Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

16 θεατρικές παραστάσεις για τον Ιούνιο σε υπαίθρια και μη θέατρα

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού μας βγάζει στα ανοικτά θέατρα για σύγχρονακαι κλασικάθεατρικά έργα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2019

Ο Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού μας φέρνει 15 νέες αλλά και παλαιότερες παραστάσεις που συνεχίζουν. Έτσι, αυτό το μήνα θα δούμε από οπερέτα, θέατρο του παραλόγου, αρχαίο ελληνικό δράμα, έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, σύγχρονες κωμωδίες μέχρι παραστάσεις από την Ελλάδα.


 
Ο Βαφτιστικός από τον ΘΟΚ 
Μια κωμωδία γεμάτη υπέροχα τραγούδια, σπαρταριστές παρεξηγήσεις, ερωτικά παιχνίδια και συνεχείς ανατροπές είναι η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον ΘΟΚ, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο. Η πιο αγαπημένη μουσική κωμωδία της ελληνικής σκηνής, που βασίζει την ιστορία της σε μια σπαρταριστή γαλλική φάρσα, μας ταξιδεύει στην Ελλάδα των αρχών του 20ού αιώνα. Μια παραγωγή στην οποία η ζωντανή μουσική, τα ευφάνταστα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια γίνονται το όχημα για ένα ταξίδι σε εποχές αθωότητας και ανεμελιάς. Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου. Παίζουν: Έλλη Αλωνεύτου, Χάρης Αττώνης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Μάρκος Καλλής, Στέλιος Καλλιστράτης, Μάρκος Κλεοβούλου, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Αλέξανδρος Παρίσης, Φανή Παρλή, Τζίνα Πούλου, Έλενα Χατζηαυξέντη.
Παρ 21 & Σ 22 Ιουν | Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία. / Πεμ 27 & Παρ 28 Ιουν | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. 21.00. Πληρ. 77772717.


Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ σε διασκευή Λώρη Λοϊζίδη
Ο Λώρης Λοϊζίδης θα περιοδεύσει σε όλη την Κύπρο με την κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου ‘Συμπέθεροι από τα Τίρανα’ σε διασκευή στην κυπριακή πραγματικότητα και σκηνοθεσία του ιδίου. Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενός νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων και τη σοκαριστική γνωριμία με τους συμπεθέρους. Η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχεται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Παίζουν: Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Σοφία Καλλή, Πένυ Φοινίρη, Μαρίνα Βρόντη, Στέλλα Φιλιππίδου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.
Πεμ 13 & Παρ 14 Ιουν | Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, Δάλι. / Τρ 18, Τετ 19, Πεμ 20 και Παρ 21 Ιουν | Σκάλι Αγλαντζιάς, Λευκωσία. / Δ 24 & Τρ 25 Ιουν | Αμφιθέατρο Δρομολαξιάς, Λάρνακα. / Πεμ 27, Παρ 28, & Σ 29 Ιουν | Κοινοτικό Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος. 21.00.



Ουζερί Τσιτσάνης από το Θέατρο Δέντρο 
Το Θέατρο Δέντρο περιοδεύει στην Κύπρο με το έργο ‘Ουζερί Τσιτσάνης’ σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Το έργο παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη του 1943, όπου ακούστηκαν για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Τσιτσάνη, εμπνευσμένα από τις αγωνίες και τη δύσκολη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Παίζουν: Σταυρός Λούρα, Στέλα Φυρογένη, Βαλεντίνος Κόκκινος, Διομήδης Κουφτερός, Άρης Αντωνοπουλος, Γιώργος Κορομπίλης, Λοίζος Παπαγεωργίου.
Τρ 11 Ιουν | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. / Τετ 12 Ιουν | Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου. / Παρ 14 Ιουν | Αρχαίο Ωδείο Πάφου. 21.00.


Το Άσμα του Γιοφυριού-ΘΕΠΑΚ
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου εγκαινιάζει το 22ο Φεστιβάλ της Αξιοθέας με μια παράσταση του καταξιωμένου έργου του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. «Το Άσμα του Γιοφυριού», το οποίο εδώ και 16 χρόνια κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού. Από την πρεμιέρα του το 2003, το έργο αυτό έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία με πάνω από 50 παραστάσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Τετ 5 Ιουν, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός & Παρ 7 Ιουν, Αρχοντικό Αξιοθέας, 20.30. Πληρ. 22894531-22894532.


Το παιχνίδι της σφαγής
Σ’ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ο σύγχρονος άνθρωπος -καθημερινά αντιμέτωπος με το παράλογο- ρισκάρει, προκαλεί και ακροβατεί στα όρια ζωής και θανάτου, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά. Μια παράσταση που μελετά τις πολυποίκιλες ανθρώπινες συμπεριφορές, τις οποίες προκαλεί ο φόβος του θανάτου. Το έργο γράφτηκε το 1970 και μοιάζει να λειτουργεί ως πάντα επίκαιρη υπενθύμιση, που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία με τον εαυτό της, με ανθρώπους που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν και δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν. Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη. Παίζουν: Νεκτάριος Θεοδώρου, Θανάσης Ιωάννου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Μυρτώ Κουγιάλη, Φανή Σωκράτους, Eιρήνη Ανδρέου. 
Πεμ 5, Παρ 6 & Σ 7 Ιουν | Flea Theatre, Λευκωσία. 20.30. Πληρ. 25877827.



Δρομολόγιο 67
Η Θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theater και το θέατρο WhereHaus612 παρουσιάζουν το θεατρικό έργο ‘Δρομολόγιο 67’ της Ευαγγελίας Ονουφρίου και του Ευριπίδη Δίκαιου, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Στη στάση απ’ όπου περνάει το ‘Δρομολόγιο 67’ υπάρχει ένας άντρας που πραγματοποιεί ευχές. Όλοι αποζητούν ένα επίθεμα σε μια πληγή που κακοφορμίζει, αντί να την αφήσουν να εκτεθεί στον αέρα για να επουλωθεί. Και πάντα υπάρχει τίμημα. Παίζουν: Νικόλας Δημητρίου, Ιάκωβος Ιακώβου, Γεώργιος Ιωσήφ, Λήδα Καραγιάννη, Μαρία Ματθαίου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Παναγιώτης Τιμοθέου.
Σ 1, Κ 2, Παρ 7, Σ 8 & Κ 9 Ιουν | Θέατρο WhereHaus 612, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99122 552, 99588103.

Οι μαννοί (Οι ηλίθιοι)
Ο Μιχάλης Ττερλικκάς μεταφράζει και διασκευάζει στην κυπριακή διάλεκτο την εξαιρετική κωμωδία ‘Οι Ηλίθιοι’ του Neil Simon για το Θέατρο Σκάλα. Ένα ευφυές θεατρικό παραμύθι, γραμμένο με παιγνιώδη διάθεση, μια έξυπνη φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία που μιλάει με άκρως ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για τον φόβο, την υποταγή, τις προκαταλήψεις, την άγνοια, τις δεισιδαιμονίες και τη χειραγώγηση της γνώσης. Παίζουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ζωή Κυπριανού, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Τουμάζου, Φοίβος Γεωργιάδης, Μόνικα Μελέκη, Μαρία Ζορλή, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Ειρήνη Αθανασίου, Χρίστος Κυριάκου.
Κ 2, Σ 8, Κ 9, Σ 22, & Κ 23 Ιουν, Παττίχειο Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24652800, 99490102.



Όλα τα υπέροχα πράγματα 
Η Θεατρική Ομάδα Persona συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου ‘Όλα τα υπέροχα πράγματα’ των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά οι διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας.
Τετ 5, Πέμ 6, Τετ 12 & Πέμ 13 Ιουν, Let Them Eat Cake, Πάφος, 20.30. 


Λέιλα και Συνεργάτες
Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε το έργο της Βρετανίδας συγγραφέα Κορντίλια Λιν «Λέιλα και Συνεργάτες» που ανεβαίνει στα πλαίσια της “Σεζόν Γυναίκες 2019-2020”. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία το έργο πρωτο-ανέβηκε το 2015 στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο. Η Λέιλα, μια νεαρή γυναίκα, επιχειρεί να αφηγηθεί την προσωπική της ιστορία - ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία- και ένα πραγματικά επεισοδιακό πάρτι γενεθλίων για τα δέκατα τρίτα της χρόνια. Η ιστορία παίρνει μια περίεργη και σκοτεινή στροφή όταν η ηρωίδα αποφασίζει να μιλήσει για «πράγματα ανείπωτα και ανεξιστόρητα, την ιστορία της Λέιλα εξ ολοκλήρου ανεξιστόρητη μέχρι τώρα». Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου. Ερμηνεύουν: Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Καραούλης.
Σ 8, Δ 10, Σ 15 και Δ 17 Ιουν στις 20.30 & Κ 9, Κ 16 στις 19.00 Space, Λευκωσία. Πληρ. 99784920.


Του Κουτρούλη ο γάμος από το Θέατρο Ένα
Το Θέατρο Ένα παρουσιάζει το καλοκαίρι σε ελεύθερη διασκευή της Ερμίνας Κυριαζή και σκηνοθεσία του Μαρίνου Ανωγυριάτη την καυστική πολιτική κωμωδία/σάτιρα του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, που γράφτηκε το 1845, ‘Του Κουτρούλη ο γάμος’. Το έργο παρουσιάζει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας: αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά, ρουσφέτι, μίζες, πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τους ψηφοφόρους και εξαγορά συνειδήσεων, στοιχεία που παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα, διαχρονικά.
Πρεμιέρα Πέμ 6 Ιουν, Αμφιθέατρο Ιδαλίου Λευκωσία, 2030 / Επίσημη πρώτη στο Θέατρο Ένα, Τετ 12 Ιουν και κάθε Τετ, Πέμ και Παρ, 20.30.

Ο μονόλογος του τσάρου από την Alpha Square
Ένα έργο πολιτικής σάτιρας, από τον πιο ευαίσθητο, πολιτικά και κοινωνικά, Αμερικανό συγγραφέα του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, τον συγγραφέα των έργων ‘Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγερ’ και «Οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν», ο οποίος καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος σατιριστής του καιρού του. Στον ‘Μονόλογο του Τσάρου’, ο Μαρκ Τουέιν ειρωνεύεται τον αδύναμο τσάρο της Ρωσίας, Νικόλαο Β', ο οποίος έχοντας μόλις πνίξει στο αίμα μια ειρηνική διαδήλωση έξω από τα Χειμερινά Ανάκτορα, νιώθει την εξουσία του να κλονίζεται και αναζητεί στήριγμα στα εμβλήματα του αξιώματός του. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος. Ερμηνεία: Φώτης Αποστολίδης. 
Παρ 7, Σ 8 (20.30 & 21.30) & Κ 10 | Εντός Συλλογής Παρισιού, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Πληρ. 70001140. 



Η μητέρα
Το Θέατρο Διόνυσος συνεχίζει τις παραστάσεις με το βραβευμένο έργο ‘Η Μητέρα’ του Φλοριάν Ζελλέρ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Παίζουν: Έρικα Μπεγέτη, Βαρνάβας Κυριαζής, Νίκη Δραγούμη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους. 
Κάθε Παρ, Σ & Κ μέχρι 16 Ιουν | Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999.

Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά 
Το εμβληματικό έργο του Αντουάν ντε Σεντ- Εξιπερί που διαβάστηκε απο εκατομμύρια αναγνώστες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση βασισμένη στην κυπριακή απόδοση του Ιάκωβου Χατζηπιερή και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου ανήκει στον Αντρέα  Νικολαΐδη. Ο ηθοποιός Γιάννης Μίνως ενσαρκώνει τον Μικρό Πρίγκιπα και όλους τους υπόλοιπους ρόλους, αναλαμβάνοντας να αφηγηθεί όλη την ιστορία με ευφάνταστα ευρήματα και αιφνίδιες εναλλαγές ρόλων. Τα σκηνικά- κοστούμια υπογράφει η Κωνσταντίνα Ανδρέου.
Παρ 7 Ιουν, Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας / Τετ 12, Παρ 14, Σ 15 Ιουν, Ίδρυμα Άρτος, Λευκωσία, 19.00 / Σ 29 Ιουν, Αγρός, 18.00. 

Οι όρνιθες τ’ Αριστοφάνη 
Η δημοφιλής, ηθογραφική, σατιρική κωμωδία του Αντρέα Κουκίδη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στη Λευκωσία. Ο Αριστοφάνης είναι ένας χωρικός ‘ρουσφετολόγος’, που εκτρέφει όρνιθες στην αυλή του και τις δωρίζει σε διάφορους πολιτικούς, κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες για να του κάνουν ρουσφέτια για χάρη των συγχωριανών του. Παίζουν: Παντελής Κλείτου, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Νικόλας Πέτρου, Μαρία Πέτρου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Γιώργος Σοφοκλέους, Συμμετέχουν: Χριστάκης Αναστασίου και Ιωάννα Σιαφκάλη.
Παραστάσεις κάθε Παρ, Σ & Κ μέχρι 30 Iουν, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 20.30. 70007721.​​​​​​​

Κορίτσια στον αέρα από τη Θεατρική Ομάδα Garage
Η Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει τη θεότρελη κωμωδία του Marc Camoletti ‘Κορίτσια στον Αέρα’, σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου. Μια σπαρταριστή φαρσοκωμωδία που καταχωρήθηκε στο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο πολυανεβασμένο, γαλλικό θεατρικό έργο παγκοσμίως. 
Τετ 12, Πεμ 13, Παρ 14, Σ 15 Ιουν | Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99010506.



Η νεράιδα και το παλικάρι
Η αισθηματική κωμωδία της Finos Films, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στην Ελλάδα έρχεται και στην Κύπρο.
Πεμ 27 & Παρ 28 Ιουνίου | Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία. / Κ 30 Ιουνίου | Κηποθέατρο Λεμεσού. / Τετ 3 Ιουλ | Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00.

Τρωάδες του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο Νόβα Γκόριτσα της Σλοβενίας
Tο Εθνικό Θέατρο Νόβα Γκόριτσα της Σλοβενίας παρουσιάζει την πρώτη σλοβενική παραγωγή της ευριπίδειας τραγωδίας Τρωάδες, την εναρκτήρια παραγωγή της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ. Η οικουμενικώς επίκαιρη αντιπολεμική τραγωδία, με την εξαίρετη σκηνοθεσία του Jaša Koceli και τη Marjuta Slamič στο ρόλο της Εκάβης, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον σλοβενικό τύπο και κοινό χαρίζοντας στην Marjuta Slamič το βραβείο Tantadruj, ως διάκριση για την ερμηνευτική της δεινότητα.
Παρ 28 Ιουν, Αρχαίο Ωδείο Πάφου & Κ 30 Ιουν, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 70002414. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close