News , Τέχνη

Πέθανε η βασίλισσα των σέξι αισθηματικών μυθιστορημάτων

Με περισσότερα από 100.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2019

Η Judith Krantz, η συγγραφέας με ήρωες  τους υπερπλούσιους σέξι και πανέμορφους ήρωες πέθανε σε ηλικία 91 ετών. 

Από το Scruples στην Princess Daisy, και στην κόρη του Μιστράλ, με τα δέκα μυθιστορήματά της έγραψε 10 μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 50 γλώσσες. 

Γεννημένη το 1928 ήταν ένα όμορφο κορίτσι που αγαπούσε το Κοσμοπόλιταν στο οποίο υπήρξε συντάκτρια θεμάτων όπως "Ο μύθος του πολλαπλού οργασμού". Άρχισε να γράφει μυθιστορήματα στα 50 της. Η πρώτη της ηρωίδα Μπίλι Άικχορν «θηλυκό της αχαλίνωτης σεξουαλικής ζωτικότητας» με «μια περιουσία που υπολογίζεται σε διακόσια διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων» την έκανε πλούσια και διάσημη στη δεκαετία του 80. 

Η Κραντζ είχε δηλώσει ότι οι άνδρες στις συνεντεύξεις ήταν πάντα τόσο σοκαρισμένοι που σχεδόν όλοι τους έλεγαν κατηγορηματικά: «Πώς θα μπορούσε μια τέτοια ωραία παντρεμένη γυναίκα, της ηλικίας σας, με δύο παιδιά, να γράψει ένα τέτοιο ερωτικό βιβλίο;"

Για το βιβλίο της Δισταγμοί έχει γραφτεί πως υπήρξε "το καλύτερο από τα bonkbusters της δεκαετίας του 80 - και αυτό που θυμούνται όλοι".

Η Τζούντιθ Κραντζ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μανχάταν, σπούδασε στο Γουέλσλι Κόλετζ και εργάστηκε αρχικά ως συντάκτρια μόδας και αρθρογράφος σε διάφορα μεγάλα περιοδικά. 

Το πρώτο της μυθιστόρημα ήταν το Δισταγμοί, το οποίο και την καθιέρωσε. Όλα τα βιβλία της έγιναν διεθνή μπεστ σέλερ, με πωλήσεις που ξεπερνούν συνολικά τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Η Κόρη του Μιστράλ, όπως και τα περισσότερα μυθιστορήματα της Κραντζ, έγινε τηλεοπτική σειρά, η οποία γνώρισε επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συγγραφέας έζησε ανάμεσα στο Μπελ Αιρ και το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας. Είναι παντρεμένη με τον παραγωγό του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Στιβ Κραντζ και έχει δύο γιους, τον Νίκολας και τον Τόνι, και δύο εγγόνια.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close