News , Τέχνη

Φρίντα Κάλο: Η μοναδική ηχογράφηση της φωνής της μόλις ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

«Ένα γιγαντιαίο, τεράστιο παιδί, με φιλικό πρόσωπο και θλιμμένο βλέμμα»: Στο ανεκτίμητο ντοκουμέντο η ζωγράφος περιγράφει τον Ντιέγκο Ριβέρα.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2019

Tο πρόσωπό της είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στον κόσμο, αλλά ποιος γνωρίζει τη φωνή της Φρίντα Κάλο; Η Γερμανο-Γαλλίδα φωτογράφος Ζιζέλ Φρόιντ κάποτε την είχε περιγράψει ως «μελωδική και ζεστή» και τώρα ένα ηχητικό ντοκουμέντο που έρχεται για πρώτη φορά στο φως φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτόν το χαρακτηρισμό. Η Εθνική Βιβλιοθήκη του Μεξικού πιθανότατα ανακάλυψε τη μοναδική ηχογράφηση της Φρίντα στον κόσμο, από ένα επεισόδιο πιλότο της ραδιοφωνικής εκπομπής «El Bachiller», το οποίο μεταδόθηκε μετά τον θάνατο της εικαστικού το 1954.

Σε αυτό το απόσπασμα η Κάλο περιγράφει τον σύντροφό της, Ντιέγκο Ριβέρα, ως ένα «γιγαντιαίο, τεράστιο παιδί, με φιλικό πρόσωπο και θλιμμένο βλέμμα», διαβάζοντας ένα κείμενο που είχε γράψει για τον κατάλογο μιας έκθεσης που είχε διοργανωθεί το 1949 στο Παλάτι των Καλών Τεχνών του Μεξικού.

«Τα μεγάλα, σκούρα, εξαιρετικά ευφυή μάτια του σπάνια μένουν ακίνητα. Με τα εξογκωμένα τους βλέφαρα, σχεδόν βγαίνουν από τις κόγχες τους – είναι σαν ενός βατράχου. Επιτρέπουν στο βλέμμα του να καταλαμβάνει ένα πολύ ευρύτερο οπτικό πεδίο, λες και δημιουργήθηκαν ειδικά για έναν ζωγράφο για μεγάλους χώρους και πλήθη». Αν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του ντοκουμέντου, θα ξέρουμε πλέον ότι η Κάλο, πέρα από κορυφαία ζωγράφος και εμπνευστική προσωπικότητα, ήταν και χαρισματική αφηγήτρια.

Παρακολουθήστε την αφήγηση της Φρίντα Κάλο στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή: The TOC

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close