News , Guide

Η Λεμεσός θα αποκτήσει νέο ποδηλατόδρομο

Θα συνδέει τους δύο ποδηλατόδρομους που καταλήγουν στη Μαρίνα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2019

Ο Δήμος Λεμεσού με τη συμμετοχή του ως περιφερειακός εταίρος των δράσεων του Δικτύου Intereg / Medcities του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUMPORT, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό και προχωρεί στην κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα συνδέει τους δύο υφιστάμενους που καταλήγουν στην Μαρίνα (ανατολικά), στον κάθετο δρόμο (δυτικά) ως επίσης και με το νέο λιμάνι, σε συνδυασμό με σταθμό για τουριστικά λεωφορεία.

Το πρόγραμμα το οποίο έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 έχει σαν βασικό σκοπό την εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας σε πόλεις – λιμάνια.

Μετά από διαδικασία προσφορών έχει επιλεγεί μελετητικός οίκος ο οποίος εκπόνησε την μελέτη για την χωροθέτηση του ποδηλατοδρόμου που θα κατασκευαστεί σε μέρος των υφιστάμενων πεζοδρομίων και θα τύχει της κατάλληλης σηματοδότησης. Θα παρέχει επίσης απρόσκοπτη και αδιάκοπη δυνατότητα για χρήση από ποδηλάτες και ως εκ τούτου θα δημιουργηθεί η δυνατότητα για συνεχόμενο ποδηλατικό δίκτυο καθ’ όλο το μήκος της Λεμεσού.

Ο νέος ποδηλατόδρομος θα συνδέσει τον ποδηλατόδρομο που έχει ήδη κατασκευαστεί στον κάθετο δρόμο στα δυτικά όρια της πόλης, με τον υφιστάμενο που σταματά στην Μαρίνα Λεμεσού. Στο σχεδιασμό παρέχεται η σύνδεση με τον ποδηλατόδρομο της οδού Μισιαούλη – Καβάζογλου, της οδού Δημοκρατίας αλλά και με εκείνον του γραμμικού πάρκου κατά μήκος του ποταμού Γαρύλλη, οι οποίοι κατασκευάζονται ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια των συν-χρηματοδοτούμενων έργων ανάπλασης της πόλης. 

Πέραν τούτου, με την υλοποίηση και άλλων έργων που προγραμματίζονται στην περιοχή στο άμεσο μέλλον, η Λεμεσός θα μπορέσει να απολαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και άνετο δίκτυο ποδηλατοδρόμων / ποδηλατοδιαδρομών, προάγοντας έτσι ακόμα ένα έργο Βιώσιμης κινητικότητας.

Τα συμβόλαιο εκτέλεσης του έργου έχουν ήδη υπογραφεί με την κατασκευαστική εταιρεία Τεχνικών Έργων και έχουν ξεκινήσει την εργασία από την Δευτέρα 20/05/2019. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.    

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close