Παιδί

8 παιδικά φεστιβάλ, με λιχουδιές, παιχνίδια και διασκέδαση!

Οι μικροί μας φίλοι θα ξεφαντώσουν στα φεστιβάλ που διοργανώνονται προς τιμήν τους αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2019

Τα φεστιβάλ και οι παιδικές γιορτές έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, χαρίζοντας στα παιδιά μας την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να παίξουν και να περάσουν ξεγνοιαστες στιγμές!

Τα πιο κάτω φεστιβάλ/γιορτές θα υποδεχθούν τα παιδιά μας με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να τα απολαμβάνουμε!

Σημείωσε ημερομηνίες και ετοιμάσου:

30ό Φεστιβάλ Παιδιού επαρχίας Αμμοχώστου στον Πρωταρά
Το «Φεστιβάλ Παιδιού» αποτελεί μια από τις κύριες δράσεις της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού (ΕΠΕΠ). Έχει καταστεί πλέον θεσμός αφού ξεκίνησε από το 1979 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το σαββατοκύριακο που πλησιάζει την 1η Ιουνίου, την Παγκόσμια Μέρα Παιδιού. Το ίδιο σαββατοκύριακο, οι ΕΠΕΠ σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου διοργανώνουν το Φεστιβάλ Παιδιού που έχει ως κύριο στόχο τη δωρεάν ψυχαγωγία των παιδιών και ταυτόχρονα την ενημέρωση του κοινού για τα δικαιώματα των παιδιών. Στην επαρχία Αμμοχώστου, το Φεστιβάλ Παιδιού διοργανώνεται από εθελοντές της ΕΠΕΠ Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου αλλα και με άλλα οργανωμενα σύνολα και φορείς της επαρχίας Αμμοχώστου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, κατασκευές, αγγειοπλαστική, ζωγραφική και face painting. Επίσης, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συμμετοχή παιδιών από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΕΠΕΠ Αμμοχώστου: epepammochostou@gmail.com ή επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ΕΠΕΠ Αμμοχώστου.
>> Σάββατο 1η Ιουνίου, Πλατεία Λευκόλλας, Πρωταράς, 17.30-20.30.

Νερό, παιδί, σταγόνες ζωής
Ποιος είπε ότι η Ημέρα Παιδιού είναι μόνο για τα παιδιά; Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα ο μήνας μας, με τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Στις 31 Μαΐου ο Δήμος Γερίου διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού με την επωνυμία «Νερό, παιδί, σταγόνες ζωής», για μικρούς και μεγάλους. Πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν και να χαρούν με ένα διαφορετικό τρόπο την ημέρα τους και να γίνουν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης! Παιχνίδια με νερό, κηπουρική, δωρεάν παγωτό και hot dog, δραστηριότητες για όλα τα παιδιά, δώρο χρυσόψαρο γοα κάθε παιδί και δωρεάν popcorn. 
>> Παρασκευή 31 Μαΐου, Πάρκο Γλυπτών Αγίου Χαραλάμπους, Γέρι, Λευκωσία, 17.30.  Είσοδος ελεύθερη.

Ημέρα Παιδιού στο αγρόκτημα Άγιος Γεώργιος 
Μία μέρα αφιερωμέη στα παιδιά ετοιμάζει το Αγρόκτημα Άγιος Γεώργιος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται την 1η Ιουνίου. Εξ ου λοιπόν και μας προσκαλεί να απολαύσουμε πλούσιο παραδοσιακό φαγητό, ζωντανή μουσική με τον Χάρη Δέτη και τον Άντρο Κωνσταντινίδη, face painting, φουσκωτό, βόλτες με πόνι και γαϊδουράκια κ.ά.
>> Κυριακή 2 Ιουνίου, Αγρόκτημα Άγιος Γεώργιος, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας Πληρ. 99 695386.

Φεστιβάλ Παιδιού στο Πάρκο Ακρόπολης
Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου διοργανώνουν μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και διασκέδαση για τους μικρούς μας φίλους. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παγκόσμιας Μέρας Παιδιού, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία, από τις 11:00 - 20:00. Με Survivor Games και άλλες δραστηριότητες. Διαγωνιστείτε ΔΩΡΕΆΝ στον μεγαλύτερο στίβο Survivor σχεδιασμένο από τον τον ταλαντούχο ΜΑΡΙΟ ΠΡΙΑΜΟ.  Μαζί μας η ΕΛΠΊΔΑ με πολλές εκπλήξεις απευθείας από τον Άγιο Δομινικο. Guest star o Νάσος και η Εύα Μπάιλα. Πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, όπως Τοξοβολία, Αλογάκια, φουσκωτά, ρομποτική, χοροί ,DJ, Φαγητό ποτά κτλ. 
>> Σάββατο 1 Ιουνίου, Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία, 11.00-20.00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μία μέρα για τα παιδιά μας
Την 1η Ιουνίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού - διοργανώνεται εκδήλωση για τα παιδιά στην περιοχή Λήδρα Πάλας, κοντά στο Σπίτι της Συνεργασίας από τις 4:30 το απόγευμα μέχρι τις 7:30μ.μ από τους Nicosians. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλήματα, τέχνη, χορωδίες, ορχήστρα, χορός, εργαστήρια, παραδοσιακά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και καραόκε. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και του κ. Mehmet Harmanci.  
>> Σάββατο 1 Ιουνίου, Σπίτι της Συνεργασίας, περιοχή Λήδρας, Λευκωσία, 16.30-19.30. 

25ο Παιδικό Φεστιβάλ 
Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει για τους μικρούς του φίλους  στο φετινό 25ο Παιδικό Φεστιβάλ και 11ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού ο Δήμος Αγίας Νάπας το οποίο διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία ως γνωστό εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου. Το Παιδικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας από τις 6.30μ.μ-9.30μ.μ. Περιλαμβάνει συναυλία με τους καλλιτέχνες Νάσο, Youtubers Πουρνάρας, Νatasha Kay, Mazlimaz και Mario Tube, πολλές γωνιές δραστηριοτήτων όπως Χειροτεχνία, Ζωγραφική/Αγιογραφία, Αγγειοπλαστική, Πλαστελίνη, Ζωγραφική Προσώπου, Καλαθόσφαιρα από τους Peace Players - Cyprus , Ξιφασκία (ICAS),  πρωτότυπα παιγνίδια και κατασκευές. Επίσης θα υπάρχει γωνιά δραστηριοτήτων του Ανοικτού Σχολείου, η οποία  περιλαμβάνει τους Μικρούς Μάγειρες εν δράση, Εκπαιδευτική Ρομποτική - Τα πρώτα βήματα με Lego We Do καθώς και γωνιά της Κοινοτικής Αστυνομίας-Παρατηρητή της Γειτονιάς για ενημέρωση των παιδιών και θα τους προσφερθούν αναμνηστικά δωράκια. Με δική του γωνιά συμμετέχει ο Πολιτιστικός Όμιλος Απόπλους Φρενάρους με τα Τμήματα Ρομποτικής και εκπαιδεύτρια την Κατερίνα Χατζηγεωργίου και την ομάδα της.  Θα παρουσιάσουν Next Spin Art, Encino ERP Pro programming, Meet Edison Sumo Wrestling & Barcode Programming, Next race car, Pre boot car.  Θα λάβουν επίσης μέρος οι Peace Players – Cyprus (PRI-CY).  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές με τις αγαπημένες Μασκότ από την  ομάδα «Πολύχρωμη Διασκέδαση», με τις Μασκότ Μirror People, Mirror Unicorns και Polar Bear και με τις Μαζορέτες της Αιμιλίας Σαλούτα (Coach-Choreographer της Εθνικής Ομάδας Κύπρου). Σε όλα τα παιδιά θα προσφέρεται δωρεάν παγωτό από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στο χώρο Έκθεση βιβλίου καθώς και περίπτερο με διάφορες λιχουδιές και αναμνηστικά δώρα  και τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων.
>> Κυριακή 2 Ιουνίου, Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας, 18.30-21.30.



Φεστιβάλ Παιδιού
Η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού δραστηριοποιείται στην πόλη μας από το 1979. Στo πλαίσιo της πολύχρονης προσφοράς της προς το παιδί, διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Παιδιού. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ψυχαγωγίας για τους μικρούς συμπολίτες μας. Το Φεστιβάλ Παιδιού φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, από τις 17:00 πμ. μέχρι τις 21:00 μμ. με αφορμή την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Στο Φεστιβάλ μας τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν πρόγραμμα από χορευτικές και μουσικές σχολές της πόλης. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν στις διάφορες γωνιές που βρίσκονται στο χώρο του Φεστιβάλ όπως: ζωγραφική, κατασκευές με πηλό, χειροτεχνίες, face-painting, μπαλονοκατασκευές. 
Ψυχαγωγικό πρόγραμμα: 17:00 - 17:30 Παραμυθοδιαβάσματα με την Χριστίνα Θεοχάρους (Κόντηδες)/ 17:30 - 18:00 Χοροί από τα τμήματα Hip Hop του Ανοικτού Σχολείου Αγίου Αθανασίου/ 18:00 - 18:30 Χοροί από τμήματα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς/ 19:00 - 19:30 Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο "Διόνυσο". Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν φουσκωτά, τραμπολίνο, ταύρος, τρενάκι, λούτρινα ζωάκια για βόλτες, βιβλιοπωλείο. 
>> Κυριακή 2 Ιουνίου, Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, 17:00-21:00. 

Φεστιβάλ Παιδιού στη Λάρνακα
Ο Δήμος Λάρνακας καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά. Το φεστιβάλ θα έχει πολλές δραστηριότητες.
>> Κυριακή 2 Ιουνίου, Δημοτικός Κήπος Λάρνακας, 10.30-13.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close