Things to Do , Προσεχώς

Τα 21 φεστιβάλ του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσεις

Ένας μίνι οδηγός για όλα όσα θα ζήσουμε το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2019

Σε χωριά, ανοικτά θέατρα, ιστορικούς χώρους και πλατείες θα βρεθούμε και αυτό το καλοκαίρι για να βιώσουμε αξέχαστε στιγμές στα λογής λογής φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα και φέτος στην Κύπρο. Από την Σαλαμιού μέχρι το Αρχαίο Ωδείο Πάφου και από τις παραλίες της Σωτήρα μέχρι τον Κάτω Δρυ θα ξενυχτήσουμε και φέτος κάτω από τον έναστρο ουρανό με υπαίθριες προβολές ταινιών, μουσικές συναυλίες, παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος και όχι μόνο. 

Το Check In Cyprus έφταιξε ένα μίνι οδηγό με όλα τα καλοκαιρινά φεστιβάλ του 2019 για να σε διευκολύνει και να επιλέξεις τα αγαπημένα σου και ταυτόχρονα να τα συνδυάσεις με τις διακοπές σου. 

ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 



ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
29 Ιουνίου – 27 Ιουλίου  
Από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 27 Ιουλίου, πέντε θεατρικά σχήματα από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό θα παρουσιάσουν παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς.
Οι παραστάσεις είναι:
Τρωάδες του Ευριπίδη
Εθνικό Θέατρο Νόβα Γκόριτσα Σλοβενίας
Παρ 28 Ιουν | Αρχαίο Ωδείο Πάφου. / Κ 30 Ιουν | Αμφιθέατρο Σκαλί, Αγλαντζιά, Λευκωσία. 
Ιππόλυτος του Ευριπίδη
Maltravieso Teatro, La Almena Producciones, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Μέριδα (Ισπανία)
Δ 8 Ιουλ | Αρχαίο Ωδείο Πάφου. / Τετ 10 Ιουλ | Αμφιθέατρο Σκαλί, Αγλαντζιά, Λευκωσία. 
Λυσίστρατη του Αριστοφάνη
Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος, Φεστιβάλ Συρακουσών (Ιταλία)
Παρ 12 & Σ 13 Ιουλ | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός.
Βάκχες του Ευριπίδη
Belacqua Theatre, Κύπρος
Πεμ 18 Ιουλ | Αμφιθέατρο Σκαλί, Αγλαντζιά, Λευκωσία. / Σ 20 Ιουλ | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. / Δ 22 Ιουλ | Αρχαίο Ωδείο Πάφου. 
Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Παρ 26 & Σ 27 Ιουλ | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός.



32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΔΟΝ
Τετ 3, Πεμ 4 & Παρ 5 Ιουλ | Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία.

Στις 3 Ιουλίου στη σκηνή του Φεστιβάλ θα βρίσκεται η μοναδική Νατάσσα Μποφίλιου, στις 4 Ιουλίου θα είναι εκεί ο συνήθης ύποπτος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ στις 5 Ιουλίου τη σκηνή θα μοιραστούν οι Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Μπάμπης Στόκας και Χρήστος Μάστορας, για ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο.


 
INTO THE LIMBO 2019 
Σ 13 Ιουλ | Άγιος Σωζόμενος, επ. Λευκωσίας.

Η Undersound παρουσιάζει για 8η συνεχή χρονιά το psychedelic stoner rock φεστιβάλ Into the Limbo, το οποίο λαμβάνει χώρα στο εγκαταλειμμένο χωριό του Αγίου Σωζομένου. Το line up για φέτος περιλαμβάνει τους Ουκρανούς Stoned Jesus, τους Βέλγους Cowboys & Aliens και τους Κύπριους Cactus Cult. 



22ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
Μέχρι 15 Ιουλίου
Για άλλη μία χρονιά το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, που λαμβάνει χώρα στο Αρχοντικό της οδού Αξιοθέας, ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό, όπου ανάμεσά τους θα απολαύσουμε ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, μουσική, θέατρο σκιών και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ



18Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, "ΌΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
24 – 27 Ιουλίου, Σαλαμιού & Πλατανίστεια 

Με καινούργιες ταινίες, με διακεκριμένους διεθνείς καλεσμένους και για πρώτη χρονιά με ένα πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών (residency), πραγματοποιείται και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου. Για 18η συνεχόμενη χρονιά φέρνει το παγκόσμιο σινεμά animation στην κυπριακή ύπαιθρο, σε ένα τρυφερό συναπάντημα της τέχνης με τη φυσική ομορφιά του κυπριακού τοπίου και των ανθρώπων της. Για πρώτη χρονιά φέτος, εξάλλου, το φεστιβάλ εγκαινιάζει πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών (Residency) με γενικό τίτλο «Animation και Σύγχρονη Τέχνη» (βλέπε αφιέρωμα στην κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού). Περισσότερα ΕΔΩ



ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ 19
27 Ιουνίου – 29 Αυγούστου 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου ανοίγει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την αυλή του στην παλιά Λευκωσία για διάφορες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες αλλά και θερινό σινεμά. 



14ο CYPRUS RIALTO WORLD MUSIC FESTIVAL
Ιούλιος 2019

Στο πλαίσιο μιας σειράς υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων, με δωρεάν είσοδο, το Φεστιβάλ στοχεύει να αναδείξει μουσικές με κοινές αφετηρίες και επιρροές, που αντλούν την έμπνευσή τους από την παράδοση της κάθε χώρας, δημιουργώντας ωστόσο γέφυρες με το μουσικό παρόν. 

BEACH CULT MUSIC FESTIVAL 
Ιουλ, Αυγ & Σεπ, Poseidon Beach, Σωτήρα, Ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληρ. 99888327.

Στις καλοκαιρινές επάλξεις, λοιπόν, και φέτος το BCL. Η διασκέδαση τις Δευτέρες και τις Τρίτες έχει ταυτιστεί πια με το φεστιβάλ, που φέτος θέλει να κάνει τη διαφορά και να φιλοξενήσει δυνατά ονόματα, σε συνδυασμό με τα βρετανικά band που αποτελούν τους θεμέλιους λίθους του. Τα προηγούμενα χρόνια, οι Chase+Status, Sigma, Rudimental & Graig David τίμησαν με την παρουσία τους το BCL και ανυπομονούμε να ακούσουμε την ανακοίνωση του φετινού line-up.

AGLANJAZZ 2019
Τρ 2-Τετ 3 Ιουλ | Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κατά σειρά εμφάνισης, στο φεστιβάλ θα παίξουν οι Κύπριοι Odysseas Toumazou Trio, οι Αυστραλοί Edi Nulz και οι Γερμανοί Sendecki-Spiegel την πρώτη μέρα, ενώ η δεύτερη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ παρουσιάζει τους Nicolas Tryphonos Quintet (Κύπρος), Luca Ciarla solOrchestra (Ιταλία), Macumba (Κύπρος).

SUNSET TRIBES FESTIVAL
Παρ 5 & Σ 6 Ιουλ, Governor’s Beach, Λεμεσός

Μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ επιστρέφει ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο νησί. Δύο stages, 11 international acts (HIGHJACKS, Lake Avalon, Kastis Torrau Dwrko Milosevic κ.ά.) και 43 locals Djs, όλοι μαζεμένοι σε μια παραλία που αναμένεται μέσα σε δύο μέρες να συγκεντρώνει πάνω από 2.500 αμετανόητους λάτρεις της club σκηνής! Είναι ίσως το beach party του καλοκαιριού και στα σίγουρα ένα από αυτά που ανεβάζουν τον πήχη της local διασκέδασης με πρωτότυπο και πρωτοποριακό τρόπο.

MED FEST LIMASSOL BEER FESTIVAL 2019
Σ 6 – Τετ 10 Ιουλ, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός. 

Mε ανεβαστική διάθεση και άφθονη μπύρα επιστρέφει και φέτος, στη δεύτερή του έκδοση, το μεγάλο Beer Festival της Κύπρου, MED FEST Limassol Beer Festival 2019. Mάλιστα φέτος το φεστιβάλ θα μεταφερθεί σε νέα τοποθεσία από την περσινή (χώρος στάθμευσης Εναερίου). Φέτος λοιπόν, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον Ποταμό Γερμασόγειας από τις 6-10 Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Stavento (6 Ιουλ, 19.00) με τη ροκ διάθεση του Μιχάλη Κουϊνέλη και της παρέας του, για να δώσει τη σκυτάλη την επόμενη μέρα στο δημοφιλή Πέτρο Ιακωβίδη (7 Ιουλ) που θα μας ξεσηκώνει με τις δημοφιλείς επιτυχίες του. Ακολουθούν στις 8 Ιουλίου οι Lokomondo ενώ στις 9 Ιουλίου θα απολαύσουμε τους Δημήτρη Μπάση και Κώστα Καραφώτη. Το φεστιβάλ θα κλείσει με το καλύτερο τρόπο αφού σκηνή στις 10 Ιουλίου θα ανέβει ο μοναδικός Στέλιος Ρόκος που θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του.


 
THE AFROBANANA + FRIENDS FESTIVAL 2019
Τετ 17- Κ 21 Ιουλ | Val’s Place, Γυαλιά, Πόλης Χρυσοχούς, Πάφος. 

Nέα τοποθεσία, δύο ημέρες περισσότερο πάρτι και πολλές αλλαγές επιφυλάσσει φέτος η ομάδα του ABR. To φεστιβάλ γίνεται πιο ‘ζεστό’, ‘μετακομίζει’ στη Γυαλιά, μια κοινότητα της Πάφου λίγο έξω από την Πόλη Χρυσοχούς, γεγονός που μας επιβεβαιώνει πως το σκηνικό θα είναι τουλάχιστον ειδυλλιακό. Όπως και κάθε χρόνο, εκτός από μουσικές από διάφορα genre και διαφορετικά είδη διασκέδασης (επιλογές πιο club, άλλες πιο ‘μουσικό μπαρ’ και άλλες σε πιο συναυλιακό κλίμα) και με πολλούς guest από το εξωτερικό (πάντα με το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πορεία) αναμένουμε καλό street food, διαδραστικά θεατρικά και καλλιτεχνικά happening και εντυπωσιακά σκηνικά.Δηλαδή όλα όσα συνθέτουν το ABR που αγαπήσαμε.

LOUD MUSIC FESTIVAL
Πεμ 25- Κ 28 Ιουλ, Χώρος στάθμευσης ποταμού Γερμασόγειας, Λεμεσός. Πληρ. 96783444.

Φέτος το LMF, το φεστιβάλ που αναδεικνύει και ‘γιορτάζει’ τη local μουσική σκηνή όσο άλλο κανένα, κάνει upgrade και από τριήμερο, γίνεται τετραήμερο. Και αυτό εξαιτίας της αγάπης των fans του, οι οποίοι γέμιζαν ασφυκτικά, κάθε μέρα, κάθε μουσική σκηνή του. Εδώ ενώνονται όλα τα μουσικά genre και local Djs της R&B, της mainstream, της EDM, της funk, της retro, γενικά όλων των ειδών. Εμφανίζονται και ενώνουν δυνάμεις χαρίζοντας έτσι ανεπανάληπτες στιγμές διασκέδασης και κάνοντάς μας λιγάκι πιο ‘πλούσιους’ μουσικά. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

ΦΕΓΓΑΡΟΣ 2019 
Πεμ 1-Σ 3 Αυγ, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα παίξουν μεταξύ άλλων οι Planet of Zeus, Thrax Punks, Balothizer, JUΛΙΟ, Underwater Chess, Voulgaris-Dionysiou και Isla Fortuna, τη δεύτερη μέρα οι Marina Satti & Fonέs, Metaxas x GHSTWRLD, Nalyssa Green, Blend Mishkin & Roots Evolution, Arcadian Child, Delirium Elephants και Darkside of the Moon κ.ά., ενώ για την τρίτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει Φοίβο Δεληβοριά, Vasiliki & The Amalgamation, Fumaca Preta, Tango with Lions, SMA RAG DA, Eleni Era κ.ά. 



LIVING COLOR FESTIVAL
Σ 3 Αυγ, Γήπεδο Αγίας Νάπας

Αν οι δύο προηγούμενες χρονιές ήταν… δοκιμαστικές για το Living τότε φέτος, που έχουν μπει περισσότερο στο νόημα, αναμένεται να γίνει χαμούλης! Μέσα σε δύο χρόνια είδαμε τεράστια ονόματα της EDM να συγκεντρώνονται σε μια σκηνή, από Dimitri Vegas&Like Mike, Nicky Romero και Nervo μέχρι Rehab και Will Sparks, ενώ το φεστιβάλ κατάφερε να συγκεντρώσει κορυφαίους local Djs και ομάδες, όπως WSTD και Ghetto Funk. Είναι ένα event, στο οποίο οι τέχνες γενικότερα έχουν την τιμητική τους, αφού στον χώρο του συγκεντρώνονται άνθρωποι και ομάδες από κάθε καλλιτεχνικό φάσμα, που εκπροσωπούν την urban/street τέχνη, διοργανώνοντας πολλά και άκρως διασκεδαστικά, διαδραστικά happening.



WINDCRAFT MUSIC FEST 6
10-11 Αυγούστου, Κατύδατα Σολέας.

Έκτη διοργάνωση για το φεστιβάλ που αναδεικνύει κυρίως τη μαγεία των πνευστών. Μια γιορτή των πνευστών, με ethnic και balkan ήχους, στα πανέμορφα Κατύδατα.

REGGAE SUNJAM CYPRUS
Σ 10 – Κ 11 Αυγ, Eleouthkia Park, Τίμη Πάφος 

Το τέταρτο μουσικό Φεστιβάλ Reggae Sunjam αλλάζει τοποθεσία φέτος και διοργανώνεται στο Eleouthkia Park στην Τίμη της επαρχίας Πάφου. Ένα φεστιβάλ για τους φίλους της reggae μουσικής.
 
7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΑΡΚΗΣ 
Παρ 16-Κ 18 Αυγ, επ. Λευκωσίας.
Πατώντας γερά στην παράδοση, την εξελίσσει με έναν ωραίο, φρέσκο τρόπο προτείνοντας βιωματικά εργαστήρια και παρουσιάζοντας διάφορα μουσικά δρώμενα. 

20ο PARADISE JAZZ FESTIVAL 
Παρ 23 & Σ 24 Αυγούστου, Val’s Place, Γιαλιά, επ. Πάφου.
Φτάσαμε αισίως στο 20ό, με το πιο δημοφιλές, διήμερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Κύπρο να φιλοξενεί εκ νέου την αφρόκρεμα της κυπριακής jazz σκηνής κι όχι μόνο. Σημείωσε και τις διάφορες δραστηριότητές, όπως workshop, yoga και εργαστήρια για παιδιά, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.


 
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ 
23 – 25 Αυγούστου

Θεατρικές παραστάσεις, performance, stand up comedy και εργαστήρια κάτω από τον έναστρο ουρανό του καλοκαιριού στην κυπριακή ύπαιθρο. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα για τρίτη χρονιά στον Κάτω Πύργο. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
FLYING AWAY ART & MUSIC FESTIVAL 

Παρ 6-Κ 8 Σεπ, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία.
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μαγική συνάντηση εκατοντάδων καλλιτεχνών, ταλαντούχων μουσικών, συγκροτημάτων και dj, των οποίων η δουλειά εκτιμήθηκε από χιλιάδες επισκέπτες. Και πάλι εκεί, στο γνωστό σημείο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close