Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Αναβάλλονται τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ

Η απονομή ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2019

Με ανακοίνωσή του ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει το κοινό πως τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ που ήταν προγραμματισμένα για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου αναβάλλονται. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

"Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ αναβάλλεται λόγω περιστατικού υγείας. Η νέα ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί αργότερα".

Οι βραβευμένοι 

Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ
Το βραβείο απονέμεται στην ηθοποιό Αννίτα Σαντοριναίου. Οι σκηνικές εμφανίσεις και οι ερμηνείες της Αννίτας Σαντοριναίου έχουν πιστοποιήσει, κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας της, την ανεκτίμητη, συνεχή και συνολική προσφορά της στο θέατρο της Κύπρου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια δημιουργό μοναδικής εκφραστικής δύναμης και υποβλητικότητας, που προσέφερε στο κοινό μοναδικές και καθηλωτικές ερμηνείες.

Βραβείο Δημιουργού της χρονιάς
Το βραβείο απονέμεται στον χορογράφο-κινησιολόγο Παναγιώτη Τοφή. Οι χορογραφικές και κινησιολογικές δημιουργίες του κατά το υπό κρίση έτος, υπό την καθοδήγηση διαφορετικών σκηνοθετών/τριών κάθε φορά, ανέδειξαν την καλλιτεχνική ευελιξία, την ευρηματικότητα και την τόλμη του για πειραματισμό, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της τέχνης του χορού και της κίνησης στη θεατρική σκηνή. Η τελική λίστα υποψηφίων συμπεριελάμβανε και τους καλλιτέχνες: Δημήτρη Σπύρου (μουσικός) και Φώτη Αποστολίδη (ηθοποιός).

Βραβείο Νέου Δημιουργού της χρονιάς
Το βραβείο απονέμεται στην ηθοποιό Αντωνία Χαραλάμπους. Με επαγγελματική αφοσίωση και ευστοχία στις επιλογές της, η Αντωνία Χαραλάμπους ερμήνευσε ετερόκλητους ρόλους και έδωσε πολυδιάστατες ερμηνείες. Χρησιμοποιώντας με μέτρο και εσωτερικότητα όλα τα εκφραστικά της μέσα και αναζητώντας πάντα την απόλυτη καθαρότητα και αλήθεια, δημιούργησε χαρακτήρες καθολικούς και ολοκληρωμένους. Η τελική λίστα υποψηφίων συμπεριελάμβανε και τους καλλιτέχνες: Θέλμα Κασουλίδου (σκηνογράφος-ενδυματολόγος) και Αντρέα Κουτσόφτα (ηθοποιός).

Την Επιτροπή των Βραβείων για το Έτος 2018 συνέθεσαν οι:

Κυριακή Αργυρού, Θεατρολόγος

Ελλάδα Ευαγγέλου, Δραματουργός, Ακαδημαϊκός

Γιώργος Σαββινίδης, Δημοσιογράφος

Αύρα Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Σκηνοθέτρια

Γιώργος Στόγιας Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close