Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 5 φεστιβάλ του Ιούνη, που δεν πρέπει να χάσεις

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τις επόμενες μέρες

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2019

Αυτόν το Ioύνιο με αφορμή τα παραδοσιακά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην ορεινή Κύπρο, εξορμούμε σε Κοιλάνι, Πεδουλά, Πλατανιστάσα, Αυγόρου και Δερύνεια. Αν όμως επιλέξεις να μείνεις στην πόλη, σημείωσε το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Λεμεσό που φιλοξενεί πολλές ενδιαφέρουσες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Σημείωσε όμως και τις εκδηλώσεις για τον κατακλυσμό σε Πρωταρά, Αγία ΝάπαΛάρνακα και Λατσί

THINGS 

Φεστιβάλ Λεβάντας
Στην κοινότητα Αυγόρου της επαρχίας Λάρνακας θα βρεις κάτι μοναδικό στην Κύπρο, ένα υπέροχο βοτανόκηπο, τον Cyherbia, που είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο πάρκο, με κήπου, βότανα και λουλούδια. Eκεί και φέτος για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Λεβάντας στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου, από τις 8 μέχρι τις 23 Ιουνίου 2019. Το πάρκο είναι ένας μοναδικός χώρος όπου στους  βοτανόκηπους  χιλιάδες λεβάντες συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό και σχηματίζουν το μονοπάτι του διαλογισμού. Στο αποστακτήριο θα γίνεται η απόσταξη του αιθέριου ελαίου της λεβάντας. Οι υπόλοιποι μοναδικοί χώροι του πάρκου, όπως ο Λαβύρινθος, το δάσος "Γύρος της Κύπρου", και το χωριό των Νεράιδων χαρίζουν αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες για όλη την οικογένεια. Μια γιορτή της βασίλισσας των βοτάνων, το Φεστιβάλ Λεβάντας αποτελεί το αποκορύφωμα του βοτανικού ημερολογίου. Η Lavandula Angustifolia, η αλλιώς Αγγλική λεβάντα, ανθίζει μόνο μια φορά τον χρόνο, τον Ιούνιο και Ιούλιο. Από αυτό το είδος παράγεται το αιθέριο έλαιο, που χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοποιϊα, στη φαρμακευτική, στη μαγειρική και σαν τσάι.
>> Σ 8-Κ 23 Ιουνίου, Βοτανικό Πάρκο Cyherbia, Αυγόρου. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

Φεστιβάλ "Τo Tzιβέρτι της Δερύνειας"
Ετοιμάσου για το 4ο Λαογραφικό Φεστιβάλ Δερύνειας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου, του Υπαίθριου Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και στην πλατεία της Βυζαντινής Εκκλησίας της Παναγίας. Στο Υπαίθριο Μουσείο του Δήμου Δερύνειας φιλοξενούνται εργαλεία και αντικείμενα παραδοσιακών επαγγελμάτων και ασχολιών όπως κωμοδρόμος, παρπέρης, κτίστης, αγρότης / αγρότισσα, υφάντρα, ψαράς, ράφτης, πελεκάνος, σκαρπάρης ενώ στο Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται το παραδοσιακό Δερυνειώτικο σπίτι με τους χώρους και τον εξοπλισμό των οικιακών, γεωργικών και κτηνοτροφικών ασχολιών των ανθρώπων της εποχής. Παράλληλα με τις ταβέρνες της περιοχής θα λειτουργούν και περίπτερα στο χώρο του Φεστιβάλ που θα διαθέτουν παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητες κατασκευές και άλλες δημιουργίες.
>> Παρασκευή 7 Ιουνίου, σε διάφορες τοποθεσίες, Δερύνεια.

Γιορτή του Γλυτζιστού
Γιορτή του γλυτζιστού, ναι, καλά διάβασες, κι αν δεν την έχεις τιμήσει με την παρουσία σου ακόμα, φέτος είναι ευκαιρία να το κάνεις! Μια γιορτή γεμάτη γλυκά και παράδοση, που διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών Κοιλανίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, τα οποία φτιάχνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, και κατά την παράδοση, από τις γυναίκες του χωριού, ενώ τα μουσεία και τα οινοποιεία του χωριού είναι ανοιχτά για το κοινό. Φέτος το αναμένουμε και πάλι τον Ιούνιο. Πού αλλού, στο χωριό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού. 
>> Κυριακή 30 Ιουνίου, αυλη "Περιβαλλοντικού Κέντρου Κοιλανίου, επ. Λεμεσού, 11.00-19.00.

1ο Φεστιβάλ Κερασιού 
Μία από τις πιο φημισμένες κοινότητες για τα κεράσια της, ο Πεδουλάς, διοργανώνει φέτος τον Ιούνιο το τρίτο της φεστιβάλ αφιερωμένο στο απόλυτο φρούτο του Ιούνη, το κεράσι. Το 3ο Φεστιβάλ Κερασιού, θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου, και σ' αυτό θα περιλαμβάνονται μουσική, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό και παραδοσιακά προϊόντα και φυσικά δωρεάν ζουμερά κεράσια του χωριού, όπως και εδέσματα από κεράσι. Το φεστιβάλ διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας

Γιορτή Κερασιού 
Η κοινότητα της Πλατανιστάσας διοργανώνει και φέτος τη δική της γιορτή του κερασιού που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής και αποτελεί ίσως τη μακροβιότερη γιορτή φρούτου στην Κύπρο. Η μεγάλη γιορτή, που φέτος θα είναι πλήρως αναβαθμισμένη και με εκπλήξεις, θα ξεκινήσει στην πλατεία του χωριού στις 20.00. Τη γιορτή διοργανώνει το σωματείο Αχιλλέας Πλατανιστάσας και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φρεσκοκομμένα κεράσια, πάστες και διάφορα άλλα γλυκά κ.ά.
>> Σάββατο 22 Ιουνίου, Πλατανιστάσα. Κρατήσεις στο 99609200.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close