Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτά είναι τα 7 νέα ξενοδοχεία που θα αποκτήσει η Λευκωσία

Επενδύουν Κύπριοι και ξένοι και αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Λευκωσίας.

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2019

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς για τα νέα ξενοδοχεία που βρίσκονται στα σκαριά, αναμένεται ότι σε 5 χρόνια ο Δήμος Λευκωσίας θα ενισχυθεί με πέραν των χιλίων κλινών.

Το προφίλ στο οποίο εστιάζουν οι επενδυτές είναι τύπου μπουτίκ και αστικών ξενοδοχείων, αλλά και ξενοδοχείων μεγαλύτερης δυναμικότητας τα οποία θα μπορούν να προσελκύσουν τους επιχειρηματίες επισκέπτες του νησιού, αλλά και να αποτελέσουν την βάση για επαγγελματικά συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Οι νέες προσθήκες:
1. Ένα από τα νέα ξενοδοχεία της πόλης πρόκειται για κτήριο 28 ορόφων. Η ανάπτυξη θα γίνει κοντά στο παλαιό ΓΣΠ.

2. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για ανέγερση ξενοδοχείου επί της οδού Στασίνου, στον χώρο του πρώην νυχτερινού κέντρου Zoo.

3. Στην λεωφόρο Σαλαμίνος θα γίνει το ξενοδοχείο της εταιρείας Radisson, όπου και αυτό θα είναι ψηλό κτήριο.

4. Στην οδό Ομήρου, στο κτήριο του πρώην οπτικού οίκου Θεοφανίδη, προχωρούν για την ανέγερση ξενοδοχείου δέκα ορόφων, και χωρητικότητας σαράντα δωματίων.

5. Το κτήριο της πρώην Λαϊκής στην λεωφόρο Μακαρίου, με εμβαδόν 5.600 τ.μ το οποίο θα ανακαινιστεί ώστε να λειτουργήσει ξανά ως μπουτίκ ξενοδοχείο 14 ορόφων και 198 δωματίων.

6. Το πρώην Holiday Inn θα ανακαινιστεί ώστε να λειτουργήσει ξανά ως πεντάστερο ξενοδοχείο με το όνομα Wyndham Nicosia.

7. Κύπριος επενδυτής προχωρεί στην αξιοποίηση διατηρητέου κτηρίου στην οδό Πύθωνος, στην καρδιά δηλαδή της παλιάς Λευκωσίας, μεταξύ Ονασαγόρου και Σόλωνος. Πρόκειται για διώροφο κτήριο το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο έξι υπνοδωματίων και δώδεκα κλινών.

8. Από την 1η Ιουνίου το σήμα του Hilton στην είσοδο της Λευκωσίας, θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν, καθώς τίθεται σε ισχύ το νέο όνομα και λογότυπο του The Landmark Nicosia, στο οποίο κατέληξαν οι νέοι ιδιοκτήτες του, Invel και Πανγαία. Η αλλαγή του εμπορικού σήματος ήταν προγραμματισμένη καθώς δεν προβλεπόταν η διατήρηση του προηγούμενου εμπορικού σήματος και διαχειριστικού φορέα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόκτησης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου από τους νέους επενδυτές, Πανγαία και Invel.


Τα έργα του δήμου
Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος σκιαγράφησε το νέο προφίλ που παρουσιάζει η Λευκωσία με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου, Ευαγόρου και Στασικράτους, την ολοκλήρωση της πλατείας Ελευθερίας μέσα στους επόμενους μήνες, την ολοκλήρωση της Κωστάκη Παντελίδη, του δημοτικού θεάτρου και της Ομήρου.

«Ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται πώς θα διαμορφωθεί και πώς θα αλλάξει η Λευκωσία και αυτό το βλέπουμε στην πράξη με την αύξηση επενδυτών στο κέντρο». Ως παράγοντες που ενίσχυσαν την ανάπτυξη θα πρέπει να θεωρούνται και σε αυτή την περίπτωση τα πολεοδομικά κίνητρα για ανάπτυξη οικοδομών.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λευκωσίας είναι το γεγονός ότι συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών αλλά και το γεγονός ότι είναι η πόλη την οποία επισκέπτονται επιχειρηματίες και φιλοξενούμενοι κυβερνητικών οργανισμών. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια η Λευκωσία έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου, κάτι που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για πολεοδομική ανάπτυξη, όπως είδαμε ήδη να γίνεται με τα μοντέρνα κτήρια των φοιτητικών εστιών. Πέρα από εκπαιδευτικό κέντρο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο το αρχαιολογικό κυπριακό μουσείο, ενώ ολοκληρώθηκε το δημοτικό θέατρο, που είναι το πιο μεγάλο και το πιο σύγχρονο θέατρο της Κύπρου και θα αρχίσει σύντομα παραστάσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Πηγή: Nicosia First

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close