPPOCAMPUS
Οι καλές πρώτες ύλες, τα φρέσκα υλικά, η εξυπηρέτηση και το χαμόγελο του προσωπικού, είναι αυτά που εδώ και 32 χρόνια, έχουν κατατάξει το Hippocampus ψηλά στα αγαπημένα places-to-be και value for money στέκια στον παραλιακό του Πρωταρά. Η κουζίνα του, ένα μοναδικό μείγμα μεσογειακής, διεθνούς και ασιατικής γαστρονομίας, διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα. Το sushi του αποτελεί πλέον σταθερή αξία, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη τα Black Angus steaks. Το μενού έχει ανανεωθεί με το υγιεινό, πεντανόστιμο brunch για τους λάτρεις του είδους, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέα καλοκαιρινά cocktail που σε περιμένουν να τα απολαύσεις. Κι αν δεν σε ικανοποιήσουν αυτά, σίγουρα θα βρεις το αγαπημένο σου ποτό μέσα από τη λίστα με τα Premium Gin και Rum. Δεν λείπουν βέβαια και οι ναργιλέδες με ανανεωμένες γεύσεις.
(23831166) Λεωφ. Πρωταρά 18, Πρωταράς. Δ-Κ 10.30-01.00.



JUST ITALIAN
Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις, αφού καταλαβαίνεις από το όνομά του περί τίνος πρόκειται. Εδώ θα δοκιμάσεις αυθεντικές γεύσεις με άρωμα Ιταλίας, σε έναν πολύ ωραίο και ζεστό χώρο, με φωτεινά χρώματα και εξαιρετικό γούστο. Θα ξεκινήσεις με ένα Rossini για απεριτίφ και θα επιλέξεις ό,τι τραβά η όρεξή σου από τον πλούσιο κατάλογο. Θα βρεις κρύες σαλάτες, ορεκτικά, ριζότο, κλασικές και όχι μόνο μακαρονάδες, πίτσες, καλτσόνε, θαλασσινά, καθώς και επιλεγμένα steak. Στα must try σημείωσε το 28 ημερών ξηρής ωρίμανσης Bistecca Florentina (€7/100 γρ.), το όποιο ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με baby πατάτες και λαχανικά σχάρας. Για το τέλος άφησε λίγο χώρο για την πιο ωραία πανακότα που έχεις φάει ποτέ.
(23744300) Λεωφ. Κάππαρη 52, Παραλίμνι. Δ-Παρ 15.00-23.00 & Σ-Κ 12.00-23.00.


ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ
Το δημοφιλές μαγαζάκι της Λευκωσίας, το γνωρίζεις ήδη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι μετά από πέντε χρόνια, το δημοφιλές στέκι άνοιξε και στην περιοχή Κάππαρη. Με ένα νέο, εμπλουτισμένο μενού σού προσφέρει περισσότερα θαλασσινά, όπως καλαμάρι και χταπόδι σχάρας, μπακαλιάρο σκορδαλιά, καθώς και ψάρι ημέρας. Η σεφ Βάια Σταυρακάκη επιμελείται το μενού παντρεύοντας την ελληνική κουζίνα με τα κυπριακά προϊόντα. Γι’ αυτό και δεν λείπουν ούτε και τα κρεατικά, όπως αρνάκι στον φούρνο, μπριζολάκια χοιρινά και χοιρινή τηγανιά. Και για τους πιο επιλεκτικούς, σερβίρει και φιλέτο βοδινό rib-eye με πουρέ μελιτζάνας. Σημείωσε ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και Κυριακή μεσημέρι μπορείς να απολαύσεις ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και λαϊκά σε ένα παρεΐστικο περιβάλλον.
(70002225) Ποσειδώνος 11, Κάππαρη, Παραλίμνι. Δ-Κ 13.00-23.00.



KOI
Στο παραλιακό Koi εντός του Capo Bay, θα μαγευτείς από την ασιατική φιλοσοφία σε μια μοναδική ανάμειξη με το μεσογειακό ταπεραμέντο. Η αρμονία του χώρου και τα τρεχούμενα νερά σε κάνουν αυτόματα να μπαίνεις σε zen διάθεση για να απολαύσεις το εξαιρετικό του sushi παρέα φυσικά με ένα εύγευστο cocktail. Εκτός από μια τεράστια ποικιλία σε sushi, στο μενού θα βρεις επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια. Επισκέψου το μια μέρα που έχει κάποιο live happening ή θεματικό event, μοιράσου με την παρέα ένα Deluxe Combination Platter (€43.20/32 κομμάτια) και άσε τον χώρο να σε συνεπάρει σε ένα υπέροχο ταξίδι στις ασιατικές γεύσεις. 
(23833474) Ιάσονος 2, Capo Bay Hotel, Πρωταράς.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close