Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε στη νέα άφιξη που θα συζητά όλη η Κύπρος

Όταν ένα εστιατόριο έχει θέα τη θάλασσα, εξαιρετικό design και πολύ καλό φαγητό τότε δεν έχει παρά να είναι επιτυχημένο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2019

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο με ψάρια και θαλασσινά Πυξίδα που μετρά μία επιτυχημένη πορεία χρόνων σε Λευκωσία και Λεμεσό άνοιξε πρόσφατα το τρίτο της εστιατόριο στη Λάρνακα. Ο νέος χώρος του Pyxida Sefront είναι μαγευτικός αφού έχει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα της Λάρνακας.

Η εξωτερική του βεράντα διαθέτει άνετα ψηλά και χαμηλά τραπέζια ενώ ένα μεγάλο μπαρ σερβίρει μία σειρά από δροσερά κοκτέιλ. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου με τους κρυφούς φωτισμούς, τις προθήκες στους τοίχους, σε γήινες αποχρώσεις με το λευκό να υπερισχύει δημιουργεί μία εκλεπτυσμένη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Εμείς επιλέξαμε ένα από τα ψηλά τραπέζια της εξωτερικής βεράντας του εστιατορίου, δίπλα στη θάλασσα. Η βραδιά ήταν μαγευτική, η θάλασσα ήρεμη ενώ το κατακόκκινο φεγγάρι δημιουργούσε μία μαγευτική ατμόσφαιρα.

Επιλέξαμε λευκό κρασί για αρχή και φυσικά τον πασίγνωστο νοστιμότατο μεζέ της Πυξίδας (€25.50) που παραμένει ο ίδιος με τα εστιατόρια της Λευκωσίας και της Λάρνακας όπως ακριβώς και ολόκληρο το μενού. Στο τραπέζι μας έφτασαν το φρυγανισμένο ψωμί, οι νοστιμότατες αλοιφές με τον ταραμά να κλέβει τις εντυπώσεις και η φρεσκότατη σαλάτα με εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Απολαύσαμε ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μεζέ της Πυξίδας, τον παναρισμένο, τηγανητό μπακαλιάρο με σως ταρτάρ αλλά και τα φρέσκα μπαρμπούνια και μαρίδα, τις γαρίδες, τη νοστιμότατη σουπιά, τα τηγανητά καλαμαράκια, την ιδιαίτερη ψαροκροκέτα και την πολύ σωστά ψημένη τσιπούρα.

Στο τέλος γλυκαθήκαμε με παγωτό μαστίχας, τυλιχτό σιροπιαστό και μυρωδάτο μαχαλεπί. Η νέα Πύξιδα της Λάρνακας είναι πανέμορφη, το μενού της κρατά ψηλά τον πήχη και σίγουρα θα ξαναβρεθούμε εκεί κάποιο από τα επόμενα βράδια του καλοκαιριού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close