Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ένα βιβλίο γεμάτο... Γραφιστορίες 

Ένας πλήρης ελληνόγλωσσος «οδικός χάρτης» της σύγχρονης γραφιστικής, που απευθύνεται σε όλους!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2019

Το βιβλίο - λεύκωμα Graphic Stories - Γραφιστορίες [Λευκωσία 2019, σ. 256] της σχεδιάστριας οπτικής επικοινωνίας και συγγραφέως Αγγελικής Αθανασιάδη συγκεντρώνει 62 θεωρητικά άρθρα σχετικά με τις Γραφικές Τέχνες και την Οπτική Επικοινωνία, καθώς και 28 συνεντεύξεις σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, και των τεχνών, από το εξωτερικό, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι Γραφιστορίες είναι ένας πλήρης ελληνόγλωσσος «οδικός χάρτης» της σύγχρονης γραφιστικής καθώς περιλαμβάνει κάθε βασική πτυχή της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής. Στόχος της συγγραφέως είναι να μυήσει και να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τη βασική θεματολογία της οπτικής επικοινωνίας και του design, τις σημαντικότερες αρχές, θεωρίες, σχολές, τάσεις και παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή, προκαλώντας όχι μόνο την περιέργειά του, αλλά και αποτελώντας το έναυσμα για περαιτέρω μελέτη και αναζήτηση εκ μέρους του αναγνώστη.

Οι Γραφιστορίες δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες σχεδιαστές και σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας, αλλά και σε μαθητές, καθώς και σε οποιονδήποτε αναζητεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον δημιουργικό κόσμο των σύγχρονων εικαστικών τεχνών.

Οι Γραφιστορίες μπορεί να θεωρηθούν ως ένας σύγχρονος οδηγός αναφοράς, ο πρώτος και μοναδικός στο είδος του, για τις γραφικές τέχνες και την οπτική επικοινωνία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Γραφιστορίες... γράψαµε πολλές! 
Όλα ξεκίνησαν από µια ιδέα. Η ιδέα έγινε όραµα και µε πολλή αφοσίωση και αγάπη έγινε πραγµατικότητα. Χωρίς αρχικό πλάνο, χωρίς στρατηγική. ∆εν µπήκαν χρονικά όρια, µα ούτε και όρια προσφοράς, δεν έγιναν δεύτερες σκέψεις. Όπως ο «έρωτας µε την πρώτη µατιά». Αυτός που σε κάνει να ονειρεύεσαι, να αγωνιάς, να δίνεις και να δίνεσαι, χωρίς να περιµένεις αντάλλαγµα, γιατί το έχεις ήδη. Είναι το συναίσθηµα που σε πληµµυρίζει, είναι το πάθος να δηµιουργήσεις. 
Μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά, οι γραφιστορίες µοιάζουν σαν ένα παιδί που µεγαλώνει! Έγινε εβδοµαδιαία στήλη εφηµερίδας, έγινε συνάντηση, έγινε συνέδριο, έγινε ταξίδι. Ένα ταξίδι από τον Σίσυφο στον Γουτεµβέργιο και από την ψυχολογία της Gestalt στο κίνηµα του Bauhaus. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχηµένου λογοτύπου; Και τελικά «Τις Πταίει;», αν όχι ο δαίµων του τυπογραφείου. Τι σχέση έχουν ο Albert Camus, o Erich Fromm και ο Jean-Paul Sartre µε την αποπλάνηση της κουλτούρας και την αµφισβήτηση της αντίληψης;
Ξετυλίγοντας τον µίτο της Αριάδνης και αφήνοντας πίσω τον φόβο του κενού, το Λεύκωµα που κρατάτε στα χέρια σας, επιχειρεί να συνδυάσει λέξεις και εικόνες, δηµιουργικότητα και πρωτοτυπία, µε µια διάθεση για κριτική και αυτοκριτική, αλλά πάντα, όπως αρµόζει σ’ έναν σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, µε πνεύµα εξωστρέφειας, να ανακαλύψει ίσως το µυστικό πίσω από το αβγό του Κολόµβου. 
Θέατρο του παραλόγου ή Σουρεαλισµός; Generation X και Grunge τυπογραφία, αλλά πολλές φορές και το αίσθηµα της προµνησίας, οδήγησαν στο να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και το πολύχρονο ταξίδι να γίνει βιβλίο... Βιβλίο ή λεύκωµα; Λεύκωµα, που φυλάει µέσα στις 256 σελίδες του το καλύτερο άρωµα όλων αυτών των ετών! 
Τις καλύτερες στιγµές που έγραψαν τη δική τους [γραφ]ιστορία!

Η έκδοση υποστηρίχτηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενηµέρωσης της Ελλάδος και την εταιρία γραμματοσειρών Parachute Typefoundry.

Τις Γραφιστορίες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία:
Για Κύπρο: Public, Meres, Soloneion, Parga, Agrotis, το βιβλιοπωλείο του Παν/μίου Λευκωσίας Uniplex και από την Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία
Για Ελλάδα: Public, Ιανός και την εταιρία γραμματοσειρών Parachute Typefoundry
ή online μέσα από την ιστοσελίδα: www.graphicstoriescyprus.com/store

Επικοινωνία: graphicstoriescyprus@gmail.com 


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close