Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 5 παραδοσιακά φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις τον Ιούλιο

Δοκιμάζουμε κυπριακά προϊόντα και διασκεδάζουμε στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2019

Μουσικές, χοροί, τραγούδια, γεύσεις παραδοσιακές, άφθονο κρασί, χαλλούμι, λεβάντα, γλυκά, φαγητό και παιχνίδι περιλαμβάνουν τα 5 παραδοσιακά φεστιβάλ του μήνα που έρχεται και δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα!

8ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 το 8ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας. Μία εκδήλωση που στοχεύει στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο έχει καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 19:00 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με δύο από τις σημαντικότερες φωνές της κυπριακής μουσικής παράδοσης, Βασιλική Χατζηαδάμου και Πέτρο Κουλουμή, πλαισιωμένους από καταξιωμένους μουσικούς καθώς και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της επαρχίας Αμμοχώστου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση τσιαττιστών από λαϊκούς ποιητές, έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων. 
Τρίτη 2 Ιουλίου, Προαύλιο Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου, 19.00. Είσοδος Ελεύθερη.

Φεστιβάλ Κουπεπιού
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κουπεπιού που διοργανώνει το χωριό Αυδήμου από το 2010, οι κάτοικοι του χωριού με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Κέντρου Νεότητας Αυδήμου θα μας φτιάξουν και φέτος νόστιμα κουπέπια, ενώ ετοιμάζουν και ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Κι έστι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 2017 στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ μαγείρεψαν ένα πολύ νόστιμο γιγάντιο κουπέπι μεγέθους 7 μέτρων, ενώ το 2010, το συγκεκριμένο γιγάντιο κουπέπι 6 μέτρων τότε, συμμετείχε στον διαγωνισμό ρεκόρ Γκίνες.
>> Παρασκευή 5 Ιουλίου, χώρος στάθμευσης, Πλατεία, Αυδήμου, 20.00.

Φεστιβάλ Λεβάντας
Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά φυτά αλλά πέρα από το υπέροχο άρωμά της έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών σε συνεργασία με το Δίκτυο Τροόδους και το Υπουργείο Τουρισμού διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες, με πλούσιο πρόγραμμα και πολλές δραστηριότητες στη φύση. Πρόκειται εξάλλου για ένα φεστιβάλ γεμάτο χρώμα, άρωμα και γεύση.
Η κοινότητα των Πλατρών γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Λεβάντα, με λεβαντένιες  περιηγήσες, παρουσιάσεις, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, και μια πλούσια λεβαντένια αγορά, την Κυριακή που θα διαρκέσει όλη την ημέρα και θα φιλοξενήσει 25 εκθέτες απο όλη την Κύπρο, με μοναδικά προιόντα απο λεβάντα. Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
>> Σάββατο 6 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών & Κυριακή 7 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία Πλατρών.

Γιορτή του Βοσκού
Στην Πάχνα, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής των κρασοχωριών της επαρχίας Λεμεσού, διοργανώνεται από το 2014 η Γιορτή του Βοσκού, μία γιορτή όπου τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους. Η Ετήσια Γιορτή του Βοσκού προσελκύει εκατοντάδες κόσμου και προβάλλει την παράδοση του τόπου στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά παράλληλα τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με τη ζωή και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων. Φέτος στην Πάχνα θα πάμε στις 7 Ιουλίου κι εκεί θα απολαύσουμε δωρεάν φρέσκο, ζεστό χαλλούμι, αναρή και τραχανά της ώρας!
Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 7 Ιουλίου, Πάχνα, επ. Λεμεσού. 

Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας
Το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην πατάτα επιστρέφει και φέτος, στην Κοινότητα του Αυγόρου και μας προσκαλεί ξανά να δοκιμάσουμε εναλλακτικές και παραδοσιακές συνταγές με βάση την πατάτα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 στην αυλή του Α' Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τοπικό προϊόν του Αυγόρου αλλά και να διασκεδάσουν σε ένα παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στις 27 Ιουλίου 2019, λοιπόν, διασκεδάζουμε στο Κοινοτικό Στάδιο Αυγόρου με τον Γιώργο Μαργαρίτη, τη Λένα Παπαδοπούλου, Droulias Brothers. 
>> Σάββατο 27 Ιουλίου, Α' Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου, 20.00, είσοδος €5.

*Κεντρική φωτογραφία: Α/φοι Πάντζιαρου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close