News , Τέχνη

Ο Banksy στη Μπιενάλε Βενετίας χωρίς κανείς να τον καταλάβει

Ο Βanksy δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που τον δείχνει να στήνει πάγκο στο δρόμο στη Βενετία

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2019

Ο μυστικοπαθής βρετανός καλλιτέχνης Banksy προετοίμασε μια έκπληξη στην Μπιενάλε της Βενετίας και χωρίς κανείς να τον καταλάβει βρέθηκε ο ίδιος στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.  

Ο Βanksy δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που δείχνει τον ίδιο (χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει το πρόσωπό του), να στήνει τα έργα του στο δρόμο και να μετατρέπεται σε πλανόδιο πωλητή κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.   

Ο Βanksy ως πωλητής δρόμου προσπαθεί να πουλήσει ελαιογραφίες που δείχνουν ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο στη Βενετία,θίγοντας έτσι το θέμα του τουρισμού στην πόλη και της ρύπανσης στην πόλη καθώς τα πλοία διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι. Το σύντομο κλιπ δείχνει μια σειρά από περαστικούς (και μια αδέσποτη γάτα), που θαυμάζουν τα έργα. Αργότερα όμως ο πωλητής Banksy γίνεται αντιληπτός από αστυνομικούς που του ζητάνε να εκκενώσει το δημόσιο χώρο επειδή δεν έχει άδεια.  

Ο καλλιτέχνης μίλησε για το βίντεο καταγγέλλοντας ότι ποτέ δεν είχε προσκληθεί στην Μπιενάλε: «Παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο καλλιτεχνικό γεγονός στον κόσμο, για κάποιο λόγο δεν με έχουν καλέσει ποτέ».

 

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close