Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το εστιατόριο της ημέρας: Πήγαμε στο εντυπωσιακό "The Jolly Joker"

Επισκεφθήκαμε την ολοκαίνουργια, γκλαμουράτη νέα άφιξη της οδού Στασικράτους στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2019

Νέα άφιξη επί της γκλαμουράτης οδού Στασικράτους. Ο λόγος για το μεσογειακής γαστρονομικής κατεύθυνσης, Jolly Joker (εκεί που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Fogo e’ Brasa), του οποίου η πλημμυρισμένη από Κύπρο και Ελλάδα, δημιουργική του κάρτα, υπογράφεται από τον διακεκριμένο executive chef του εστιατορίου Sense (Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, και τον ταλαντούχο συνεργάτη του, Δημήτρη Δημητριάδη.

Το πηδάλιο της κουζίνας κρατά με τα έμπειρά του χέρια ο σεφ Αλέξανδρος Κάρλος πλαισιωμένος από μια αξιόλογη ομάδα μαγείρων, που έχει αποδείξει από τις πρώτες μέρες ότι αυτό που κάνει, το διεκπεραιώνει πρώτα με την καρδιά. Τα custom made τραπέζια και καρέκλες, οι διά χειρός ζωγραφισμένοι τοίχοι, τα τριών επιπέδων ταβάνια, οι γύψινες μπορντούρες, αλλά και το εμβληματικό και γεμάτο ζωντάνια κεντρικό μπαρ είναι μόνο ορισμένες από τις εικόνες που θα κλέψουν την προσοχή σου μόλις μπεις στο ανακαινισμένο εστιατόριο.

Ο sommelier, που μόλις έφτασε από το Nammos Courchevel 1850 στην Ελβετία -αδελφάκι του Nammos Μυκόνου- θα αναστατώσει και τον δικό σου ουρανίσκο, ίσως με ένα Μαγικό Βουνό Sauvignon Blanc του Νίκου Λαζαρίδη (€34), που θα απολαύσεις με τα άξια βράβευσης, ζυμωτά ψωμιά των σεφ, παρέα με την αέρινη ταραμοσαλάτα με μοριακές πέρλες λεμονιού και λάδι άνηθου (€4.50).

Το ταρτάρ λαχανικών με αφρό γεμιστών και βοτανικό λάδι (€11) θα επαληθεύσει μεγαλειωδώς την ονομασία του ‘Σαν….γεμιστά’. Με τον ίδιο τρόπο θα διεγερθούν οι γευστικές κάλυκες, όταν συναντήσουν τα φετο-χαλλουμοκεφτεδάκια με μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας (€12). Άριστα και στη σαλάτα Ρακόμελο με ζιβανία, κατσικίσιο τυρί και αχλάδι (€14) και φυσικά στα ονειρικά -με κάθε σημασία της λέξης- σουτζουκάκια χταποδιού σε στρώμα φάβας ενδυναμωμένης με chutney κάππαρης (€14). Λατρεμένα και τα χοιρινά μάγουλα με κρέμα λεμονάτης αγκινάρας (€17), αλλά και το λαβράκι με κριτσανιστό δέρμα και κουσκούς είναι υπέροχο σε υφές (€16).

Η μουσική θα σε ταξιδέψει χαρούμενα, το σέρβις είναι άριστο και μοναδικό, όπως και τα επιδόρπια του μαγαζιού, με κορυφαίους τζόκερ, το εκμέκ κανταΐφι με κρέμα φιστικιού, κόκκινα φρούτα και παγωτό καϊμάκι (€6) και το Chocolate Black Forest, με μους σοκολάτας γάλακτος και παγωτό φουντουκιού (€6). Έχε υπόψη ότι τα βινύλια, μετά τις 23.00, παίρνουνε φωτιά, με τον ορεξάτο dj του μαγαζιού, τα πολύχρωμα cocktail των επιδέξιων barmen και το κέφι να γίνονται ένα και καθαυτό.

Ένα εντυπωσιακό lounge bar restaurant που ναι μεν σερβίρει εκλεπτυσμένα πιάτα αλλά κυρίως ο χώρος προσφέρεται ως ένα πολύ κομψό μπαρ για ποτό, κοκτέιλ και τσιμπήματα μέχρι αργά το βράδυ που πρέπει να το δοκιμάσεις. 

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Ιούνιος 2019 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close