News , Guide

Πορτοκαλί προειδοποίηση σήμερα: Μέχρι τους 42 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Σε πορτοκαλί αύξησε το επίπεδο επικινδυνότητας το Τμήμα Μετεωρολογίας

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα υψηλότερα ορεινά. 
 
Η πορτοκαλί προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα. 
 
Aναλυτικά η πρόγνωση
Θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά το απόγευµα στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα, τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά, λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθµούσ στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο, που κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ και αρχικά τοπικά στα νοτιοδυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε την θερµοκρασία να σηµειώνει µικρή πτώση. Την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Το Σάββατο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το µεσηµέρι και µετά ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό σε περιοχές του εσωτερικού.
 
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή στο εσωτερικό και στα ορεινά, αλλά σταδιακά µικρή πτώση στα παράλια. Η θερµοκρασία θα παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close