Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία πολυβραβευμένη ταβέρνα της Κύπρου μετακόμισε και σερβίρει μυαλά γιαχνί με ζιβανία

Ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια για τα ιδιαίτερα και δημιουργικά της πιάτα με παρονομαστή την κυπριακή κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2019

Η δημιουργική ταβέρνα "Το Πατρικόν" στην Τερσεφάνου τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως το εστιατόριο που αναδεικνύει την κυπριακή κουζίνα και τα προϊόντας της με ένα απόλυτα δημιουργικό τρόπο. Το ταλέντο, η φαντασία αλλά και η αγάπη του Κυριάκου Φώκου μας εκπλήσσει συνεχώς με τις πρωτότυπες και δημιουργικές συνταγές του που παντρεύουν την παράδοση με το σήμερα και τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις με πιο μοντέρνες πινελιές. Η δημιουργική ταβέρνα "Το Πατρικόν" πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο χώρο όπου θα συνεχίσει να αναδεικνύει την κυπριακή κουζίνα με ένα μοναδικό και δημιουργικό τρόπο όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο νέος χώρος βρίσκεται μόλις 200 μέτρα μακριά από τον υφιστάμενο, στην πλατεία του χωριού Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας και είναι μεγαλύτερος από τον προηγούμενο.

Πρόκειται για ένα αναπαλαιωμένο παλιό αρχοντικό σπίτι, πρώην καφενείο, με εξωτερική υπερυψωμένη αυλή που διατηρεί την αισθητική και διακόσμηση του «Πατρικού» όπως ακριβώς το γνωρίσαμε με τα ίδια στοιχεία της κυπριακής παράδοσης με μία μίνιμαλ φιλοσοφία όπου ξεχωρίζουν το καρπασίτικο τραπεζομάντηλο και η απλότητα στη διαρρύθμιση του χώρου.

Και νέο μενού 

Μαζί με το νέο χώρο το εστιατόριο ‘εγκαινίασε’ και τα νέα του δημιουργικά πιάτα που σερβίρονται ως μεζές (€23). Ανάμεσά στα νέα πιάτα θα γευτείς ρολό κοτόπουλο ψημένο σε σουβίντ με γλάσο κουμανταρίας, φρέσκια βαβάτσινα και κρέμα αναρής αλλά και τηγανιτή αθερίνα με κρέμα από ροδάκινο και πράσο και μία ιδιαίτερη κρέμα από καμένα κρεμμύδια. Ένα ακόμα ξεχωριστό πιάτο είναι τα μυαλά γιαχνί με ζιβανία και τσαμαρέλα αλλά και το κουνέλι που σερβίρεται σε μία βάση πατατοσαλάτας με κουλούμπρα, ξυδάτα κληματόφυλλα και ένα γλάσο από σιναπόσπορο και λεμόνι. Τόσο ο νέος χώρος όσο και το καινούργιο μενού της Δημιουργικής Ταβέρνας Το Πατρικόν φαίνονται πολλά υποσχόμενα και ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close