Eating News , Εστιατόρια

To ελληνικό εστιατόριο που κάνουν ουρές στη Νέα Υόρκη και μοιάζει με στενό της Μυκόνου

Ένααπόλυτα παραδοσιακό εστιατόριο στην καρδιά της πιο κοσμοπολίτικης πόλης του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2019

Στην καρδιά μίας από τις πιο κεντρικές και πολύβουες γειτονιές της Νέας Υόρκης, στο Lower East Mανχάταν, ένα ελληνικό εστιατόριο εμπευσμένο από τις ομορφίες του ατελείωτου κυκλαδίτικου καλοκαιριού άνοιξε τις πόρτες του κατακτώντας σχεδόν αμέσως τις καρδιές των Νεοϋορκέζων που φαίνεται πως έχουν μεγάλη ανάγκη μία γεύση από την μακρινή, σε αυτούς, Ελλάδα. 

O συνοστισμός που σχηματίζεται στο Souvlaki Gr, ενός καταγάλανου, παραδοσιακού εστιατορίου που είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των ιδιοκτητών του «σα να έχει βγει αυτούσιο από ένα μικρό, γραφικό στενού της Μυκόνου».



Το πλακόστρωτο στενό που είναι ζωγραφισμένο στο πάτωμα του καταστήματος της οδού Stanton στον αριθμό 116 είναι μόνο η πρώτη γεύση που σε βάζει από το καλημέρα στον νησιώτικο κόσμο αυτού του εστιατορίου που έχει σαν στόχο να φέρει τις ελληνικές διακοπές στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης. Μπλε καρέκλες και ασορτί, μικρά τραπεζάκια γεμίζουν τον χώρο από το ταβάνι του οποίου κρέμονται μικρά, λευκά φωτάκια τα ίδια που συναντά κανείς σε νησιώτικη ταβέρνα. 

Σε μία γωνία ένα απόλυτα ελληνικό περίπτερο με στόρια που κατεβαίνουν θυμίζοντας την Ελλάδα μίας άλλης δεκαετίας πουλάει ελληνικά προϊόντα. Από αθλητικές εφημερίδες με βαρύγδουπους τίτλους και παλαιότερα τεύχη του περιοδικού Eικόνες και του Λούκυ Λουκ μέχρι Σερενάτες και μπισκότα Παπαδοπούλου. 

Η επιτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη και γρήγορη και άλλα δύο καταστήματα έκαν αν εγκαίνια σε δύο διαφορετικές συνοικίες του Μεγάλου Μήλου. Στο Δυτικό και στο Ανατολικό Midtown η φιλοσοφία παραμένει ίδια, όπως και η απήχηση- αν όχι ακόμα μεγαλύτερη. 

Ορδές πολυάσχολων Νεοϋρκέζων συρρέουν καθημερινά, μετά το γραφείο, για μία θέση στα νησιώτικα μεταλλικά τραπεζάκι των εστιατορίων Souvlaki Gr και απολαμβάνουν καλοψημένα κρέατα, ελληνικές σαλάτες, παραδοσιακά dips, ζουμερές πιτούλες και πλούσια ορεκτικά.

Σε μία γωνία ένα απόλυτα ελληνικό περίπτερο με στόρια που κατεβαίνουν θυμίζοντας την Ελλάδα μίας άλλης δεκαετίας πουλάει ελληνικά προϊόντα. Από αθλητικές εφημερίδες με βαρύγδουπους τίτλους και παλαιότερα τεύχη του περιοδικού Eικόνες και του Λούκυ Λουκ μέχρι Σερενάτες και μπισκότα Παπαδοπούλου. 

Ορδές πολυάσχολων Νεοϋρκέζων συρρέουν καθημερινά για μία θέση στα νησιώτικα μεταλλικά τραπεζάκι των εστιατορίων Souvlaki Gr και απολαμβάνουν καλοψημένα κρέατα, ελληνικές σαλάτες, παραδοσιακά dips, ζουμερές πιτούλες και πλούσια ορεκτικά.

Θα είναι κάθε μέρα σαν να κάνεις διακοπές, μοιάζει η υπόσχεση που δίνει αυτό το μέρος που κρύβεται καλά στον πυρήνα της πιο κοσμικής πόλης του κόσμου για να πάρει τους θαμώνες της μακριά, στα δικά μας μέρη που τόσο δείχνουν να λαχταρούν. 

Πηγή: womantoc.gr

 


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close