Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πορεία Υπερηφάνιας και φέτος στη Λευκωσία με σύνθημα "Stand with Pride"

Η Πορεία Υπερηφάνειας δεν αφορά και δεν απευθύνεται απλά στα ΛΟΑΤΙ άτομα, αλλά σε όλη την κοινωνία.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2019

Το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου ξεκίνησε στις 11 Μαϊου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 1 Ιουνίου, με την καθιερωμένη πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας. Φετινός στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενημέρωση για το θέμα του ομοφοβικού και τρανσβοφικού εκφοβισμού. Το κεντρικό μήνυμα «Stand with Pride» («Προχώρα Περήφανα») απευθύνεται πρωταρχικά στους νέους, αλλά και σε κάθε άτομο που πέφτει θύμα οποιουδήποτε ψυχολογικού και κοινωνικού εκφοβισμού, προτρέποντας τους να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους μέσω της ενδυνάμωση τους και της στήριξης της υπόλοιπης κοινωνίας.



Παράλληλα, το Φεστιβάλ και η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Κυπριακής κοινωνίας για την ανάγκη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί τρεις εβδομάδες, περιλαμβάνει εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού, αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα. Εκδηλώσεις που οργανώνει η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, η οποία αντικατοπτρίζει τις ζωές των ΛΟΑΤΙ ατόμων μέσα από δράσεις που προωθούν την ενότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Για αυτό το λόγο, η Πορεία Υπερηφάνειας δεν αφορά και δεν απευθύνεται απλά στα ΛΟΑΤΙ άτομα, αλλά σε όλη την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις και διαλέξεις, προβολές ταινιών, πάρτυ, ημέρα υιοθεσίας ζώων, διαδραστικά εργαστήρια, δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, προγράμματα ενημέρωσης για τον HIV και το AIDS με διαθέσιμες δωρεάν ανώνυμες εξετάσεις διάγνωσης και την καθιερωμένη πορεία στους δρόμους της Λευκωσίας, το Σάββατο 1 Ιουνίου, με το μεγάλο πάρτυ που θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Κήπο, με μουσική, φαγητό και ποτά.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και όπως και κάθε χρόνο, του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Συνδιοργανωτές είναι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Κύπρο. Το Φεστιβάλ στηρίζουν επίσης ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και άλλοι φορείς με μέγα χορηγό το Somersby.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας βρίσκεται αναρτημένο στη σχετική σελίδα της Accept στο διαδίκτυο http://www.acceptcy.org/pride19, μαζί με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close