News , Guide

Πότε καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στην Κύπρο (vid)

H θερμοκρασία σήμερααναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα υψηλότερα ορεινά

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019

Σε ισχύ βρίσκεται πορτοκαλί προειδοποίηση την οποία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα υψηλότερα ορεινά.
 
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο καύσωνας είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, το οποίο αποτελείται από υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλό πεδίο έντασης ανέμου και υψηλότερη της κανονικής υγρασία. 
 
Αυτές τις μέρες έχουμε και τα τρία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ξηρασία ιδιαίτερα στα βουνά και αυτό είναι επικίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών. 
Το πρόβλημα στην Κύπρο, είπε, είναι ότι το κοινωνικό σύνολο εκτίθεται για ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες. 
 
Η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Κύπρο ήταν τον Αύγουστο του 2010, με το θερμόμετρο να δείχνει 45,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το 1942 είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία Ιουνίου, με το θερμόμετρο να δείχνει 43,9 βαθμούς.
 
Από αύριο, ανέφερε, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. 
 
Με τη σειρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου ανέφερε ότι ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδα «Κόκκινου Συναγερμού» με βάση τη σημερινή πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου.
 
Τον Ιούνιο, είπε, η βλάστηση είναι τόσο ξηρή που ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος. 
 
Σε μέρες όπως η σημερινή, σημείωσε, εφαρμόζεται σχέδιο δράσης με περιπολία από έμφορτο αεροπλάνο, έκτακτες περιπολίες γενικότερα, διακοπή δασικών εργασιών ούτως ώστε το προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα, ενώ λειτουργοί βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Πηγή: Sigmalive 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close