Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κατακλυσμός 2019: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις

Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2019

Οι παραλιακοί δήμοι του νησιού έχουν την τιμητική τους το τριήμερο του Κατακλυσμού, γι' αυτό και φρόντισαν να φτιάξουν ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από αυναυλίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού και κυπριακού πενταγράμμου, χορευτικές και παραδοσιακές βραδιές, παραστάσεις και άλλα πολλά, προσκαλώντας μας να περάσουμε ανέμελες οικογενειακές στιγμές και φυσικά να διασκεδάσουμε!

Και παρόλο που φροντίσαμε να σε ενημερώσουμε εγκαίρως, για κάθε Δήμο ξεχωριστά, εντούτοις αποφασίσαμε να συγκεντρώοσυμε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στους μεγάλους παραθαλάσσιους Δήμους του νησιού (Λεμεσός, Λάρνακα, Πρωταράς, Πάφος και Αγία Νάπα), οι οποίοι αναμφισβήτητα θα φιλοξενήσουν και τον περισσότερο κόσμο, και σου προτείνουμε όλα όσα θα σε ενδιαφέρουν.

Δες τα όλα μαζεμένα και αποφάσισε πού θα πας!

ΠΡΩΤΑΡΑΣ
Η πολυφημισμένη παραλία του «Πρωταρά», ή άλλως Fig Tree Bay, με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή της άμμο ως ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο την κατατάσσουν πρώτη στις προτιμήσεις τους θα υποδεχτεί και φέτος τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού Αμμοχώστου! Ο δε Κατακυλσμός Αμμοχώστου 2018 στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά, μας επιφυλάσσει μεγάλη συναυλία με τη μοναδική Ελένη Φουρέιρα.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 16 Ιουνίου, ώρα 21:30 στη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων Κατακλυσμού (Fig Tree Bay) στον Πρωταρά! Ελάτε να το ζήσουμε μαζί στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, τον όμορφο ΠΡΩΤΑΡΑ.

Κατακλυσμός Λάρνακας: 6 μέρες, πολλές εκδηλώσεις
Η Λάρνακα, σαν ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και πιστή στην υπόσχεση που δίνει εδώ και πάνω από 100 τόσα χρόνια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θα την τιμήσουν με την παρουσία τους.
Εξ ου και ο Δήμος Λάρνακας, με γνώμονα την παράδοση και παρά τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, θέλοντας να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο της Γιορτής αυτής, για έξι συνεχόμενες μέρες, θα δώσει στους χιλιάδες επισκέπτες, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών.
Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξέδρων, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου η Έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει με Μουσικό γαϊτανάκι με την ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ και το Μουσικό Σχήμα ΑΝΤΑΜΑ καθώς και παραδοσιακή μουσική με τραγούδια από την Κύπρο και την Ελλάδα με τους Μιχάλη Χατζημιχαήλ και Άντρη Καραντώνη.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο 15 Ιουνίου) θα διασκεδάσουμε με Κυπριακό Μουσικό Σχήμα με τον Δημήτρη Φανή, ενώ θα δοθεί και μεγάλη συναυλία με τον Σταν. Την Κυριακή 16 Ιουνίου ακολουθεί συναυλία με τους: Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Στέλλα Γεωργιάδου και Κώστα Χατζηχριστοδούλου, για να πάρει τη σκυτάλη τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με Κύπριους καλλιτέχνες όπως το παραδοσιακό συγκρότημα Αιγιοπελαγίτικα και το μουσικό σχήματα του Χρίστου Φιλίππου μαζί με χορευτικά όπως και κάθε μέρα των εορτασμών.

Και τέλος, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, συναυλία με το κυπριακό μουσικό σχήμα Triple Love και No Hugs ενώ οι εορτασμοί θα κλείσουν με συναυλία από τον Γιώργο Σαμπάνη.

Μάθε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανμένων συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες ετοιμάζει ο Δήμος της Αγίας Νάπας για τον κατακλυσμό, στο λιμανάκι, ενώ παράλληλα με τη Γιορτή του Κατακλυσμού θα πραγματοποιηθούν και η Γιορτή Ψαριού & το 7ο Φεστιβάλ Νερού στο Δήμο Αγίας Νάπας.

Oι τετραήμερες εκδηλώσεις στην Γιορτή του Κατακλυσμού/Ψαριού & 7ου Φεστιβάλ Νερού θα πραγματοποιηθούν στον χερσαίο χώρο του γραφικού λιμανιού της Αγίας Νάπας από τις 14-17 Ιουνίου 2019 από τον Δήμο Αγίας Νάπας.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 15 Ιουνίου ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Πάριος, ο οποίος μαζί με την ορχήστρα του θα παρουσιάσει τραγούδια - επιτυχίες που σφράγισαν την πολύχρονη καριέρα του, όπως επίσης η συναυλία του πρωτοεμφανιζόμενου ΄Ελληνα τραγουδιστή Μάκη Δημάκη, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Πέρα από τις δύο συναυλίες το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει επίσης, Κυπριακούς Χορούς από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας (Σάββατο & Κυριακή 15&16/06), σάτιρα από τις διάσημες γριούλες της Κυπριακής τηλεόρασης «Πόπη και Άντζελα», τις οποίες υποδύονται οι γνωστοί ηθοποιοί Κωστάκης Κωνσταντίνου και Αντρέας Αργυρίδης (Σάββατο 15/06), νησιώτικους χορούς από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας (Δευτέρα 17/06), διαγωνισμό τσιαττιστών, ερωτικών τραγουδιών και ποιημάτων, στον οποίο συμμετέχουν γνωστοί Λαϊκοί ποιητές (Δευτέρα 17/06).

Tην έναρξη του προγράμματος του Σαββάτου (15/06) θα κάνει Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, η οποία θα παιανίζει κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου μέχρι το χώρο της εκδήλωσης και θα τη συνοδεύει η ομάδα μαζορετών της Αιμιλίας Σαλούτα - Coach-Choreographer Εθνικής Ομάδας Κύπρου.
    
Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας θα διεξαχθούν Fly Board Show (14-17/06) με τους Exclusive Cyprus Distributor, Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι (Κυριακή 16/06) και το 7ο Φεστιβάλ Νερού (Δευτέρα 17/06, η ώρα 10.00πμ). Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας. 

ΛΕΜΕΣΟΣ
Η μεγάλη γιορτή του κατακλυσμού πλησιάζει και η πόλη της Λεμεσού ετοιμάζεται για τα παραδοσιακά παιχνίδια, εδέσματα και εορτασμούς. Μάλιστα ανακοίνωσε ήδη το πλούσιο πρόγραμμα της, που καλύπτει όλα τα γούστα, από παραδοσιακούς χορούς και θέατρο μέχρι και την συναυλία της Δευτέρας με τίτλο "Τα πιο ωραία Λαϊκά" με τους γνωστούς καλλιτέχνες Κατερίνα Κούκα και Στέλιο Διονυσίου (17 Ιουνίου, αποβάθρα, έναντι Caffe Nero, 20.30) ετοίμασε ο Δήμος Λεμεσού, στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου.

Από τις 15-17 Ιουνίου στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (επίχωση) θα στηθεί Λαϊκή Γιορτή με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη.

Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, κυπριακά τραγούδια τσιαττιστά, θέατρο σκιών, αστροβραδιά, ακόμα και βόλτα με σκάφος!

Δες αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΠΑΦΟΣ
Με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία, θα είναι και οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις “Γιορτή Κατακλυσμού”, που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, το Σάββατο 15, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Το πρόγραμμα της Γιορτής, περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και Θαλάσσια Αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ξεχωρίζουν, η συμμετοχή Χορευτικού Συγκροτήματος των Ποντίων ομογενών και η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Γιαννιά, το βράδυ της Κυριακής.

Η είσοδος, για το κοινό είναι ελεύθερη, σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Ιουνίου 
8.00 μ.μ. – Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί, από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών
• Νησιωτικοί παραδοσιακοί χοροί, από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού
Ομίλου ” Αφροδίτη ” Γεροσκήπου
• Παράσταση με Ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Γεωργία, από το Χορευτικό Συγκρότημα “ Ρωμιοσύνη” .

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Ιουνίου
8.00μ.μ. – Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.
• Μεγάλη Συναυλία από τον Γιώργο Γιαννιά και την Ορχήστρα του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Ιουνίου 
5.00μ.μ. – Λιμανάκι, Κάτω Πάφος Θαλάσσια Αγωνίσματα
Συνεργάζονται:
• Δήμος Πάφου
• Ναυτικός Όμιλος Πάφου
• Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κάτω Πάφου
• Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης
8.00μ.μ. – Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Συναυλία, από τη « Μουσική Παρέα Μούσα » και τον Μιχάλη Τερλικκά
• Χοροί από την ομάδα χορού του Χορευτικού Ομίλου ” Διόνυσος”
• Συναυλία από τον Σώτο Γονιό και την Έλενα Σολέα, με την Ορχήστρα του Κωνσταντίνου Ζορπά.

ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

Τον Κατακλυσμό, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, μας προσκαλεί σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, για να γιορτάσουμε μαζί του.

Μάλιστα, έφτιαξε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που συμπεριλαμβάνει συναυλίες με αγαπημένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες, τον Τριαντάφυλλο και τον Πέτρο Ίμβριο (Κυριακή 16 Ιουνίου, 20.00) θαλάσσια αγωνίσματα, χορό, και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

Το πρόγραμμα της Δευτέρα 17 Ιουνίου περιλαμβάνει: Από τις 16.00-18.00 ψυχαγωγία των παιδιών με σκάφη από τον Latchi Water Sports, 18.00-19.00 παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα, 19.00-19.30 χορευτικό από Shibam Κids-Διαμάντω, 19.30-20.00 χοροί από τη σχολή χορού Δράκου και στις 20.00 καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ορχήστρα Οι Ανεπανάληπτοι.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close