Θέατρο , News

Υποβολή αιτήσεων για τα Εργαστήρια της Τετάρτης από τον ΘΟΚ

Εισηγήσεις γίνονται δεκτές τόσο από επαγγελματίεςόσο και από ενδιαφερόμενους που θέλουν να προτείνουν ιδέες

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις και εισηγήσεις για τρίωρα αυτοτελή θεματικά εργαστήρια θεάτρου, για να ενταχθούν στην επιτυχημένη σειρά των Εργαστηρίων της Τετάρτης, τα οποία απευθύνονται σε ειδικές ομάδες ενδιαφέροντος (π.χ. νηπιαγωγούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού κλπ) αλλά και στο ευρύ κοινό. 

Θέλοντας να αξιοποιήσουμε όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται τα Εργαστήρια της Τετάρτης, επιδιώκουμε να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα εισηγητών και συμμετεχόντων. Την ίδια στιγμή, ενθαρρύνουμε  την υλοποίηση πρωτότυπων προτάσεων που συνδυάζουν τη θεατρική τέχνη με την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την απόκτηση πρακτικών γνώσεων για κάθε ομάδα ενδιαφέροντος. 

Εισηγήσεις γίνονται δεκτές τόσο από επαγγελματίες που επιθυμούν να διδάξουν εργαστήρια συγκεκριμένης θεματολογίας, όσο και από ενδιαφερόμενους που θέλουν να προτείνουν ιδέες που πιστεύουν πως θα είναι χρήσιμες και ενδιαφέρουσες. 

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο mmaleni@thoc.org.cy μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. 

Κάθε πρόταση χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον τις εξής πληροφορίες:

Τίτλο εργαστηρίου

Σε ποιους απευθύνεται (ειδική ομάδα ενδιαφέροντος, ελάχιστος / μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων. Προτεινόμενος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα).

Σύντομη περιγραφή 50 λέξεων καθώς και οπτικοακουστικό, υλικό που θα χρησιμοποιηθεί και ως βάση για την προβολή του εργαστηρίου εάν επιλεγεί (σε δελτίο τύπου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ).

Πρακτικές ανάγκες (π.χ. προβολέας, ήχος, καρέκλες, μαξιλάρια, να έρθουν με άνετα ρούχα οι συμμετέχοντες κλπ).

Βιογραφικό συντονιστή και στοιχεία επικοινωνίας και ιστοσελίδα εάν υπάρχει.

Σύντομη περιγραφή σε μια πρόταση, που να περιλαμβάνει την ιδιότητα και τον τίτλο του διδάσκοντος π.χ. «Ο/Η .......................... είναι εκπαιδευτικός με ειδικότητα στο θεατρικό παιγνίδι και έχει πείρα στη XX τεχνική». 

Η τελική επιλογή των εργαστηρίων θα λάβει υπόψη όλες τις υποβληθείσες προτάσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν με προσπάθεια να καλύπτουν όσο το δυνατό πιο ευρύ φάσμα ομάδων ενδιαφέροντος και νοουμένου ότι είναι υλοποιήσιμες. 

Σε κάθε πρόταση που θα εγκριθεί δίδεται μια συμβολική αμοιβή.

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο Θεατρικό Καταφύγιο του ΘΟΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος Μαρίνα Μαλένη στο 22864320 ή ηλεκτρονικά στο mmaleni@thoc.org.cy.

Λίγα λόγια για τα Εργαστήρια της Τετάρτης
Ο ΘΟΚ δημιούργησε το 2013 το Θεατρικό Καταφύγιο, ένα χώρο που θα αφουγκραζόταν τις ανάγκες και θα πρόσφερε «καταφύγιο» δημιουργικό σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχέση με το θέατρο. Φιλοξενεί δράσεις, με συμβολικές χρεώσεις, για να είναι προσιτές στο κοινό, με στόχο αφενός να ενδυναμώσουν και να συσφίξουν τη σχέση του κοινού με το θέατρο,  και αφετέρου, να δώσουν την ευκαιρία αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο, προς όφελος του ευρύτερου κοινού. 

Τα Εργαστήρια Της Τετάρτης είναι τρίωρα καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από Οκτώβριο έως και Μάιο, από επαγγελματίες του πολιτισμού και του θεάτρου. Καταπιάνονται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τον καθένα, και με την ολοκλήρωση κάθε εργαστηρίου δίνεται δίπλωμα συμμετοχής στους συμμετέχοντες .  
https://www.thoc.org.cy
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close