Στο Θέατρο Ένα θα γίνει... "Του Κουτρούλη ο γάμος"

Ένας ράφτης από την Σύρο, ο Μανώλης Κουτρούλης, φτάνει στην Αθήνα με σκοπό να παντρευτεί την Ανθούσα, κόρη της ξενοδόχου κυρίας Σπυριδούλας. Η φιλόδοξη Ανθούσα όμως, η οποία είναι ερωτευμένη με τον  αστυνόμο Λεωνίδα Ξανθούλη, αρνείται να παντρευτεί τον Κουτρούλη, οποίος δεν είναι αντάξιος της τάξεως της. Έτσι δηλώνει στην μητέρα  της ότι θα παντρευτεί τον Κουτρούλη μονάχα αν ανεβεί κοινωνικό επίπεδο και γίνει.... Υπουργός!

 Ο Κουτρούλης με την βοήθεια του φίλου του, Στροβίλη αρχίζει μια τρελή προεκλογική εκστρατεία. Ο Στροβίλης τρέχει στους δρόμους της Αθήνας και διαδίδει ότι ο Κουτρούλης έγινε Υπουργός. Πλήθος κόσμου πολιορκεί το «νέο» Υπουργό ζητώντας του χάρες, θέσεις και αξιώματα σε σημείο που κάνει τον αφελή Κουτρούλη να πιστέψει ότι έγινε στ’ αλήθεια Υπουργός!

Τα νέα φτάνουν και στην Ανθούσα η οποία σίγουρη για το αξίωμα του Μανώλη, πείθεται να τον παντρευτεί. Τα πράγματά όμως δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται καθώς ο Μανώλης όχι μόνο δεν γίνεται Υπουργός αλλά πέφτει και θύμα εκμετάλλευσης από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα…

Το έργο θεωρείται από τα καλύτερα του Ραγκαβή. Πρόκειται για  μια καυστική πολιτική κωμωδία/σάτιρα  που γράφτηκε το 1845, η οποία  θίγει τα προβλήματα της κοινωνίας τότε. Μιας κοινωνίας όμως  η οποία  δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου μέχρι και σήμερα. Η διαχρονικότητα του έργου προσδίδει  μάλιστα κι  έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα την οποία βιώνουμε καθημερινά έστω κι  αν βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Το μήνυμα του είναι πάντα επίκαιρο. Το έργο  παρουσιάζει  όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας: Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά, ρουσφέτι, μίζες πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τους ψηφοφόρους και εξαγορά συνειδήσεων, στοιχεία που παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα, διαχρονικά.

Συντελεστές:
Eλεύθερη διασκευή κειμένου: Ερμίνα Κυριαζή
Σκηνοθεσία: Mαρίνος Ανωγυριάτης
Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής
Κοστούμια: Mιράντα Θεοδωρίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργης Χριστοδούλου, Ερμίνα Κυριαζή, Βασιλική Ανδρέου, Mικαέλλα Θεοδουλίδου και Χαρά Γεωργιάδη.

Παραστάσεις Τετ 12, Πέμ 13, Παρ 14, Τετ 19, Πέμ 20, Παρ 21, Πέμ 27 & παρ 29 Ιουνίου, Τετ 3, Πέμ 4 & Παρ 5, Θέατρο Ένα Λευκωσία, 20.30. 

Θέατρο Ένα Λευκωσία
Gmap: 
1214ΙΟΥΝ
20.30
Λεωφ. Αθηνάς 4, Πύλη Αμμοχώστου

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31