Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

H Ολλανδία σηκώνει την αυλαία του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με το έργο If You Could See Me Now του Arno Schuitemaker

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2019

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού αρχίζει φέτος με την ομάδα του Arno Schuitemaker από την Ολλανδία, ενώ ένα σύντομο θέαμα στην είσοδο του Θεάτρου Ριάλτο θα σημάνει σε γιορταστική ατμόσφαιρα την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

Το έργο If You Could See Me Now του γνωστού Ολλανδού χορογράφου Arno Schuitemaker μεταμορφώνει με φαινομενική ανεμελιά,  έναν υποτονικό χορό για κλαμπ σε μια ιλιγγιώδη κυματοειδή κίνηση, με τους τρεις χορευτές να αψηφούν τα όρια του σώματός τους, συνεπαρμένοι από τον ρυθμό.

Ενόσω ο χορός εκτυλίσσεται σταδιακά, η ενέργεια συσσωρεύεται και ηλεκτρίζεται, ελκύοντας το κοινό, συνεπαίρνοντάς το ολοένα και πιο βαθιά σε αυτή την περφόρμανς. Με τη σωματική προσπάθεια να κορυφώνεται, οι αδιάκοπες, γεμάτες τόλμη, κινήσεις επαναπροσδιορίζονται, δημιουργώντας φωτεινές και ευέλικτες εντυπώσεις. Ο χώρος διαστέλλεται και μετατοπίζεται. Ο χρόνος διασπάται και αναδιαμορφώνεται. Από την έκσταση στην έξαρση και από την κορύφωση στην αποσύνθεση, το δοκιμάζει τις προσδοκίες, αποζητώντας μια νέα ματιά, μετατρέποντας τον αυθορμητισμό σε μια υπνωτική αισθητήρια εμπειρία.

Ο Arno Schuitemaker γεννήθηκε το 1976 στην Ολλανδία και σήμερα ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ. Στο χορογραφικό του έργο συγκαταλέγονται αρκετά και σημαντικά έργα  ενώ το πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο σε εμβέλεια έργο του μέχρι σήμερα είναι το The Way You Sound Tonight που έκανε πρεμιέρα στο Holland Festival τον Ιούνιο του 2018.

Συναρπαστικό, σαγηνευτικό και γεμάτο ένταση, το έργο του είναι καθαρά βιωματικό. Χρησιμοποιώντας συνεχείς και αδιάκοπες κινήσεις, οι παραστάσεις του, βασισμένες στην προσωπική αντίληψη, αποτελούν συναντήσεις που εμβυθίζουν και μεταμορφώνουν, εμπνευσμένες από τη ζωή και την εποχή που ζούμε. Σε συνεργασία με κορυφαίους χορευτές, συνθέτες και σχεδιαστές ήχου, κάθε έργο διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα και προοπτική. Το έργο του, που χαρακτηρίζεται συχνά ως διεπιστημονικό, υπερβαίνει τα όρια του χορού.

Το χορογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε γνωστά θέατρα και σύγχρονα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών σε πάνω από 15 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Τα έργα του The Way You Sound Tonight και I will wait for you έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές στο περιοδικό Theatermaker, και έχουν συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν. Το περιοδικό tanz ανέδειξε τον Arno Schuitemaker ως έναν από τους ανερχόμενους χορογράφους του 2017, ενώ το Dance Europe τον χαρακτήρισε ως έναν από τους «κορυφαίους χορογράφους της Ολλανδίας». Έχει τιμηθεί με το βραβείο Dioraphte Encouragement Award και το δεύτερο βραβείο κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό [re]connaissance το 2016.

Σύλληψη & Δημιουργία: Arno Schuitemaker
Χορευτές: Stein Fluijt, Ivan Ugrin, Noemie Wagner
Δραματουργία: Guy Cools, Μουσική σύνθεση: Wim Selles
Σχεδιασμός φωτισμού: Vinny Jones, Κοστούμια: Inge de Lange

Διάρκεια: 55’

Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού & Θέατρο Ριάλτο
Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ολλανδίας.

Με τη Συνεργασία: Δήμος Λεμεσού, Στέγη Χορού Λεμεσού
Είσοδος: € 8 (€30 Κάρτα για όλες τις παραστάσεις) 
Δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο Αναχώρηση στις 19:00 (Πληροφορίες τηλ. 99420642) 
Από Λευκωσία: Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) &
Από Πάφο: Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (Πρώην Παφιακό)

http://cypruscontemporarydancefestival.com/
https://www.facebook.com/CyprusContemporaryDanceFestival/

Θέατρο Ριάλτο, 2 Ιουνίου 2019, ώρα 20.30
Πληροφορίες / Κρατήσεις 77 77 77 45  
E-tickets: www.rialto.com.cy 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close